IKEA logo

IKEA reviews, ervaringen en beoordelingen

IKEA reviews, ervaringen en beoordelingen
4236
IKEA logo
Website
IKEA
Categorie
Wonen

Reviews en Ervaringen IKEA

Wanneer je nieuwe meubels nodig hebt voor een budgetvriendelijke prijs, denk je al snel aan de IKEA. De IKEA is wereldwijd een waar begrip en je weet wat je mag verwachten. Kwalitatief goede meubels tegen een scherp prijsje. Maar hoe steekt de IKEA precies in elkaar en is deze wel betrouwbaar? Hoe ervaren klanten het winkelen bij de Ikea en zijn zij tevreden met hun aankopen? Dit zijn vragen waar je natuurlijk graag eerst antwoord op wilt voordat je overgaat op een aankoop. Wij snappen dat en hebben juist met die reden dit platform opgericht. Je kunt hier reviews, recensies en ervaringen lezen van mensen die zelf met de IKEA in aanraking zijn geweest. Zo krijg jij ook een duidelijk beeld van de IKEA en kun je beslissen of je over wilt gaan op een aankoop of niet.

Over IKEA

Dat de Ikea een Scandinavisch bedrijf is, weten de meeste wel. Je kunt de typische minimalistische Scandinavische style in alles terug zien. Van het concept van de IKEA tot al hun ontwerpen. Maar uit welk land komt de IKEA precies? Het is van oorsprong een Zweeds bedrijf opgericht in 1943 door de Zweed Ingvar Kamprad. Op het moment dat hij zijn bedrijf startte was hij slechts 17 jaar oud. De naam IKEA is door de vader van Ingvar verzonnen. Het zijn de initialen van zijn zoon zelf, de I en de K en de E en de A zijn afgeleid van de plek waar Ingvar is opgegroeid: Elmtaryd en Agunnaryd. Het bedrijf is niet als een meubelbedrijf begonnen maar maakte deze omschakeling in 1947. In 1951 ging het bedrijf over op enkel nog het verkopen van meubels en werden alle andere producten geschrapt. Ook een leuk weetje, in 1951 kwam de eerste nu wel bekende Ikea catalogus uit. In de beginjaren van de IKEA kregen klanten kant en klare meubels, dit is door de jaren heen veranderd in een 'do it yourself' concept dat we tot op de dag van vandaag nog kennen. Zo neemt de voorraad minder ruimte in beslag en zijn zij minder geld kwijt aan personeelskosten. Het is een win win situatie. De kosten worden voor de IKEA laag gehouden waardoor ze de producten ook weer tegen een lager tarief kunnen verkopen aan de consument. Momenteel telt Nederland 13 IKEA vestigingen. Je kunt winkelen bij de IKEA in de volgende steden: Amersfoort, Amsterdam, Barendrecht, Breda, Delft, Duiven, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo, Utrecht en Zwolle.

Waarom kiezen voor IKEA

De IKEA heeft geweldige producten tegen de beste prijzen. Iedereen met elk budget kan hier terecht. Wil je bijvoorbeeld een bureau kopen kan dit al vanaf €19,95. Heb je wat meer te besteden kan dit ook. De prijzen variëren namelijk tussen de €19,95 en €450,- En dat trekt zich door in alle meubels. Of het nu gaat om banken, (eet)tafels, stoelen, elk product is verkrijgbaar in verschillende prijzen zodat iedereen kan slagen bij de IKEA. Naast de meubels om je huis of kamer in te richten kan je hier ook terecht om met een echte IKEA ontwerper te praten wanneer je bijvoorbeeld een kast wilt laten bouwen of een keuken wilt kopen. Zo kun je volledig gepersonaliseerd je eigen ontwerp laten maken dat volledig afgestemd is op jouw woonruimte en wensen. Voor deze service betaal je overigens niks extra's.

Is IKEA betrouwbaar?

De IKEA is zo betrouwbaar, dat het bijna vanzelfsprekend is. Dit is één van de topmerken wereldwijd met een onbetwistbaar positieve reputatie. Van India tot Finland en van Nederland tot Canada, in elk land scoort de IKEA en de bijbehorende klantenservice bijzonder goed. De IKEA heeft op het moment van schrijven 328 winkels wereldwijd verspreid over 28 landen. Ook al is het een Zweeds concept, de meeste IKEA vestigingen kun je in Duitsland vinden. Op social media kan je ook veel terugvinden over de IKEA. Nagenoeg elk bericht is positief. Er zal hier en daar ook wel een negatieve reactie tussen zitten, maar dit gaat in de meeste gevallen niet over de vestiging of over de service zelf. Omdat dit doorgaans meubels zijn die je zelf in elkaar moet zetten kunnen er voor sommige mensen nog wel eens moeilijkheden optreden. Deze frustratie wordt dan online geuit. De handleidingen van de IKEA zijn echter heel duidelijk en er wordt stap voor stap, inclusief illustraties uitgelegd hoe je de meubels in elkaar moet zetten. Vaak is het probleem wat ontstaat persoonsgebonden en heeft het verder niet met de IKEA, de service of de producten te maken.

Klantenservice en klachten

Elke vestiging heeft een fysieke klantenservice. Hier kun je terecht om je producten te retouren of om je vragen te stellen. Ruilen en producten retouren kan binnen 365 dagen. Dit geld voor winkel aankopen. Online bestellingen kan je binnen 14 dagen terugsturen. Lukt dit niet binnen deze periode mag je ook altijd een beroep doen op het 365 dagen retourbeleid van de IKEA. Je kunt een pakketretour via de reguliere weg terugsturen, via een postpunt. Gaat het om een groter product, zoals een bankstel of een eettafel kan je dit door de IKEA vrachtwagenservice laten ophalen. Hier zitten kosten aan verbonden die variëren per product. Gemiddeld kost dit €49,-

Wil jij ook beoordelen?

Heb jij zelf ook ervaring met de IKEA? Heb je er wel eens gewinkeld of heb je met de klantenservice te maken gehad? Deel dan nu jouw ervaring doormiddel van het schrijven van een uitgebreide recensie.

Gerelateerde bedrijven
Mobistoxx logo
Mobistoxx
2 beoordelingen
9
Design-Bestseller logo
Design-Bestseller
4 beoordelingen
10
Lampenmaster logo
Lampenmaster
9 beoordelingen
4,7
Gerelateerde blogartikelen
5,3
56% zou hier weer kopen
10 beoordelingen
Ervaringen met IKEA

IKEA is geverifieerd door ons expert team. De webshop IKEA bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is IKEA lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via IKEA. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

IKEA is van origine een Nederlands bedrijf en is daarnaast al een lange tijd actief op het internet. Hun reputatie is daarom ook erg goed. Op onze website kan jij ook een review plaatsen om andere gebruikers te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen.

Wij raden het aan om eerst even op de website van IKEA te kijken voor actuele openingstijden. Hier kun je ook hun uitgebreide assortiment bekijken.

Geplaatst op: 01-03-2022
Geschreven door: Reviews.be

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Gewoon NIET doen

We zijn sinds augustus 2023 bezig om deze keuken te bestellen, leveren, plaatsen. En we zijn er nog lang niet.
Nodeloze ritten om de keuken te bestellen, het blad apart. Ikea draagt de natuur hoog in het hart.
De levering was ca va. Ware het dat er geen enkele persoon Nederlands, Engels of Frans verstaat.
De installatie een lachertje. De afwasbak niet aangesloten, de dampkap evenmin. Nalevering van verkeerde stukken.
We zijn een maand na installatie en de vaatwasser heeft het al begeven.
Het personeel van Ikea is wel heel begrijpend. 'Ja mevrouw, u wordt slecht bediend.' Hartverwarmend, maar de brokken zijn voor ons.

Geplaatst op: 28-11-2023
Laatst bewerkt op: 28-11-2023
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
2/5 2/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Niet geleverd, geld nog steeds niet terug!

In augustus een bankje besteld, deze werd niet geleverd, bestelling daarom geannuleerd. Nu 3 maanden later, 4 telefoontjes en 1 klacht per mail verder is het bedrag nog steeds net terugbetaald. Op de ingediende klacht is gewoon helemaal niet gereageerd. Als je belt sta je ruim 30 minuten in de wacht. Beloftes worden niet nagekomen.
Kortom: nooit, maar dan ook nooit iets bestellen bij IKEA! Je kunt naar je bestelling en geld fluiten.

Geplaatst op: 14-11-2023
Laatst bewerkt op: 14-11-2023
Geschreven door: Iris R.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Ellenlange files aan kassa,maar selfcankassa's grotendeels gesloten???

Gelieve de selfscankassa's optimaal te openen,u laat ons het werk doen,laat ons dan ook niet nog eens wachten

Geplaatst op: 21-08-2023
Laatst bewerkt op: 21-08-2023
Geschreven door: Anoniem

6 / 10
3/5 3/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Slechter dan slechter, dégoutant

Ik vraag via de ikea website een ontwerp aan van een kast. Ik krijg een Franstalig dossier, als ik daarvoor dan klaag bij de klantendienst: dan kreeg ik volgend antwoord:

customer.support.be@ikea.com
14:14 (1 uur geleden)
aan mij

Hej

Bedankt voor je feedback.Het spijt ons te horen dat je niet in het Nederlands verder geholpen werd.

