Webshops logo games

Welke games je niet mag missen

/uploads/img/blogs/welke-games-je-niet-mag-missen/welke-games-je-niet-mag-missen-1.png

Of je nu in het bezit bent van een goede gaming PC of laptop, een PlayStation 4 of PlayStation 5, een Xbox of een Nintendo Switch. Je hebt ook spelletjes nodig om je apparaat ten volste te benutten. Maar door een enorme explosie aan game studios, zijn er simpelweg teveel games om uit te kiezen. Daarom zetten wij in deze blogpost de beste games voor jou op een rijtje.

De beste games voor op de PC/laptop

Heb je een goede gaming PC of laptop en je bent op zoek naar een leuke game? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor op de desktop/laptop zijn er honderden games beschikbaar. Van simpele puzzelspelletjes tot aan spellen met complete open werelden en van shooters tot aan sportsimulators. Maar welke games voor op de PC/laptop mag je echt niet missen?

Kruip in de huid van een boer met Farming Simulator 22

Ieder jaar brengt Giants software een versie uit van Farming Simulator en deel 22 is het nieuwste deel in de reeks waarin je in de huid kruipt van een moderne boer. In Farming Simulator 22 heb je beschikking over meer dan 400 machines en gereedschappen. Van beroemde merken, zoals John Deere, CLAAS en Valtra. Richt je op verschillende activiteiten, zoals agricultuur, veeteelt en bosbouw en krijg de beschikking over maar liefst drie verschillende Amerikaanse of Europese omgevingen. Je kunt als enige een perfecte boerderij creëren of via de online coöperatieve functies jouw boerderij delen met andere spelers. Zo bouw je gezamenlijk de perfecte boerderij!

De Sims 4 is zeer onderhoudend en nog altijd een topgame

In 2014 werd de wereld op zijn kop gezet met de innoverende game De Sims 4. Het vierde deel in de populaire reeks waarin je een gezin moet oprichten, sociale contacten moet leggen en je huis moet verbouwen. Met een door jou samengestelde avatar die bepaalde competenties heeft, maar ook competenties mist. Terwijl iedere avatar zijn eigen karakteristieken en emoties heeft. Deze simulatie van alledaagse zaken is tot op de dag van vandaag nog altijd immens populair en één van de best verkochte PC games te allen tijde. Je begint met de basisgame, maar er zijn inmiddels 43 (!) Uitbreidingen voor De Sims 4 verkrijgbaar!

Death Loop is een innoverende First Person shooter

Als een First Person Shooter meer jouw ding is, is de gloednieuwe en innoverende game Death Loop zeker de moeite waard. In een uitgebreide en bijzonder kleurrijke wereld ben je gedoemd om de dag telkens opnieuw te beleven. Je zit in een tijdlus en alleen door je tegenstanders te verslaan en belangrijke hints te verzamelen, kan je de cirkel doorbreken. Om vervolgens in een andere loop terecht te komen en weer van voor af aan te beginnen. Het bijzondere aan Death Loop is de dosis humor, de retro-achtige look and feel en de diepgang die de game van Bethesda allesbehalve een doorsnee shooter maakt. De game is tevens verkrijgbaar voor de PlayStation 5.

Rally racen met WRC10

WRC10 is de nieuwste versie van de populair racesimulator waarin je in welbekende rally auto’s stapt en de meest uitdagende parcours aflegt. Sluit je aan bij één van de 52 officiële teams en neem het op tegen bekende coureurs, zoals Sébastien Ogier, Ott Tänak en Thierry Neuville. De racegame bevat enorm veel content. Daaronder 120 speciale omgevingen verdeeld over 19 landen. Met de speciale carrièremodus begin je als rookie, maar door races te winnen en de juiste beslissingen te nemen, kan je jezelf naar de top brengen. Houd jij aan het einde van de rit de felbegeerde beker omhoog?

