Webshops logo dating

Goed datingprofiel; waar moet ik beginnen?

https://ervaringensite.nl/storage/img/knowledge-base-articles/goed-datingprofiel-waar-moet-ik-beginnen/1.png

Ongeveer 20 jaar geleden keken mensen nog raar op als je zei dat je iemand via het internet hebt leren kennen, maar tegenwoordig is het heel normaal om de liefde online te vinden. Wist je dat 1 op de 3 mensen hun geluk via het internet vinden? Mooie statistiek toch! Miljoenen mensen gebruiken een dating app of een website en staan dus ook ingeschreven als mensen die op zoek zijn naar de liefde. Hoe zorg je ervoor dat je uitblinkt en dat geïnteresseerde mensen contact met je opnemen? In ons artikel geven wij handige tips en trips over hoe je het beste een goed datingprofiel kunt aanmaken.

Inhoud

De belangrijkste spelregel!

Laten we beginnen met de belangrijkste spelregel op het gebied van het aanmaken van een datingprofiel. Je moet altijd onthouden dat de eerste indruk allesbepalend is. Iemand die jouw profiel vindt of tegenkomt moet gelijk geïnteresseerd zijn om door te klikken en om eventueel contact met je op te nemen. Je moet dus ook goed nadenken over hoe je jezelf introduceert, wat je wel en niet vertelt en welke profielfoto je kiest. Naast deze belangrijke al dan niet belangrijkste spelregel is het advies om ook de tijd te nemen als je begint met het aanmaken van een profiel.

Neem de tijd en vul je profiel compleet in

Incomplete informatie en halfgevulde profielen zijn lang niet zo interessant als complete profielen die al veel over iemand vertellen. Dus de tip is ook om de tijd te nemen en het profiel gelijk compleet in te vullen. Het is een klusje, maar je hebt daar wel enorm veel profijt van. Zeker wanneer je echt op zoek bent naar liefde. Het beste dat je kunt doen is om je profiel direct in te vullen op het moment dat je jezelf op een website of een app hebt ingeschreven.

Wees bewust van wat je neerzet

Bij het invullen van een profiel moet je ook iets over jezelf vertellen en het is belangrijk om goed na te denken over wat je hier neerzet. Wie wil je aanspreken en hoe zorg je ervoor dat andere singles niet om jou heen kunnen? Zonder dat je een uit de duim gezogen verhaal ophangt en je beter voordoet dan wie je bent. Dat is ook helemaal niet nodig, want eerlijkheid duurt het langst en je bent zoals je bent. En jij mag er zijn! Toch kun je het invullen van een profiel het beste zien als een verkoopgesprek. Je moet immers jezelf ‘verkopen’ aan andere singles.

De beste profielfoto

Naast de informatie is ook de profielfoto van belang, want een goede foto zorgt voor meer mensen die geïnteresseerd zijn. Het is nu eenmaal een feit dat je het alleen op je karakteristieken en charmes niet wint, want het oog wil ook wat. Zorg ervoor dat je goed op een foto staat en gebruik alleen recente foto’s. Je gezicht moet duidelijk zijn en het liefst ook een deel van het bovenlichaam. Zo krijgen mensen een goed beeld van met wie ze eventueel gaan daten. Zonnebrillen en andere bedekkende accessoires zijn niet handig om te fotograferen terwijl ook wazige foto’s en foto’s die van een afstand zijn genomen ook niet altijd het beste werken. Een mooie glimlach of een serieuze blik in de verte (vrouwen zijn hier voornamelijk gevoelig voor) is ook geen overbodige luxueuze.

Meer foto’s toevoegen

De profielfoto is dan het uithangbord van jouw profiel, maar het is belangrijk om meer foto’s te plaatsen. Bijvoorbeeld van activiteiten die je doet. Foto’s waarop je aan het sporten bent, een hobby uitoefent zoals gitaar spelen of knutselen of waarop je een huisdier vasthoudt en knuffelt werken altijd goed. Het is ook fijn als andere singles een goed beeld krijgen van wie je bent en hoe je eruit ziet. Dus ook hier geldt dat je foto’s moet gebruiken waarop je goed te zien bent en het liefste met het hele lichaam terwijl ook je gezicht duidelijk moet zijn. En ook hier geldt weer de regel om recente foto’s te gebruiken of in ieder geval foto’s te gebruiken die goed vertegenwoordigen hoe je er nu uitziet.