Heb je al een bestelnummer? Zoja, bezorg ons dit dan gerust. Ik kijk dan graag voor je na of ik je een kopie kan bezorgen in het Nederlands.Wat IKEA Anderlecht betreft, het is wel zo dat dit hoofdzakelijk een Franstalige winkel is, al zullen de collega's natuurlijk hun uiterste best doen om je ook in het Nederlands te helpen. Mocht dit, naar jouw gevoel, toch moeilijk verlopen, dan kan je altijd overwegen om naar IKEA Zaventem te komen, onze Nederlandstalige winkel van Brussel. Dit indien dit mogelijk en haalbaar is voor jou natuurlijk.Heb je nog een vraag? Misschien vind je het antwoord op onze website. Of klik hier om contact met ons op te nemen of beantwoord deze mail. Dan helpen we je met plezier verder.Vriendelijke groeten


Nicky
Je IKEA Team

Geplaatst op: 01-06-2023
Laatst bewerkt op: 01-06-2023
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Helemaal top!

Enhet badmeubel,hoge kast en spiegelkast gekocht.Alles in elkaar gezet, verpakking weg, maar uiteindelijk door omstandigheden de spiegelkast niet opgehangen.Tot mijn verbazing en vreugde kon die kast toch geretourneerd worden en kreeg ik de hele aankoopsom terug!

Topservice bij Ikea Delft!!

Geplaatst op: 17-02-2023
Laatst bewerkt op: 17-02-2023
Geschreven door: Clarie V.

10 / 10
5/5 5/5 4/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Hele dag gewacht nooit gekomen.

Vandaag mijn nieuwe kast laten bezorgen. Nooit iets gekregen van een tijdvak dus de hele dag wachten. En dan om 19.45 1 telefoon gemist 7 min later terug gebeld. Zou de chauffeur zijn maar neemt niet op. Er is nooit aangebeld. Jammer voor je en geen kast.

Geplaatst op: 14-01-2023
Laatst bewerkt op: 15-01-2023
Geschreven door: Bas R.

3 / 10
1/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Hele fijne service

Gisteren heel veel pax kasten en bijbehorende assesoires van Komplement online besteld en betaald. We hadden ook gekozen voor bezorgen.
Daarna spijt dat ik er geen glasplaat bij had besteld.
Contact op genomen met Ikea via de chat box en top geholpen door Rukiye. 1 dag later al gebeld door Ikea dat ze het gratis en voor niks op gaan lossen voor ons. De glasplaat wordt gratis bezorgd. Dat vind ik echt een Top service.
Als nu nog alles goed geleverd wordt is het helemaal fijn. Prijs en levering kan ik nog niet over oordelen.

Geplaatst op: 21-01-2023
Laatst bewerkt op: 21-01-2023
Geschreven door: Peter B.

9 / 10
5/5 5/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Niet transparant en nemen klachten niet serieus

Ik neem de moeite om een producten te reviewen. Ik heb meerdere producten gekocht en allen hadden meerdere gebreken op gebied van productie en ontwerp. Ikea plaatst de kritische review niet waardoor de review gemodereerd worden en dus totaal niet transparant is.

Geplaatst op: 07-09-2022
Laatst bewerkt op: 07-09-2022
Geschreven door: Wouter

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Triestige winkel

Wat is de zin om nog te gaan als ze niks kunnen leveren of op stock hebben buiten wat klein gerief

Geplaatst op: 13-08-2022
Laatst bewerkt op: 13-08-2022
Geschreven door: Alain T.

5 / 10
3/5 1/5 3/5 2/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over IKEA
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
Mobistoxx logo
Mobistoxx
2 beoordelingen
9
Design-Bestseller logo
Design-Bestseller
4 beoordelingen
10
Lampenmaster logo
Lampenmaster
9 beoordelingen
4,7
Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is IKEA een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 10 beoordelingen geplaatst over IKEA. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5,3 gekregen, waarbij 56% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is IKEA actief?

IKEA is vooral actief in de categorie wonen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) koken & tafelen , kunst , meubels , slaapcomfort , verlichting en woonaccessoires.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heeft u een positieve indruk gekregen door de IKEA reviews? Dan kunt u naar de website van IKEA gaan en uw bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie