Welke smartwatch is beter? Apple Watch of Samsung Galaxy Watch?

Welke smartwatch is beter? Apple Watch of Samsung Galaxy Watch?

In ons artikel ‘Welke smartwatch is de beste keuze?’ hebben we iets verteld over smartwatches en de grote verschillen tussen een smartwatch, sporthorloge en een activity tracker. In het segment smartwatches kan je kiezen uit verschillende merken die wearables maken. Denk dan aan merken zoals Apple, Samsung, Garmin en FitBit. In deze blog vertellen we meer over de verschillen tussen de Apple Watch en de Samsung Galaxy Watch, de populairste modellen van het moment.

De eeuwige discussie, Apple of Samsung?

In de wereld van smartphones is het een eeuwige discussie. Kies je voor het merk Apple of voor een Samsung telefoon? Er zijn duidelijk twee kampen die beweren dat de één beter is dan de ander. Het is ook een feit dat er verschillen zijn tussen de merken, maar of de een ook nu echt beter is dan de ander valt te betwisten. Op het gebied van smartwatches is dat niet anders. Apple gooit hoge ogen met de innovatieve Apple Watch, terwijl Samsung ook mooie wearables maakt.

De prijs van een Apple Watch en een Samsung Galaxy Watch

Op het gebied van prijs wordt de keuze al iets makkelijker, want in de regel is de Samsung Galaxy Watch een stuk goedkoper dan de Apple Watch. Als we kijken naar de meest uitgebreide en luxe modellen van de twee merken, zien we toch een significant prijsverschil van ongeveer € 300,-. Beide smartwatches hebben in grote lijnen dezelfde functies en voordelen, maar het prijsverschil is er dus niet minder om. Je kan dus flink wat geld in de knip houden door voor een Samsung Galaxy Watch te kiezen.

Compatibiliteit

Maar nu komt het addertje onder het gras, want een Samsung Galaxy Watch draait op het Android-besturingssysteem. Daar is niks mis mee, maar het is wel een feit dat bijvoorbeeld een Apple iPhone met het besturingssysteem iOS minder goed communiceert met accessoires en toebehoren die op Android draaien. Je zou dus kunnen stellen dat een Samsung Galaxy Watch in combinatie met een iPhone geen succes gaat worden. Heb je een iPhone? Dan is het dus niet zo slim om voor de goedkopere Samsung Galaxy Watch te kiezen.

Andersom geldt precies hetzelfde, want ook een smartphone van Samsung en een smartwatch van Apple zullen nooit de beste vrienden worden. Het connecteren is al een uitdaging an sich, terwijl je waarschijnlijk belangrijke functies mist, zoals een ideale synchronisatie tussen de smartwatch en een smartphone. Wat cruciaal is als je bijvoorbeeld inkomende oproepen en berichten wil ontvangen en de smartwatch ook gebruikt als instrument om je sportprestaties te meten.

De beste optie

De beste optie is feitelijk om een smartwatch te kiezen die hetzelfde besturingssysteem heeft als je smartphone. Apple-gebruikers komen dus al snel uit bij de Apple Watch, terwijl Android-gebruikers meer keuze hebben in modellen en merken die smartwatches maken. Wat betreft de prijs heb je wel wat keuzes te maken, want zowel Apple als andere merken maken verschillende modellen met uiteenlopende functies, zodat er ook goedkopere modellen verkrijgbaar zijn.

Categorieën
Elektronica Elektronica
Recente blogartikelen
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang 01-05-2024
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Lees meer blogs