Welke pretparken zijn het leukst voor het hele gezin?

Welke pretparken zijn het leukst voor het hele gezin?

Pretparken zijn er in overvloed en daarom is het ook lastig om het beste pretpark te kiezen waar je een dag wilt doorbrengen. In ons artikel “Wat zijn de beste pretparken in Europa?” hebben we de beste pretparken op ons continent op een rijtje gezet, maar welke pretparken zijn nu echt het leukst voor het hele gezin? Hierin houden we ook rekening met bijvoorbeeld ouders die niet samen met hun kinderen in overweldigende attracties willen en dat er in het park ook voldoende te doen is voor de kleinsten die ook vanwege hun lengte niet in alle attracties mogen. In onze blog zetten we dan ook de pretparken die het leukste zijn voor het hele gezin op een rijtje.

Slagharen in Biddinghuizen

In de provincie Flevoland vind je in Biddinghuizen het leuke attractiepark Slagharen. Een van de leukste pretparken voor het hele gezin. Dat is vooral te danken aan het feit dat het attractiepark attracties heeft voor jong en oud en dat er een natuurgebied naast ligt. Je hoeft dus niet alleen maar door het pretpark te lopen als je even tot rust wilt komen en samen met je gezin van de natuur wilt genieten. Ook voor de allerkleinsten zijn er leuke attracties, speelparadijzen en je kunt zelfs met het complete gezin een frisse duik nemen bij het zwemparadijs Aqua Mexicana.

De Efteling in Kaatsheuvel

De Efteling staat volop in het teken van bekende sprookjes, zoals Hans en Grietje, Doornroosje en Roodkapje. Zelfs voor de allerkleinsten zijn er leuke attracties, terwijl het al een genot is om door het sprookjesbos te wandelen. Waar je kennis maakt met mooie figuren en sprookjes die tot leven zijn gewekt. De Efteling is ook breed opgezet en heeft een goede mix van rustige en spectaculaire attracties, zodat er ook altijd wel iets te doen is voor jong en oud. Maak een ritje over het water in de attractie Gondoletta of ga de lucht in door een ritje te maken op de Pagode. Waar je ook nog eens geniet van een prachtig panoramisch zicht over het park en de nabijgelegen omgeving. Of ga in leuke attracties, zoals Carnaval Festival, Vogel Rok en Droomvlucht.

Duinrell in Wassenaar

Duinrell is ook een begrip in Nederland en een pretpark dat zich inzet voor zowel jong als oud. Er is dan ook van alles te doen en er is ook een goede mix van spectaculaire en rustige attracties waar zowel thrillseekers als mensen die van een rustig dagje pretpark willen genieten een hoop plezier beleven. Voor kleine kinderen is er ook een leuke speeltuin waar ze kunnen spelen, klimmen en klauteren en de echte trekpleister van Duinrell is natuurlijk het inmiddels wereldberoemde Tikibad. Het grootste zwemparadijs van de Benelux waar je niet alleen een frisse duik kunt nemen, maar ook van verschillende soorten glijbanen kunt. Ook voor de allerkleinsten is het zwemparadijs geschikt, want in het zwemparadijs vind je kleine glijbanen en ondiepe zwembaden waar zelfs je kleintjes in kunnen dobberen.

Gerelateerde bedrijven
Slagharen logo
Slagharen
28 beoordelingen
5,4
Recente blogartikelen
Wat is E ink?
Wat is E ink? 15-04-2024
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Lees meer blogs