Welke replica shirts zijn het mooist?

Welke replica shirts zijn het mooist?

In ons artikel “Voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen” hebben we uitgebreid stilgestaan bij de voorbereidingen op het eerste fluitsignaal. Het is een traditie dat ieder jaar de voetbalclubs hun nieuwe tenues voor het nieuwe jaar aankondigen. Sommige clubs wisselen zelfs van merk en hoofdsponsor en dat zorgt vaak voor een compleet nieuwe look van zowel het thuis- als het uittenue. En sommige clubs lanceren zelfs een derde tenue waarmee speciale wedstrijden, zoals de Europese wedstrijden, worden afgewerkt. Maar welke replica shirts zijn nu het mooist?

In rood en blauw naar Camp Nou

Ben je een fan van FC Barcelona of ben je gewoon een liefhebber van mooie voetbalshirts? Dan is het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/2024 zeker de moeite waard. Dit seizoen speelt de Catalaanse club met een simpel thuistenue dat in de kenmerkende kleuren te koop is. Dit jaar zijn de kleuren iets donkerder en zijn de accenten, zoals shirtsponsor Spotify en het voetbalmerk Nike, in het wit. Een subtiel detail is dat de kenmerkende banen in het shirt een gekartelde rand hebben.

You’ll never walk alone in het shirt van Liverpool FC

Liverpool FC heeft dit jaar niet alleen een nieuwe captain gekozen in de persoon van onze eigen Virgil van Dijk, maar ook voor een mooi nieuw thuisshirt van het kledingmerk Nike. Het kenmerkende rode shirt is voor aankomend seizoen iets lichter dan dat we gewend zijn, terwijl de accenten, zoals de shirtsponsors en het Nikelogo in het wit op het shirt staan. De mooie ronde witte hals en de witte afwerking zorgen voor een clean look van het iconische replica shirt. Dat in het rood wel een kleine onopvallende versiering heeft.

Het bijzondere shirt van Juventus

De voetbalclub Juventus uit Turijn is niet onomstreden, maar nog altijd populair bij miljoenen voetbalfans van overal ter wereld. Ieder jaar presenteert De Oude Dame uit Turijn een bijzonder thuistenue en dat is voor het aankomende voetbalseizoen niet anders. Ondanks dat de kenmerkende zwart-witte strepen niet ontbreken, is het shirt haast niet meer te herkennen. Adidas heeft een bijzonder design gekozen die uit de kleuren zwart, wit en geel bestaat. Veel accenten, zoals de shirtsponsor, logo’s en andere onderdelen van het shirt zijn knalgeel. Het is even wennen, maar mooi is het shirt zonder twijfel.

Het mooiste shirt op de Nederlandse velden

Uiteraard hebben ook de clubs uit de Nederlandse Eredivisie nieuwe shirts waarin ze het veld betreden en het was toch even zoeken naar het mooiste shirt voor het seizoen 2023-2024. Feyenoord heeft naar onze mening een mooi thuisshirt en werkt voor aankomend seizoen samen met kledingmerk Castore. Dat ook voor FC Utrecht een mooi nieuw thuisshirt heeft ontwikkeld. Toch moeten we de eer van het mooiste voetbalshirt aan PSV schenken. Een totaal ander shirt dan wat we van de Eindhovenaren gewend zijn, maar het mooie rood shirt met subtiele banen en gouden accenten, is een onvervalste eyecatcher. Ajax lijkt dit jaar de plank mis te slaan met een nieuw concept dat niet lijkt aan te slaan en zowel liefhebbers van replica shirts als de achterban van de Amsterdammers uiten felle kritiek op het nieuwe thuistenue.

Categorieën
Sport & fitness Sport & fitness
Recente blogartikelen
Wat is E ink?
Wat is E ink? 15-04-2024
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Lees meer blogs