Welke game console heeft de beste games?

Welke game console heeft de beste games?

Game consoles, of liever gezegd spelcomputers, zijn van verschillende merken verkrijgbaar. Sony gooit hoge ogen met de krachtige PlayStation 5, Microsoft heeft met de Xbox Series S|X een zeer goede console op de markt gebracht en Nintendo domineert nu al jaren de markt met de varianten van de Nintendo Switch. In ons artikel “Waar moet je op letten bij het kopen van een spelcomputer?” hebben we de verschillen uitgelegd. In onze blog zoomen we nu dieper in op welke console de beste games heeft.

Games voor iedereen

Voor iedereen die van een spelletje houdt, is er ook een goede game te vinden. Er zijn honderden games verkrijgbaar en je hoeft je dus ook nooit te vervelen. Maar wat zijn nu echt de beste games? Dat is lastig te beantwoorden, omdat iedereen ook zijn persoonlijke voorkeuren heeft. De een vindt het geweldig om met zijn voetbalelftal de Champions League te spelen in FC24, terwijl de ander het juist veel leuker vindt om het online op te nemen tegen spelers in Call of Duty: Modern Warfare II. En dan zijn er ook spelers, die het bijvoorbeeld veel leuker vinden om de levels te voltooien van New Super Mario Bros..

Populaire games

De populaire games zijn altijd op de verschillende consoles verkrijgbaar. Of je het dan hebt over de nieuwste Call of Duty, FC24, Fortnite of andere populaire games die de top 10 lijsten van menig aanbieder domineren. Het is wel een feit dat op het gebied van graphics de PlayStation 5 en Xbox Series S|X beter scoren dan de Nintendo Switch. Dus een game met mooie graphics, zoals Assassin’s Creed Mirage of Mortal Kombat One, kun je ook het beste op de next-gen consoles van Sony en Microsoft spelen.

Exclusieve titels

Op het gebied van exclusieve titels kun je wel keuzes maken. Iedere console heeft ook zijn eigen exclusieve games. Waar de merken ook veel geld in investeren. Sony PlayStation en Nintendo lopen hierin wel voorop, maar ook Microsoft heeft voor de Xbox Series S|X een aantal interessante exclusives. Denk dan aan Forza Motorsport 7 en Gears 5. Sony scoort daarentegen erg goed met exclusieve titels, zoals Horizon: Forbidden West en Marvel’s Spider-Man 2.

Nintendo heeft natuurlijk al sinds de jaren ‘80 goud in handen met de games waarin de figuurtjes uit het universum van Super Mario een hoofdrol spelen. Denk aan populaire games, zoals Super Mario Odyssey, New Super Mario Bros. en Mario Kart 8 Deluxe. En vanaf eind 2023 natuurlijk de langverwachte Mario-game Super Mario Bros. Wonder.

Welke console heeft de beste games?

Nu de hamvraag. Welke console heeft nu de beste games? Dat is dus afhankelijk van wat je leuk vindt. Ben je een fanatieke simracer en wil je een geweldige race game spelen? Dan doe je er goed aan om een Xbox Series S|X in huis te halen. De PlayStation 5 is daarentegen de betere keuze als je een groter aanbod aan exclusieve titels wenst. Speel je liever de avonturen met Super Mario? Dan is de Nintendo Switch of de variaties daarop weer een betere keuze.

Categorieën
Games Games
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs