Hoe een auto huren zonder creditcard?

Hoe een auto huren zonder creditcard?

Het is enorm handig om een auto te huren. Zeker als je te weinig rijdt om een auto te kopen of the leasen en wanneer je toch op enkele momenten in het jaar er eentje nodig hebt. Bijvoorbeeld als je op familiebezoek of op vakantie gaat. Je kunt ook op jouw vakantiebestemming vaak een auto huren. Dan kun je lekker comfortabel en snel met het vliegtuig reizen en op locatie een auto meenemen. Maar hoe kun je een auto huren zonder creditcard? In onze blog vertellen we er meer over.

Is een creditcard noodzakelijk?

Noodzakelijk, nee. Handig? Ja! Sowieso voor aankopen in een vreemd land is een creditcard handig terwijl je vaak met een krediet op de kaart ook een extra centje kunt besteden. Voor het huren van een auto wordt de creditcard gebruikt om de borg te betalen. Voor iedere huurauto betaal je logischerwijs borg en dat is een bedrag dat wordt afgeschreven op het moment dat je schades hebt gereden of wanneer je de auto met een lege tank weer inlevert. Zonder creditcard is het dus niet mogelijk om een auto te huren. Toch?

Geen creditcard, maar wel een auto huren

Jawel hoor! Je kunt gewoon zonder creditcard een auto huren, maar dan zijn er andere spelregels waar je jezelf aan moet houden. Een aanbieder zoals Sunny Cars - die ook internationaal en in enorm veel landen opereert - kan de borg van je overnemen en zij staan dus garant voor eventuele schades en andere zaken waardoor je de borgsom kwijtraakt. Sunny Cars regelt het met het verhuurbedrijf en jij regelt het met Sunny Cars. Zo simpel is het eigenlijk. Het is niet zo eenvoudig om een verhuurder te vinden die deze service verleent. Dus daar moet je wel goed op letten als je voor een bepaalde verhuurder kiest.

Hoe werkt het huren zonder creditcard?

Feitelijk bespreek je voor je vakantie de auto en je kijkt of de auto met een zogenaamde ‘Geen Waarborg service’ gehuurd kan worden. De Geen Waarborg service is dus de constructie waarbij de aanbieder voor jou garant staat en je hebt dus ook geen creditcard nodig waarmee je normaliter op locatie de borg moet betalen. Het is wel belangrijk dat je uiterlijk 48 uur voor aanvang alle gegevens online hebt ingevuld, want anders wordt de reservering geannuleerd. Maar als je slim bent bespreek je sowieso voor aanvang de auto, zodat je eenmaal op je vakantiebestemming nog niet van alles moet regelen en papieren moet invullen voordat je in een huurauto kunt instappen. Daarnaast heb je ook nog eens kans dat wanneer je eenmaal bent aangekomen alle huurauto’s al besproken of vergeven zijn.

Wat te doen als je wel een creditcard hebt?

Als je een creditcard hebt kun je dus op locatie de borg betalen wanneer je de auto bij het verhuurbedrijf of het wagenpark gaat ophalen. Maar ook als je in het bezit bent van een creditcard kun je gebruik maken van de Geen Waarborg service. Het grote voordeel hiervan is dat je het bestedingslimiet op je creditcard gelijk blijft en dat je iets meer te besteden hebt tijdens je vakantie. Wil je meer weten over waar je op moet letten bij het huren van een auto? Lees dan ons artikel "Waar moet je op letten bij het huren van een auto?".

Categorieën
Autoverhuurders Autoverhuurders
Gerelateerde bedrijven
Sunny Cars logo
Sunny Cars
70 beoordelingen
6,8
Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Hoe gebruik je een Storytel E reader?
Hoe gebruik je een Storytel E reader? 10-04-2024
Lees meer blogs