/uploads/img/blogs/welke-games-je-niet-mag-missen/welke-games-je-niet-mag-missen-13.png

Kruip in de huid van één van de Guardians of the Galaxy

Als avonturengames en de superhelden van Marvel helemaal jouw ding zijn, dan is de gloednieuwe adventure Guardians of the Galaxy echt iets voor jou! In een semi-open wereld moet je als Star-Lord en leider van de Guardians of the Galaxy het opnemen tegen geduchte tegenstanders, de handen ineen slaan met bekende gezichten uit het Marvel universum en pittige uitdagingen doorstaan om het einde van het universum, zoals we dat kennen te voorkomen. Naast de uitdagingen die je krijgt, moet je ook het team bijeen houden, grondstoffen verzamelen en heb je zelfs de mogelijkheid om het uiterlijk van de superhelden aan te passen

De beste games voor PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox Series X

De PlayStation 4 is nog altijd de beste verkochte console wereldwijd, maar het nieuwe model - de Sony PlayStation 5 - is eveneens razend populair. Zo populair dat het product al meer dan een jaar (!) uitverkocht is en maar sporadisch te verkrijgen is. Voor de PlayStation 4 zijn er ongetwijfeld meer games te verkrijgen dan voor zijn opvolger en we hebben de beste games voor beiden systemen voor je op een rijtje gezet.

Het nieuwe voetbalseizoen begint nu pas echt met Fifa 22

Fifa 22 is alweer het 22ste deel van de populair voetbalgame waarin je in de huid kruipt van wereldsterren, zoals Ronaldo en Messi. Kies je favoriete club en speel je favoriete speltype. In een uitgebreide carrièremodus kan je jezelf opwerken als speler of trainer om jouw team naar de overwinning te leiden, maar je kan ook een seizoen van de Eredvisie of La Liga spelen. Of bouw een eigen team in Fifa Ultimate Team en ruil spelers in voor betere spelers. Uiteraard kan je het ook online opnemen tegen andere Fifa-spelers of zelfs in teamverband het online opnemen tegen geduchte tegenstanders.

Fifa 22 bevat een vernieuwde gameplay met meer controle over de spelers en meer invloed op de tactiek op het veld. Terwijl je de beschikking hebt over meer dan 17000 spelers, 700 teams en 30 officiële competities. Daaronder de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de nieuwe competitie EUFA Europa Conference League. Fifa 22 is voor zowel de PS4, PS5 als Xbox Series X verkrijgbaar.

De nieuwe Call of Duty

Uiteraard is er ook een nieuw deel in de Call of Duty-reeks verschenen en in Call of Duty: Vanguard komen de meeslepende gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog op een unieke wijze tot leven. Bezoek verschillende werelddelen en neem het op tegen de vijand. In single player modus of in een coöperatieve modus. Maar in Call of Duty draait het opnieuw om de uitgebreide multiplayer waarin je het opneemt tegen andere spelers en je skills kan verbeteren. Call of Duty: Vanguard is beschikbaar met nieuwe speelmodi en nog belangrijk een vernieuwde online multiplayer die cross-play, cross-progression en cross-generation mogelijk maakt. Ook de nieuwe Call of Duty is beschikbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox Series X.

Kruip in de huid van Max Verstappen in F1 2021

F1 2021 is de nieuwste versie van de racesimulator waarin je de beroemde circuits over de hele wereld bestiert. Met een supersnelle Formule 1-wagen. Sluit je aan bij bestaande teams, zoals Mercedes Petronas, Red Bull Racing of McLaren of creëer je eigen team en werk jezelf naar de top. Race over beroemde circuits, zoals Monaco, Zandvoort en Portimao en pak de racewinst. Want alleen dan kan je jezelf aan het einde van het seizoen bekronen als de wereldkampioen van de Formule 1. F1 2021 is verkrijgbaar voor de PS4, PS5 en Xbox Series X.

Op zoek naar historische artefacten in Assassin’s Creed: Valhalla

Assassin’s Creed is al sinds 2007 een begrip onder de gamers en tegenwoordig heb je toegang tot een complete open wereld waarin je jezelf naar de waarheid vecht. Je bestormt nederzettingen en ondervraagt mogelijke vijanden of je pakt het aan als een echte sluipmoordenaar. Verschaf jezelf toegang tot belangrijke nederzettingen om informatie te vergaren of belangrijke bondgenoten te bevrijden. Assassin’s Creed: Valhalla speelt zich af in de periode van de vikingen en terwijl er onrust heerst in jouw eigen nederzetting, moet je de strijd aangaan met de vijanden die jouw nederzetting willen verdrijven. Zoals in ieder game heb je met Assassin’s Creed een main story en meerdere zijmissies die je helpen om je doelen te bereiken. Daarnaast moet je de nederzetting van jouw volk uitbreiden en heb je de mogelijkheid om het uiterlijk van je hoofdpersonage naar eigen inzicht aan te passen. En met een keuze uit honderden wapens heb je altijd wel een mogelijkheid om je vijand vakkundig om zeep te helpen. Assassin’s Creed: Valhalla is verkrijgbaar voor PS4, PS5 en Xbox Series X.

