Greenchoice logo

Greenchoice reviews, ervaringen en beoordelingen

Greenchoice reviews, ervaringen en beoordelingen
145
Greenchoice logo
Website
Greenchoice
Categorie
Energie aanbieders

Greenchoice ervaringen

Lees hier alle Greenchoice ervaringen en kijk welke beoordeling andere mensen geven aan deze energieaanbieder. Heb je zelf gebruik gemaakt van de producten en diensten van Greenchoice, dan kan je jouw Greenchoice ervaringen delen door een review te plaatsen. Bekijk de beoordelingen en maak een verstandige keuze wanneer je een aankoop gaat doen.

Over Greenchoice

Greenchoice is een energieleverancier die sinds 2001 bestaat en zich richt op het leveren van groene energie. Greenchoice streeft naar een groenere wereld en de filosofie is dan ook dat als we allemaal kiezen voor groene energie dan wordt de wereld een stuk leefbaarder. Greenchoice levert alleen energie die afkomstig is uit zon, water, biomassa en wind.

Greenchoice: zuinig en zelf opwekken

Energiebesparen en verstandig omgaan met energie is iets waar Greenchoice zich voor inzet. Zelf energie opwekken door middel van zonnepanelen of windmolens is een goede manier om bij te dragen aan een betere wereld en  bewust om te gaan met energie. Greenchoice helpt klanten daar graag bij. De doelstelling van Greenchoice is om in 2020 alle groene energie in Nederland op te wekken. Daarmee leven we niet alleen duurzaam maar komt het ook nog eens uit ons eigen land. Inmiddels kiezen al meer dan 400.000 klanten voor de energie van Greenchoice. Wil jij ook bijdragen aan een groenere en betere wereld? Wordt dan ook klant bij Greenchoice.

Greenchoice ervaringen en klachten

Heb jij Greenchoice ervaringen die je wilt delen, of heb je misschien een Greenchoice klacht omdat je niet goed geholpen bent of niet tevreden bent over de producten van Greenchoice? Schrijf dan een Greenchoice review en geef Greenchoice een beoordeling.

Gerelateerde bedrijven
Energie.be logo
Energie.be
20 beoordelingen
5
Test Aankoop logo
Test Aankoop
4 beoordelingen
6
Octa+ logo
Octa+
15 beoordelingen
4,9
Gerelateerde blogartikelen
6,3
56% zou hier weer kopen
19 beoordelingen
Lees onze review over Greenchoice

Het bedrijf Greenchoice is geverifieerd door ons. De webshop Greenchoice is al jaren een betrouwbare partij om te bestellen. Greenchoice is lid bij de KvK (kamer van koophandel) en hun website beschikt over een SSL certificaat (het groene slotje). Dit slotje geeft aan dat het veilig is om te bestellen via de online betaalmethodes die ze aanbieden. Greenchoice maakt gebruik van de meest voorkomende betaalmogelijkheden in Nederland.

De reputatie van Greenchoice is positief te noemen. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ook al een lange tijd actief op het internet. Je kunt zelf ook meehelpen andere gebruikers een goede keus te maken bij hun aankopen. Dit kun je doen door een review achter te laten op deze pagina.

Bekijk zeker even de website van Greenchoice. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van Greenchoice.

Geplaatst op: 05-03-2021
Geschreven door: Reviews.be

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Greenchoice is niet meer wat het ooit was

ben nu 12 jaar klant bij greenchoice. iedere jaarafrekening word het laatste voorschot niet mee geteld, bij navraag word gezegd dat het bij de volgende afrekening verrekend word maar ik zie het nooit terug, daarom ieder jaar bedelen om een gecorrigeerde afrekening. website werkt goed je kan je eigen zaken goed en makkelijk regelen. klantenservice telefoon was altijd goed maar nu niet meer fatsoenlijk bereikbaar. overheidscompensatie hebben ze netjes afgetrokken dus daar geen klachten over. wilde nu een contract afsluiten voor mijn zoon, die moet voor klein appartement 236€per maand gaan betalen, en voor dezelfde aantal kub en kwu bij budgetenergie 156,68 per maand. greenchoice is dus een dure klant. maar...budgetenergie heeft nog veel slechtete ervaringsreviews. ik kijk nog ff verder voor mijn zoon. want ik betaal zelf in eenzelfde appartement 98€ alleen stroom en kookgas bij greenchoice en overweeg een overstap nu. het leven is al duur genoeg. kwa prijzen raad ik greenchoice niet aan. rest is daar wel tamelijk in orde.

Geplaatst op: 27-01-2023
Laatst bewerkt op: 27-01-2023
Geschreven door: Maria J.

