Webshops logo webshops

Welke draadloze oordopjes je het beste kunt aanschaffen

https://ervaringensite.nl/uploads/img/blogs/welke-draadloze-oordopjes-je-het-beste-kunt-aanschaffen/welke-draadloze-oordopjes-je-het-beste-kunt-aanschaffen-1.png

Als je lekker muziek wilt luisteren via de tablet of de smartphone, zijn draadloze oordopjes essentieel. De draadloze hoofdtelefoon zorgt niet alleen voor een heerlijke muziekervaring,

maar ze bieden ook comfort. Of je nu thuis op de bank zit, in bed ligt of met het openbaar vervoer reist en naar je favoriete afspeellijst op Spotify of Deezer wil luisteren. Omdat de prijzen van draadloze oordoppen uiteenlopen en er een gigantisch aanbod is, geven wij je handige tips waar je op kan letten bij het aanschaffen van draadloze oordopjes en welke draadloze koptelefoons de beste zijn.

Inhoud

De eerste stap bij het aanschaffen van draadloze oordopjes

De eerste stap bij het aanschaffen van draadloze oordopjes is om te bepalen hoe je ze gaat gebruiken. Misschien ben je wel op zoek naar oordoppen waarmee je zowel goed naar muziek kan luisteren als kan telefoneren. Of misschien wil je wel oordoppen die je ook afschermen van hinderende omgevingsgeluiden, zoals het geluid van een bus of trein of gillende kinderen op de achtergrond. Wellicht wil je juist oordoppen gebruiken tijdens het hardlopen. Het is goed om te weten wat je primaire doel is, want in iedere situatie is er wel een model dat beter geschikt is dan het andere model. Zo zijn er oordoppen die uitstekende microfoons aan boord hebben zodat je goed kan telefoneren en oordopjes die juist de Active Noise Cancelling-technologie bevatten. De techniek die ervoor zorgt dat je afgeschermd bent van storende omgevingsgeluiden.

Koppelen met smartphone of tablet

Draadloze oordoppen koppel je via de Bluetooth-technologie met een laptop, smartphone of tablet. In principe kan je ieder apparaat met Bluetooth koppelen met je oordoppen zodat je overal en in elke situatie kan genieten van je favoriete radiozender of in alle rust kan telefoneren. De moderne oordoppen gebruiken Bluetooth 4.1 of hoger dat ervoor zorgt dat een koppeling met een mobiel apparaat stabiel is. Echter blijft het bereik een uitdaging, want Bluetooth heeft nog altijd een maximaal bereik van 30 meter. Dat is iets om rekening mee te houden wanneer je kiest voor draadloze oordoppen.

https://ervaringensite.nl/uploads/img/blogs/welke-draadloze-oordopjes-je-het-beste-kunt-aanschaffen/welke-draadloze-oordopjes-je-het-beste-kunt-aanschaffen-8.png

Oordoppen met Active Noise Cancelling

Active Noise Cancelling, afgekort ANC, is een term die steeds vaker wordt gebruikt en er zijn specifieke modellen in draadloze oordopjes die Active Noise Cancelling-technologie bevatten. Active Noise Cancelling is een techniek, die ervoor zorgt dat je als gebruiker beter wordt afgeschermd voor omgevingsgeluiden. Zoals lawaai op de achtergrond of in het verkeer. Door middel van een softwarematige oplossing wordt het lawaai opgevangen en gefilterd. Dat is niet alleen prettig, omdat je de muziek of het telefoongesprek dat je voert beter kan horen, maar het werkt ook concentrerend verhogend. Modellen, zoals de Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Sony WF-1000XM3 en de Sennheiser MOMENTUM True Wireless II beschikken over Active Noise Cancelling.

Verschil in Noise Cancelling en Active Noise Cancelling

Er zijn twee technologieën die gebruikmaken van de term Noice Cancelling. Zo spreekt men over Noise Cancelling en Active Noise Cancelling. Maar wat is nu precies het verschil? Wanneer men spreekt over Noise Cancelling wordt vaak het filtersysteem in de microfoon bedoeld. Deze techniek zorgt ervoor dat de microfoon hinderende omgevingsgeluiden filtert voor je gesprekspartner en alleen jouw stem doorgeeft. In de regel wordt met Noise Cancelling ongeveer 70% van omgevingslawaai gefilterd terwijl de Ultra Noise Cancelling functie dat doet voor 90%. Active Noise Cancelling is een techniek die in de oordoppen zit en deze functie is vaak aan of uit te zetten. Deze techniek zorgt ervoor dat storende omgevingsgeluiden voor jou als gebruiker worden gefilterd.