/uploads/img/blogs/welke-games-je-niet-mag-missen/welke-games-je-niet-mag-missen-27.png

Slinger door New York met Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

In Marvel’s Spider-Man: Miles Morales kruip je in de huid van Miles Morales, die dezelfde gaven als Peter Parker heeft. Wanneer Peter met vakantie gaat, moet Miles als Spider-Man de orde bewaren. Maar een gevaarlijke organisatie zaait angst en terreur en Miles moet de stoute schoenen aantrekken om de inwoners van New York te beschermen. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is een open wereld adventure met enorm veel grafische details van een fictief doch herkenbaar New York. Speel de main story en completeer de zijmissies om nog meer outfits en ervaringspunten te verzamelen. Zodat je in de eindstrijd zowel in kracht als in stijl de strijd kan aangaan met Miles zijn geduchte tegenstander. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is alleen verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

De beste games voor de Nintendo Switch

Kinderen en gezinsleden spelen het liefst simpele doch uitdagende spelletjes op een apparaat, zoals de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite. Nintendo is natuurlijk de fabrikant van de spelcomputers waar jarenlang populaire games, zoals Super Mario Bros en Mario Kart op te spelen zijn. Wil je weten welke games je het beste voor de Nintendo Switch kunt aanschaffen? Bekijk dan snel de onderstaande lijst.

Mario Kart 8 Deluxe voor snelheidsduivels

Mario Kart 8 Deluxe is alweer het achtste deel in de reeks en de Deluxe versie bevat nog meer uitdagingen en parcours voor de liefhebber. Stap met één van je favoriete Super Mario personages in een samengestelde kart en neem het op tegen je vijanden. In kleurrijke en uitdagende werelden, die je wellicht nog kent van de eerdere Super Mario en Mario Kart games. Maar pas op voor de power ups die je zelf kunt winnen, maar die ook tegen je gebruikt kunnen worden. Wees snel en slim, want dat is de enige manier om Mario Kart te winnen!

Metroid Dread gaat voor afronding en de start van een nieuw avontuur

Ken je Metroid voor de NES nog? Metroid Dread is de nieuwste versie van de game die het tot op heden vijfdelige verhaal volledig afrondt. De actie RPG is razend populair onder de tieners en jongvolwassenen en voor de iets ouderen is het een fijn weerzien met Samus en de oneindige mogelijkheden om het verhaal tot een goed einde te brengen. Maar pas op voor de dreiging van de E.M.M.I.-robots, die je opjagen en er alles aan doen om jou uit te schakelen.

New Super Mario Bros. U Deluxe; de klassieker die nooit verveelt

Een gouden klassieker verveelt nooit, maar New Super Mario Bros. U Deluxe is Super Mario Bros in een volledig modern jasje. Terwijl de speelstijl oud en vertrouwd is. Jaag op muntjes, verzamel speciale power-ups om levels makkelijker te voltooien en bevrijdt samen met Luigi je vrienden uit de handen van Bowser en zijn kwaadaardige onderdanen. New Super Mario Bros. U Deluxe bevat 82 nieuwe levels, die je zowel alleen of met 2 tot 4 spelers kunt spelen. En natuurlijk zijn alle bekende Mario-figuren van de partij. Terwijl ook gloednieuwe personages zo en nu dan een kijkje komen nemen.

Minecraft blijft populair

Jonge kinderen en tieners blijven verbazen met de kunstwerken die zij bouwen in de populaire videogame Minecraft. En uiteraard is de game ook verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Sloop of plaats blokken, maak gigantische bouwwerken of speel tactisch om uit de klauwen van de monsters te blijven. Met Minecraft ben jij altijd in controle en jij bepaalt hoe het spel gespeeld wordt.

Digitaal knutselen met Animal Crossing: New Horizons

Met Animal Crossing: New Horizons kan je digitaal knutselen! Maak een droomparadijs en versies je eiland, zoals jij dat wilt. Maar je begint met het maken van je eigen unieke personage waarmee je de game speelt. Daarna ga je pas echt aan de slag om jouw droomeiland en huis te bouwen. Voltooi uitdagingen om sneller je doel te bereiken en je kan nog sneller vooruitkomen door samen te spelen in de online multiplayer.

Game on!

Zoals je hebt gelezen zijn er enorm veel games in verschillende genres waaruit je kunt kiezen, maar dit is slechts nog het topje van de ijsberg. In de webshop van bol.com vind je dan ook een uitgebreid assortiment van videogames voor de verschillende platformen.