Eerlijkheid duurt het langst

We hebben het al even beschreven, maar het is belangrijk om eerlijk te zijn. Vertel wie je bent en maak zaken niet mooier dan ze daadwerkelijk zijn. Denk ook goed na over hoe je overkomt als je bepaalde zaken omschrijft. In de basis snoepen mensen een aantal kilo’s en centimeters als het aankomt op het gewicht en de lengte, maar hier kun en moet je eerlijk over zijn. Want als je hierover liegt krijg je tijdens een reallife date ongetwijfeld de deksel op de neus. Je kunt immers in het echt je leeftijd, gewicht en lengte niet verbergen!

Voorkom dat je een heel levensverhaal vertelt

Singles moeten eerlijk en compleet zijn, maar er bestaat ook zoiets als teveel vertellen. En je weet dat overal waar het woordje ‘te’ voor staat niet goed is. Dat geldt ook over de teksten die je op het profiel plaatst. Vertel wel zo uitgebreid mogelijk wie je bent, maar houdt het wel kort en bondig. Zodat andere singles binnen een aantal regels kunnen beoordelen of je interessant bent en of ze contact met je willen opnemen. Je moet je voorstellen dat een single keuze uit miljoenen profielen hebt. Dus er is ook geen tijd om lappen tekst door te lezen. Daarnaast is het ook leuk om bij een match op ontdekkingsreis te gaan en via het contact dat eventueel volgt elkaar te leren kennen.

Bespreek je interesses

Het is belangrijk om flink uit te weiden over je interesses. Wat vind je leuk om te doen, waar word je blij van en hoe spendeer jij het liefste jouw vrije tijd. Andere singles kunnen op basis van deze gegevens al oordelen of hier een potentiële match aanwezig is. Iemand die graag reist kan beter niet gekoppeld worden aan iemand die hier helemaal niet mee bezig is of er zelfs een hekel aan heeft. Het is dan jammer als je een date hebt en tijdens de date hier pas achter komt. En ook hier geldt de spelregel; wees eerlijk en maak het niet mooier of spannender dan het daadwerkelijk is.

Wees origineel

Levensmotto’s en mooie uitspraken kun je overal op het internet vinden en het is natuurlijk leuk om te laten zien dat je bepaalde normen en waarden hanteert. Maar het lenen van leuke quotes is het stomste dat je kunt doen. Je bent immers niet origineel en in de regel zijn singles op zoek naar mensen die ook een beetje creatief zijn en zelf heel goed kunnen omschrijven wat voor hen belangrijk is en hoe ze in het leven staan.

Omschrijf goed wie je zoekt 

Het is belangrijk om goed te omschrijven wie je zoekt. Wat moeten zijn of haar interesses zijn, welke uiterlijke kenmerken werken voor jou wel of juist niet en ben je op zoek naar een serieuze relatie of meer een leuk onderonsje. Door goed te omschrijven naar wie je op zoek bent is de kans veel groter dat je binnen no time een match hebt. Wees hierin ook zeer specifiek, want met vage omschrijvingen wordt de vijver alleen maar groter en wordt het ook lastiger om iets te vangen!

De don’ts bij het aanmaken van een datingprofiel

Dan zijn er nog een aantal don'ts bij het aanmaken van een datingprofiel. Zaken waarvan je denkt dat het je kansen vergroot, maar die juist averechts werken. Voor vrouwen is dat bijvoorbeeld het plaatsen van een te sexy profielfoto. Als je sexy bent zien anderen dat snel genoeg en dan hoef je echt geen laag uitgesneden truitje aan te trekken of een pruillipje op te zetten. Mannen hoeven daarentegen niet met een bloot bovenlichaam op de foto’s. Anderen zien al snel genoeg of je een gespierd en afgetraind bent.

Groepsfoto’s kun je het beste niet plaatsen. Als je vaak met een groep op staat of op vakantie gaat is het leuk om te laten zien dat je leuke activiteiten onderneemt en ook veel vrienden hebt. Maar als je naast een leuke man of dame staat en het ziet er gezellig uit, kan dat ook mensen afstoten. Ze identificeren zich met de mensen die naast je op de foto staan en kunnen dan denken dat ze misschien niet aan je verwachtingen kunnen voldoen.