Apple AirPods Pro

De Apple AirPods zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken en worden wel eens gekscherend de tandenborstel genoemd. Omdat het product lijkt op een opzetstukje van een elektrische tandenborstel. Maar dat is natuurlijk onzin, want de Apple AirPods Pro zijn mooie in-ear oordoppen met een sublieme audiokwaliteit en zijn ook geschikt om mee te telefoneren dankzij de kwalitatief hoogwaardige microfoons die zijn ingebouwd. Daarnaast beschikken de Apple AirPods Pro over de Active Nosie Cancelling technologie. Ondanks dat het een Apple-product is, zijn de AirPods Pro ook geschikt voor smartphones en tablets van bijvoorbeeld Samsung of Huawei en niet alleen voor de iPhone of iPad. De AirPods Pro worden geleverd met een (draadloze) oplaadcase en oplaadkabel en bevatten een accu die maar liefst 24 uur lang meegaat wanneer de oordoppen volledig zijn opgeladen. De Apple AirPods Pro zijn geschikt voor gebruikers met een iPhone, iPad en een Macbook. Deze oordoppen bieden een sublieme audiokwaliteit bij het luisteren naar muziek, maar zijn voor het telefoneren en het deelnemen aan online vergaderingen iets minder geschikt. Ook voor sporten, zoals fitness en hardlopen bieden de Apple AirPods Pro uitkomst. Door de goede pasvorm blijven de doppen goed zitten tijdens intensieve bewegingen.

Voordelen

 • Active Noise Cancelling techniek aan boord
 • Verschillende maten oorgels bijgeleverd
 • Compatible met iOs en Android
 • Compleet pakket incl. oplaadcase en lader

Nadelen

 • Pittig in de aanschafprijs
 • Lijken een beetje op tandenborstels
 • Iets minder geschikt om mee te bellen
MediaMarkt logo
MediaMarkt
4,5  / 10
Bekijken Beoordelingen
Wehkamp logo
Wehkamp
6,4  / 10
Bekijken Beoordelingen

Samsung Galaxy Buds Pro

Ook fabrikant Samsung heeft voor haar line-up van smartphones en tablets een speciale draadloze headset ontwikkeld. De Samsung Galaxy Buds Pro zijn semiprofessionele oordoppen voor een heldere communicatie tijdens telefoongesprekken en je kan ook in een uitmuntende kwaliteit naar je favoriete muziek luisteren. Ondanks dat de Galaxy Buds Pro specifiek zijn gemaakt voor de Galaxy smartphones en tablet, is de hoofdtelefoon ook compatible met producten van andere merken, zoals Apple en Xiaomi. De Galaxy Buds Pro worden eveneens geleverd met een oplaadcase en een oplaadkabel en de headset is volledig waterdicht. En wanneer ze volledig zijn opgeladen, kan je maar liefst 28 uur gebruikmaken van de draadloze hoofdtelefoon. De Samsung Galaxy Buds Pro zijn geschikt voor gebruikers met een Galaxy-smartphone en/of tablet en zijn zowel geschikt voor goed telefoneren als het luisteren naar muziek. Door de kwalitatief goede speakers en de uitstekende Noise Cancelling microfoon, zijn deze oordoppen een veelzijdig product. Die ook de Active Noise Cancelling techniek bevatten.

Voordelen

 • Geschikt voor bellen en muziek luisteren
 • Lange accuduur
 • Compleet pakket incl. oplaadcase en kabel
 • Stijlvol design

Nadelen

 • Pittig in de aanschafprijs
UltraOnline NL logo
UltraOnline NL
5,8  / 10
Bekijken Beoordelingen
BCC logo
BCC
6,6  / 10
Bekijken Beoordelingen