5 / 10
3/5 2/5 1/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Absurde tarieven, te laat gecommuniceerd, duurste van NL

Absurde tarieven te laat gecommuniceerd. Duurste van NL. Moeten met zijn tweeën nu meer dan 500 euro per maand ophoesten, onmogelijk.

Geplaatst op: 24-09-2022
Laatst bewerkt op: 24-09-2022
Geschreven door: Khv H.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Greenchoice komt zijn contact afspraken niet na

Greenchoice belooft te salderen over 12 maanden. In de praktijk krijg jein het voor jaar een jaar afrekening, hoeweler nog geen jaar verstreken is en wordt de stroom geleverd in de maanden juni,juli en augustus verrekend tegen 0,08 euro. Op die manieer mis je honderden euro's aan verreking van de saldering. Met een warmtepomp, geinstalleerd net voor de winter, is dat een gevoelig verlies.

Geplaatst op: 25-08-2022
Laatst bewerkt op: 25-08-2022
Geschreven door: J.van H.

3 / 10
3/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
De Greenchoice after-sales service is uitermate slecht.

In juli dit jaar plaatste Greenchoice 8 zonnepanelen op ons dak. Nadat ik de bijbehorende app ontving bleek dat 1 van de panelen niet werkte. Ik heb via de telefoonnummers die Greenchoice zelf op haar documenten vermeldt geprobeerd met Greenchoice in contact te komen. Dit blijkt bijna onmogelijk. Met het ene nummer krijg ik niemand aan de lijn, maar hoor slechts muziek. Met het andere nummer krijg ik wel een medewerker maar kan de persoon in kwestie alleen maar de melding doorgeven. Er zal dan "door die desbetreffende afdeling contact opgenomen worden". Vervolgens gebeurt er helemaal niets. We zijn nu bijna 3 weken verder, maar geen bericht van Greenchoice.
Eerlijk gezegd begrijp ik niet waar Grrenchoice het vandaan haalt dat hun review score zo goed zou zijn. Aan hun after-sales service kan het niet te danken zijn.

Geplaatst op: 10-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Kees S.

5 / 10
4/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Verre van juiste berekening

Oplichters! Ik woonde net op mezelf en moest een energieleverancier hebben. Was net 18 niet zoveel verstand van verder. Volgens hun berekening gas en electra 69 euro per maand op 3 jaar historie van het huis. Ik vond dat vrij laag maar zou helemaal kloppen. Ik ben toen meterstanden bij gaan houden en toen heb ik hem op een gegeven moment om 115 euro gezet, bleek dit nog te laag te zijn. Moet ik minimaal 130 euro betalen liefst iets meer. Ook kan ik rekenen op meer dan 400 euro bijbetaling eind van het jaar. Cashback was 350 euro dus is echt gepland door hun zodat je die cashback niet krijgt en nog extra kan bijbetalen. Gelukkig vergoeden bijna alle energieleveranciers de overstapboete naar een andere energiemaatschappij. Gauw overstappen en nooit weer greenchoice!

Geplaatst op: 03-04-2020
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Gwen

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Slechte klantenservice

Probleem met een meterstand ( door Nuon ) maar dit is na 3 maanden bellen en mailen onmogelijk om dat bij deze club geregeld te krijgen. Echt waardeloos en ook totaal onbekwaam personeel op de klantenservice.

Niemand die daar verantwoordelijkheid neemt allemaal standaard telefoon mensen.

Geplaatst op: 23-12-2018
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Redney

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Bewust intransparant over tarieven

Al enkele jaren tevreden klant, door Greenchoice gebeld voor verlenging.
Hun aanbod: 3 jaar de energieprijs vastzetten, maandelijks opzegbaar.

Enige vraag van mijn kant: hoeveel verschilt het nieuwe tarief voor mij van het oude.
Drie keer gevraagd en daar konden (wilden?) ze geen antwoord op geven.

Voel me voor de gek gehouden als klant. Je krijgt een aanbod om ja/nee tegen te zeggen zonder dat ze de tariefimplicaties aan je door willen geven. Simpele vraag: vertel mij mijn tarief nu in vergelijking met mijn tarief straks.

Eerst een schimmig antwoord over gestegen kosten netbeheerder etc. Mijn vraag opnieuw: ik wil alleen tarief kunnen vergelijken. Hoe kun je een klant bellen en dit niet kunnen zien/vertellen wat het nieuwe tarief is.

Je krijgt sterk het vermoeden dat ze me dus een hoger tarief door de strot willen duwen en dit niet willen benoemen. De jaarlijkse verlenging binnenharken met een blanco check lijkt me niet de bedoeling. Neigt naar misleiding.

Ben binnenkort klant af.

Geplaatst op: 04-07-2018
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Is Greenchoice de klant aan het misleiden, oplichten of is Greenchoice aan het frauderen?

Is Greenchoice de klant aan het misleiden, oplichten of is Greenchoice aan het frauderen?

Wat staat er precies in mijn offerte, zie hieronder:

Begin offerte:
De exacte leveringskosten voor het stroom en/of gas vindt u hieronder.

N.B. Het leest een beetje moeilijk maar het linkergetal is levering en het rechter getal is All-in (wat dat ook mogen zijn?)

Levering All-in
Enkeltarief per kWh € 0,0410 € 0,1782
Vaste leveringskosten dag € 0,0787 € 0,0952
Gas m³ € 0,2100 € 0,5723
Vaste leveringskosten per dag € 0,0787 € 0,0952

Netbeheerkosten stroom per dag € 0,6261
Netbeheerkosten gas per dag € 0,4022

Jaarverbruik Jaarkosten
Groene stroom 5200 kWh € 1.190,80
Gas 1750 m³ € 1.183,63
Vermindering energiebelasting € 376,08

Totale kosten op jaarbasis € 1.998,35
Termijnbedrag per maand € 166,00
Inclusief 21% btw en/of energiebelasting en heffing Opslag Duurzame Energie (ODE). Deze overheidsheffingen gelden voor het huidige kalenderjaar en een maximaal jaarverbruik van 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. Bij een hoger verbruik hoort een ander tarief van de
overheidsheffingen en varieert het all-in tarief.

Dit tarief heeft een vaste looptijd van 12 maanden
Einde offerte

Zoals ik het lees zijn alle bedragen Inclusief 21% BTW en/of energiebelasting en heffing Opslag Duurzame energie (ODE).

Dus ook: Levering met Enkeltarief per kWh van € 0,0410.

Opmerking van mijn kant:
Wat de door Greenchoice gebruikte term: All-in in de offerte inhoudt is mij in het geheel niet duidelijk, nergens in de offerte wordt deze term verklaard, omschreven of uitgelegd. Daarnaast staat de term All-in ook niet op de website in de Algemene Leveringsvoorwaarden of in de Contractvoorwaarden voor Greenchoice groen garantie.

Gegevens:

Daarnaast moet een offerte aan de Consument (dit in tegenstelling tot een offerte aan bedrijven) altijd inclusief BTW zijn.

Nadat de klant een offerte binnen de daarvoor gestelde termijn heeft geaccepteerd ontstaat er een bindende overeenkomst voor beide partijen.

Nu mijn klacht:

Echter dit geldt niet voor Greenchoice tenminste dat vinden ze zelf, want ze hebben mijn offerte eenzijdig, zonder overleg en zonder mijn uitdrukkelijk toestemming op een paar zeer essentiële punten in haar voordeel aangepast.

Dit is juridisch gezien compleet onjuist.

Wat heeft Greenchoice gedaan, ze hebben de offerte zo aangepast door een * (asterisk) te plaatsen bij “All-in” en bij “Inclusief 21% btw en/of energiebelasting en heffing Opslag Duurzame Energie (ODE). Deze overheidsheffingen gelden voor het huidige kalenderjaar en een maximaal jaarverbruik van 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. Bij een hoger verbruik hoort een ander tarief van de overheidsheffingen en varieert het all-in tarief.”

Oftewel de kolom met levering is niet meer inclusief maar nu exclusief BTW, belasting en toeslagen! Ik kwam er achter bij de eindafrekening want alle correspondentie van Greenchoice staat online in Mijn Dossier bij Greenchoice behalve toevallig deze herziene bevestiging van de offerte.

Wat is het volgens u?, Fraude, misleiding of oplichting?

Geplaatst op: 13-06-2017
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Iedereen kan overstappen

Wat is het toch een verschil met een aantal jaar geleden toen ik overstapte vana energieleverancier. Bij Green Choice hoefde ik letterlijk het stappenplan af te lopen en ik was overgestapt. Zelf had ik nog wel een vraag achteraf hoe het met de termijnbetaling was waarvoor ik even had gebeld en ook telefonisch werd ik prima geholopen. Dit was zoals ik al had verwacht hetzelfde als bij mijn vorige leverancier en mocht ik teveel betalen dan krijg ik eht verschil op mijn jaarrekening terug.

Ik heb echt geen minpunten voor dit fijne bedrijf

Geplaatst op: 01-12-2015
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Durk

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Beste overstap ooit

Ben echt super tevreden met de overstap naar Greenchoice. De beste overstap welke ik ooit heb gedaan en dat meen ik echt! Met de nieuwe app krijg ik inzicht in het verbruik en kan ik dus goed inzien wat ik moet betalen.

Eindelijk een goed bedrijf welke betrouwbaar is en echt het geld waard is.

Geplaatst op: 26-11-2015
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Oscar D.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Overstap ging goed

Ik kan niet meer zeggen dan dit, omdat we pas net lid zijn. Maaar de overstap ging goed en het contract enzo was ook prima.

Geplaatst op: 16-07-2015
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: J. T.

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Groene stroom en betaalbaar

Let op mensen groene stroom is neit altijd groene stroom! Ik wou perse Nederlandse groene stroom en niet ingekochte groen stroom. Greenchoise biedt Nederlandse groene stroom voor een mooie prijs en ben inmiddels 2 jaar klant en erg tevreden. Elk jaar bel ik even over de prijs en altijd goed geholpen!

Wil je echte Nederlandse groene energie? neem dan Greenchoise

Geplaatst op: 16-06-2015
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Fam H.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Groene stroom voor een mooi bedrag

Wij zijn overgestapt naar Greenchoise vanwege de groene energie en omdat de prijs gewoon erg netjes is. Overstappen was echt een fluitje van een cent. Eigenlijk heeft Greenchoise alles gedaan. Zelf gaan we er 20 euro p.m op vooruit en besparen we dus 240 euro per jaar!

Voor de rest is het online overzicht erg netjes waardoor alles gemakkelijk en inzichtelijk is.

Geplaatst op: 20-02-2015
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Rob

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Pluim voor Greenchoise

Pluimen moeten ook uitgedeeld worden! ik ben nu 3 jaar bij Greenchoise en bel ieder jaar even om te overleggen over de contractverlenging. Ieder jaar zijn ze met een goed voorstel gekomen waardoor ik elke keer klant ben gebleven.

Geplaatst op: 26-01-2015
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Elk jaar weer een van de goedkopere

Elk jaar kijk ik wat de goekoopste energieleverancier is en elk jaar hoort Greenchoise toch wel bij een van de goekopere. Het verschil is in iedergeval zo klein dat het niet loont om over te stappen. Daarnaast heb ik de afgelopen paar jaar alleen maar goede ervaringen met Greenchoise en kan ik dus niet anders dan tevreden zijn!

Een zeer prettige energieleverancier waar ik zeker niet meer weg bij ga

Geplaatst op: 05-11-2014
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Eens maar nooit meer...

Juist op Greenchoice over gestapt i.v.m. de aanschaf van een zonnestroom systeem. Het idee wordt gewekt dat zij positief tegenover zonnepanelen en groene stroom staat. Het is echter een grote administratieve puinzooi bij Greenchoice. Een fatsoenlijke jaarrekening kunnen ze niet maken. Voorschotbedragen zijn veel te hoog en de saldering van je terug geleverde stroom gebeurt maar 1x per jaar. Mensen met zonnepanelen op het dak, ga nooit, nooit, nooit overstappen op Greenchoice”¦ je krijgt gegarandeerd spijt.

Geplaatst op: 11-07-2014
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Vals binnegelootst, maar dik tevreden nu!

Moet zeggen dat ik op een niet al te besten wijze ben binnen gehaald bij Greenchoise. Er werden bij vele besparingen beloofd, maar vervolgens zat ik met een voorschotnota waar je u tegen zegt. uitendelijk allemaal opgelost en nu al meer dan 3 jaar tevredne lid.

Ik denk dat vooral de foute verkoperes een smet zijn voor dit bedrijf! Greenchoise zelf vind ik erg behulpzaam en heeft eerlijke prijzen. Daarnaast staat bij mij groene energie hoog in het vaandel wat zij aanbieden.

Geplaatst op: 03-03-2014
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Weet nu pas wat ik mis

Jaren lang ben ik klant bij Greenchoise geweest en heb echt nooit klachten gehad over dit bedrijf. Een goede prijs en een ontzetten goede service als het aankomd op vragen. Als ik vragen over mij jaarrekening had, namen ze altijd de tijd om dit toe te lichten en was het voor mij weer helemaal duidelijk!

Afgelopen maand was ik vanwege een actie helaas overgestapt naar Essent en ik meot zeggen dat de prijs wel iets goekoper is, maar de service is echt bedroevend. Sta vaker in de wacht dan dat ik geholpen word.

Ik verlang adn ook weer terug naar Greenchoise en kan niet wachten tot ik weer terug ben!

Geplaatst op: 26-02-2014
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over Greenchoice
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
Energie.be logo
Energie.be
20 beoordelingen
5
Test Aankoop logo
Test Aankoop
4 beoordelingen
6
Octa+ logo
Octa+
15 beoordelingen
4,9
Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Greenchoice een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 19 beoordelingen geplaatst over Greenchoice. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6,3 gekregen, waarbij 56% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Greenchoice actief?

Greenchoice is vooral actief in de categorie energie aanbieders en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) groene energie.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heeft u een positieve indruk gekregen door de Greenchoice reviews? Dan kunt u naar de website van Greenchoice gaan en uw bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie