Hoe je met verlichting meer sfeer in huis kunt creëren

Hoe je met verlichting meer sfeer in huis kunt creëren

In de zomermaanden kun je tot in de late uurtjes genieten van natuurlijk licht, maar in de herfst- en wintermaanden is dat wel anders. Dan wordt het al vroeg donker en dan zet je de lampen aan. De conventionele gloeilamp geeft voldoende licht. Afhankelijk van de wattage van de lamp. Wil je meer mogelijkheden en wil je ook met behulp van verlichting meer sfeer in huis creëren? Dan zijn er goede alternatieven die ook nog eens goedkoper zijn. In onze blog vertellen we meer over de verlichting waarmee je meer sfeer in huis kunt creëren.

Goedkoopste oplossing

Wanneer het herfst of winter is wordt het niet alleen vroeg donker, maar het is in huis ook een stuk kouder. Om meer sfeer en warmte te creëren kun je bijvoorbeeld een aantal kaarsen aansteken. Kaarslicht is romantisch en geeft ook warmte af. Hoe meer kaarsen je aansteekt des te warmer het in huis wordt. Het is ook een relatief goedkope oplossing ondanks dat de kosten afhankelijk zijn voor welke kaarsen je kiest en hoe vaak je de kaarsen aansteekt. De keerzijde van de medaille is dat je wel op de stroomkosten kunt besparen, omdat je bij het gebruik van kaarsen geen lampen hoeft aan te zetten. Mooie kaarsen vind je bij specialisten zoals VanKaarstotServet

Slimme lampen

Een andere optie is om de traditionele gloeilampen te vervangen voor slimme Led verlichting. Led verlichting is in de regel goedkoper qua verbruik en met slimme lampen heb je verschillende functies en mogelijkheden om niet alleen op de energierekening te kunnen besparen, maar ook om meer sfeer te creëren. Slimme lampen worden doorgaans via Wi-Fi met het internet verbonden en via een app op je smartphone of tablet kun je deze instellen en bedienen.

Gedimd licht in huis

Om meer sfeer te creëren kun je een slimme lamp dimmen. De lampen branden dan minder fel en het geeft een warm gevoel. Je kunt ook voor een warme wittint kiezen. Slimme lampen hebben doorgaans meerdere wittinten en met bepaalde scènes kun je bijvoorbeeld kiezen voor een sfeervolle verlichting, een nachtlampje of als je verlichting voor lezen of om in te werken wilt hebben. In dat opzicht zijn de mogelijkheden met slimme verlichting echt eindeloos.

Meer sfeer door kleur

Je kunt ook meer sfeer aanbrengen door gekleurde lampen te gebruiken. Veel slimme lampen hebben niet alleen de mogelijkheid om in verschillende wittinten, maar ook om in kleuren te branden. Zo kun je via de app op de telefoon of een tablet een kleur kiezen die je wenst. Of je kiest voor een bepaalde scène die de lampen in speciale kleuren laten branden. Dit kunnen echte sfeermakers zijn. 

De keuzes die je hebt

Slimme lampen kun je van veel verschillende merken krijgen. Let er op dat je een oplossing kiest van één merk, want zo kun je alle lampen die je van een slimme lichtbron voorziet met één app bedienen. Een andere tip is om te kijken naar de fitting van de armaturen die je van de lichtbronnen wilt voorzien en om de juiste slimme lampen hiervoor aan te schaffen. In de regel heb je voor armaturen een E27 of E14 fitting nodig terwijl je voor spots doorgaans GU10 fittingen nodig hebt. Heb je nog geen armaturen? Dan zou je eventueel ook kunnen kiezen voor slimme lampen met armatuur. Bij warenhuizen zoals bol.com kun je deze eenvoudig bestellen.

 

Recente blogartikelen

De leukste jurkjes voor een dagje strand
De leukste jurkjes voor een dagje strand
22-03-2023
Is meespelen met een loterij veilig?
Is meespelen met een loterij veilig?
21-03-2023
Lees meer blogs