Vermijd ook statische teksten, want een single moet blij worden als hij je profiel ziet en je teksten leest. Schrijf dan ook vol enthousiasme over jezelf en over jouw leven. Natuurlijk zal de één het leuker en interessanter vinden dan de ander, maar dat is natuurlijk ook het hele idee van een dating app of website. Je moet immers mensen triggeren die echt geïnteresseerd zijn! Schroom ook niet om hulp te vragen als het niet lukt om een flitsende tekst neer te pennen.

Betrouwbare datingwebsites

Hoe herken je goede datingwebsites die betrouwbaar zijn en jouw helpen om het geluk te vinden? Je kunt uiteraard de reviews op het internet lezen, maar ook ons op ons oordeel vertrouwen. Om je op weg te helpen bij het uitkiezen van de beste dating website hebben wij de beste websites voor je op een rijtje gezet.

Parship

Parship is niet alleen het grootste, maar ook het meest betrouwbare platform dat in Nederland gebruikt wordt. Parship is voor de mensen die op zoek zijn naar serieuze relaties en één op de drie leden slagen erin om een serieuze relatie te vinden. Dat zijn mooie statistieken! Zeker als je meetelt dat er ruim 550.000 leden actief zijn. Dagelijks komen er steeds meer leden bij en het matchen van personen wordt op basis van een uitgebreide persoonlijkheidstest gedaan. Dat is ook de kracht van het platform dat al sinds 2003 actief is. Uit de cijfers blijkt ook dat er een goede balans is tussen het aantal mannen en vrouwen en dat het platform voor een groot deel door 30 plussers wordt gebruikt.

Parship logo
Parship
3,6  / 10

Lexa

Lexa is ook een betrouwbaar platform en zij doen er alles aan om mensen aan elkaar te koppelen door middel van geverifieerde profielen. Die naar waarheid zijn ingevuld en dus ook kloppen. Het gevaar van het internet is dat iedereen zich als iemand anders kan voordoen, maar daar steekt Lexa dus een stokje voor. De kans op een succesvolle date is dan ook groot als je het platform gebruikt. Andere pluspunten van de wereldwijd opererende dating website is dat zij events bij jou in de buurt organiseren. Zo kun je mensen in levende lijve ontmoeten. Uit onderzoek blijkt dat mensen tussen de 25 en 45 jaar het platform met meer dan 25.000 leden het vaakst gebruiken.

Lexa logo
Lexa
6,2  / 10

Ourtime

Ourtime is een datingwebsite die zich grotendeels focust op de doelgroep 50 plussers. Het platform heeft dan ook meer dan 300.000 leden en de profielen worden met de grootste zorg gecontroleerd. Een groot pluspunt van Ourtime is dat 50 plussers potentiële partners persoonlijk kunnen ontmoeten tijdens de verschillende activiteiten die zij organiseren. Een sterke eigenschap van het platform is dat er een goede klantenservice aanwezig is die ouderen kunnen assisteren bij het aanmaken en het beheren van een profiel.

Ourtime.nl logo
Ourtime.nl
5,5  / 10

Is online daten veilig?

Online daten is veilig, maar je moet goed opletten dat een dating app of website er alles aan doet om jouw privacy te beschermen. De Consumentenbond deed hier uitgebreid onderzoek naar. Daarnaast is het belangrijk om alert te zijn op nepprofielen en om geen gevoelige informatie te delen als dat niet nodig is. Denk dan bijvoorbeeld aan persoons- en adresgegevens en gegevens van een bankrekening.

Beoordeeld door consumenten

De dating websites die wij aanprijzen zijn overwegend positief beoordeeld door consumenten die bij deze aanbieders een profiel hebben aangemaakt en een review over het bedrijf hebben geschreven. Op basis van deze gegevens denken wij ook dat de websites die wij aanprijzen betrouwbaar zijn. Uiteraard kun je ook de beoordelingen van deze bedrijven lezen en zelf beoordelen of de partij waarmee je in zee wilt iets voor jou is.

Help ons mee

Help ons mee om het verhaal over dating websites compleet te maken door een review te schrijven. Schrijf een zo eerlijk mogelijke review en vertel over zowel de plus- als minpunten. Baseer je review uitsluitend op eigen ervaringen met de aanbieder in kwestie en vertel ons en onze bezoekers waarom je juist wel of niet met deze partij zaken zou moeten doen. Wij danken je voor jouw tijd en de genomen moeite om een review te schrijven.