Sony WF-1000XM3

Een mooi alternatief op de AirPods Pro en Galaxy Buds Pro is de Sony WF-1000XM3. Een draadloze headset met uitmuntende audiokwaliteit hoewel, deze hoofdtelefoon niet waterdicht is. De Sony WF-1000XM3 is dan ook minder geschikt om te gebruiken in slechte weersomstandigheden of tijdens het sporten. Daarentegen zorgen de ingebouwde microfoons voor een heldere communicatie tijdens telefoongesprekken en is de hoofdtelefoon tevens compatible met diensten, zoals de Google Assistant. Met een sterke accu is de headset maar liefst 24 uur te gebruiken wanneer deze volledig is opgeladen terwijl het laden met de bijgeleverde oplaadcase zeer snel gaat. Na 10 minuten opladen kan je de Sony WF-1000XM3 al 1,5 uur gebruiken. De Sony WF-1000XM3 is vooral geschikt voor gebruikers die met een goede audiokwaliteit naar muziek willen luisteren en incidenteel bellen met de headset. De speakers zijn van een uitstekende kwaliteit, maar de kwaliteit van de microfoons laten iets te wensen over. Het grote nadeel van de Sony WF1000XM3 is dat deze niet waterdicht is en dat deze headset dus ook niet geschikt is voor sporten.

Voordelen

 • Stijlvol design
 • Uitstekende audiokwaliteit
 • Snelladen mogelijk
 • Compleet pakket incl. oplaadcase en kabel

Nadelen

 • Niet geschikt voor sporten
 • Niet waterdicht
 • Minder geschikt om mee te bellen
MediaMarkt logo
MediaMarkt
4,5  / 10
Bekijken Beoordelingen
UltraOnline NL logo
UltraOnline NL
5,8  / 10
Bekijken Beoordelingen

Sennheiser MOMENTUM True Wireless II (beste keuze)

De Sennheiser MOMENTUM True Wireless II is één van de populairste draadloze in-ear hoofdtelefoons die je momenteel kan kopen. Sennheiser staat al ruim 70 jaar bekend om het creëren van sublieme audiokwaliteit, maar is inmiddels ook een gevestigd merk in hoofdtelefoons en headsets. De draadloze oordoppen kan je maar liefst 28 uur gebruiken wanneer deze volledig zijn opgeladen en is ideaal voor thuisgebruik, reizen en sporten. De headsets bevatten eveneens een Active Noise Cancelling systeem die de afscherming van het lawaai afstemt op de omgeving waar je bent. Thuis zal de techniek ervoor zorgen dat je geconcentreerd kan luisteren naar muziek of een telefoongesprek terwijl je onderweg meer meekrijgt van omgevingsgeluiden, zoals sirenes en signalen in het verkeer. Uiteraard wordt de Sennheiser MOMENTUM True Wireless II geleverd met een opberg-/oplaadcase en verschillende maten ear-buds. De Sennheiser MOMEMNTUM True Wireless II is de meest complete draadloze headset die er is. De Noise Cancelling microfoons zorgen ervoor dat je in iedere omgeving prima kan telefoneren terwijl de uitmuntende luidsprekers voor een perfecte audiokwaliteit zorgen. Ook de accuduur is enorm lang en dat maakt de Sennheiser MOMENTUM True Wireless II geschikt om mee te reizen. Ook als je voor een langere tijd onderweg bent.

MediaMarkt logo
MediaMarkt
4,5  / 10
Bekijken Beoordelingen
UltraOnline NL logo
UltraOnline NL
5,8  / 10
Bekijken Beoordelingen

We zetten de draadloze oordopjes op een rijtje

Om je een goed beeld te geven van welke draadloze oordopjes het beste in jouw situatie passen hebben we een handige tabel gemaakt. Waarin we met sterren aangeven waar een headset in tekortschiet of juist in uitblinkt.

Type
Muziek luisteren
Telefoneren
Reizen
Sporten
Prijs
Apple AirPods Pro
Samsung Galaxy Buds Pro
Sony WF-1000XM3
Sennheiser MOMENTUM True Wireless II
https://ervaringensite.nl/uploads/img/blogs/welke-draadloze-oordopjes-je-het-beste-kunt-aanschaffen/welke-draadloze-oordopjes-je-het-beste-kunt-aanschaffen-32.png

De toekomst is nu

Draadloze oordoppen zijn immens populair en het gigantische aanbod bevestigt ook dat gebruikers de ouderwetse hoofdtelefoontjes met een draadje maar al te graag willen inruilen voor een draadloos exemplaar. Je hebt nu genoeg informatie om te gaan shoppen voor een draadloze headset. Waar je op kan letten en welke draadloze oordopjes op dit moment de beste zijn. Wil je meer advies of heb je vragen over draadloze oordoppen? Neem dan contact op met de productspecialist door hieronder een reactie achter te laten.