Webshops logo mode

De mooiste kleding voor het kerstdiner

/storage/img/knowledge-base-articles/de-mooiste-kleding-voor-het-kerstdiner/1.png

Kerstmis zijn natuurlijk geweldige feestdagen om flink uit te pakken met kerstversieringen om het huis gezelliger te maken, het kopen van cadeautjes die je aan je partner, vrienden en familie kunt geven en natuurlijk het neerzetten van een overheerlijk kerstdiner. Kerstmis is gewoon een happening en daar horen dan ook logischerwijs spelregels bij. Vooral als we het dan hebben over het kerstdiner. Want wat trek je aan? Welke outfits kun je dragen, zijn ook praktisch om aan te trekken en zijn er om de aandacht op je te vestigen? In je zoektocht zit je al snel met de handen in het haar, want er is zoveel keuze dat het lastig kan zijn om de juiste keuzes te maken. Maar met onze tips wordt het uitzoeken van de mooiste kleding voor het kerstdiner een fluitje van een cent.

Inhoud

Kleding afgestemd op het kerstdiner

In je zoektocht naar de mooiste kleding voor het kerstdiner is het belangrijk om eerst eens na te denken over welk soort kerstdiner je gaat bijwonen. Is het een gezellige samenkomst van vrienden en familie of een formeel kerstdiner? Het soort kerstdiner bepaalt al voor een groot deel welke outfits je kunt kopen en waarin je kunt verschijnen. Logischerwijs kom je niet in een foute kersttrui als het om een formeel kerstdiner gaat. Dan zou je de plank volledig misslaan of zelfs het risico lopen dat je niet wordt toegelaten. Een goed voorbeeld van een formeel kerstdiner is bijvoorbeeld met het gezin of met de familie naar een chique restaurant. Dan is het meer dan wenselijk dat je netjes en feestelijk aan tafel plaatsneemt.

Conformeren aan de dresscode

Mensen die enorm veel tijd besteden aan het organiseren van een kerstdiner vragen vaak niets terug, maar ze vinden het wel fijn als iedereen netjes en feestelijk gekleed komt. Soms gaan ze zo ver dat ze ook een officiële uitnodiging maken en naar je opsturen. Wat helemaal bijdraagt aan de feeststemming. In de uitnodiging kan een dresscode worden vermeld en het is belangrijk dat je jezelf ook aan die dresscode conformeert. Een dresscode kan bijvoorbeeld chique of feestelijk chique zijn, maar er kan ook specifiek gevraagd worden om bijvoorbeeld in black tie of white tie te komen. Dat inhoudt dat de heren in kostuum moeten verschijnen en de vrouwen in een galajurk moeten komen.

Wees jezelf

Kerstmis is ook een tijd van ontspanning. Je hebt een aantal dagen vrij van het werk of je hebt zelfs een iets langere kerstvakantie. Dan laat je jezelf graag niet vertellen wat je moet doen en waar je heen moet en al helemaal niet wat je moet dragen. Toch moet je de spelregels in acht nemen en je aan de regels conformeren. Daaronder de belangrijke al dan niet de belangrijkste spelregel om altijd jezelf te zijn. Ben jij iemand die geen tweedelig kostuum heeft of niet graag in een pantalon loopt? Ga dan niet opeens jezelf anders kleden, omdat het Kerstmis is. Tenzij er specifiek om wordt gevraagd en je feitelijk niet anders kan. Maar als de dresscode of het verzoek feestelijk is, draag dan lekker wat leuk, feestelijk en mooi is. Dan ben je al goed bezig.

De mooiste kleding voor het kerstdiner is ook de kleding waar je jezelf het prettigst in voelt. Wanneer je iets aan hebt dat je niet mooi vindt of niet lekker vindt zitten, ben je ook meer met je outfit dan met de festiviteiten bezig. En iemand die niet zelfverzekerd aan tafel zit is geen prettige gast. Dus wees jezelf, zelfverzekerd en draag waar je jezelf het prettigst bij voelt. Dan is de kans op succes het grootst.

Draag kleding wat prettig zit

Een hele avond aan tafel zitten is een lange zit wanneer je kleding draagt die niet lekker zit. Je moet dus ook goed nadenken over het comfort. Draag dus ook kleding wat prettig zit en waar je jezelf vrij in kunt bewegen. Nee, je hoeft dan nog steeds niet aan je huis- of joggingpak te denken, maar je kunt wel nadenken over bijvoorbeeld flexibele stoffen en een iets grotere maat. Zodat je lekker comfortabel aan tafel zit. Een denim broek zit bijvoorbeeld een stuk strakker en minder prettig dan wanneer je kiest voor een pantalon van katoen of linnen. Katoen is de beste keuze gezien het feit het warmte goed vasthoudt en het rond kerst toch altijd iets kouder is. Linnen is juist weer een goed ademende stof die beter tot zijn recht komt in de iets warmere zomermaanden.

Houdt rekening met een volle buik

Er is nog iets om rekening mee te houden en dat is met een volle buik. Kerstmis draait voor een groot deel om eten. Lekker eten welteverstaan. De mensen die het kerstdiner organiseren pakken altijd groots uit. Een viergangendiner is meer regel dan uitzondering terwijl je voorafgaand al flink wat hebt gegeten aan snoepjes, chocolaatjes en koekjes. In de volksmond wordt kerst niet voor niets het ‘vreetfestijn’ genoemd. Draag je graag strakke kleding? Dan heb je een uitdaging, want aan het einde van de rit zit je propvol en je kleding zit ook allesbehalve lekker. Dus draag ook kleding dat goed meebeweegt of kies een maatje groter om straks je gevulde buik de ruimte te geven. Zonder dat je de broekriem op een ander gaatje hoeft te zetten.

Wat draag je niet bij het kerstdiner?

Is er ook kleding wat je niet draagt bij het kerstdiner? In principe niet, want zoals gezegd trek je kleding aan waar je jezelf prettig en comfortabel in voelt. Tenzij je gerichte instructies ontvangt. Toch moet je er ook altijd rekening mee houden dat het kerstdiner een feestelijke aangelegenheid is en dat je dus wel een beetje moeite moet steken in je outfit. In je joggingsbroek, hoodie en afgetrapte gympen naar het kerstdiner getuigt nu niet bepaald van een gevoel voor mode. Dus je huispak kun je het beste gewoon even laten hangen als je naar het kerstdiner gaat.

Voor vrouwen gelden er aanvullende regels. Vrouwen zien vaak het woord ‘feestelijk’ als een uitnodiging om zich sexy te kleden. Dat kan en mag ook! Niemand die je tegen zegt dat je jezelf niet sexy mag kleden. Maar pas op! Er is een verschil in sexy en ordinair. En zeg nu zelf, want in hartje winter in een cocktailjurkje op een kerstdiner verschijnen is nu niet bepaald het beste idee. Waarom zou je in zo’n jurkje het koude weer trotseren en aan de eettafel plaatsnemen? Natuurlijk zijn de ogen op je gericht, maar het kan ook voor gênante situaties zorgen. Een te diepe decolleté of een te kort jurkje laten de hoofden draaien, maar dat is soms de aandacht die je niet zoekt. Dus houdt het vooral netjes en kleed jezelf niet te bloot. Dan zit je als vrouw goed.

Tips voor mannen

Natuurlijk zit er een groot verschil in wat mannen en vrouwen dragen voor bij het kerstdiner, maar tegenwoordig maakt het allemaal weinig uit wat je draagt. Welk geslacht je ook bent. Nogmaals, het is waar je jezelf het prettigst bij voelt. Toch zijn er klassiekers die voor mannen niet mogen ontbreken. De mooiste kleding voor mannen voor het kerstdiner zijn bijvoorbeeld het tweedelig of driedelig kostuum, een mooi overhemd boven een pantalon of een spijkerbroek en zelfs een spijkerbroek in combinatie met een feestelijke hoodie of een foute kersttrui behoren tot de opties. Nette schoenen of gympen zijn dan ook wel vereist. Afhankelijk van welke outfit je kiest.

Wat betreft de kleuren heb je verschillende opties, maar tijdens kerst zijn het vooral de iets donkere kleuren die het altijd goed doen. Denk aan kleuren, zoals rood, donkerblauw en groen. Ook zwart kan prima voor het kerstdiner, maar houdt het wel feestelijk. Combineer bijvoorbeeld een zwart kostuum met een mooi wit overhemd en een rode of groene stropdas.

Tips voor vrouwen

Vrouwen kunnen ook alle kanten op wanneer ze zoeken naar de mooiste kleding voor het kerstdiner. Denk bijvoorbeeld aan een mooie jurk met glitters of verpak jezelf in een mooie galajurk waarmee je de show steelt. Mooie feestelijke jurken in sprekende kleuren mogen best gedragen worden, maar houdt nog altijd in het achterhoofd om niet te bloot te gaan. Draag ook altijd ondergoed! Er zijn verschillende opties om toch je borsten te ondersteunen en om de onderste regio netjes te verbergen. Nogmaals, er zit een verschil in sexy en ordinair.

Een mooi klassiek mantelpakje behoort ook zeker tot de opties ondanks dat we dit iets vaker zien bij formele settings. Maar een vrouw mag zich ook feestelijk kleden met bijvoorbeeld een mooie spijkerbroek of legging met daarboven een mooie en foute kersttrui. Ook weer afhankelijk van in welke setting je gaat plaatsnemen en wat de eventuele dresscode van het kerstdiner is. Opties heb je in ieder geval voldoende!

Outfit voor kerstdiner of -borrel op het werk

Op het werk wordt vaak de kerstborrel georganiseerd. Incidenteel gecombineerd met een kerstdiner. Welke outfit moet je dan aantrekken? Het is een beetje afhankelijk van wat op het werk gedragen wordt. In veel kantoren zien we vaker vrouwen in mantelpakjes en kostuums terwijl de mannen twee- of driedelig gekleed zijn of een overhemd met pantalon dragen. Dit kan ook prima gedragen worden voor tijdens de kerstborrel en het -diner. Het gaat erom dat je feestelijk gekleed bent. Als er een dresscode is moet je jezelf hier natuurlijk aan conformeren.

De foute kersttrui is iets dat steeds vaker op het werk gedragen wordt en vaak wordt hier een speciale dag voor uitgekozen. Dit gebeurt vaak op initiatief van een feestcomité of collega’s onder elkaar spreken het af. Werkgevers en managers moeten er vaak wel om lachen, maar kijken soms ook met een schuin blik naar de outfits die dan gedragen worden. Om op safe te spelen kun je het beste niet deelnemen aan dit soort activiteiten om discussies te voorkomen. En al helemaal op het moment dat je op die bewuste dag klanten moet bezoeken of wanneer partners of klanten bij je langskomen. Dan is eigenlijk de ongeschreven regel dat je zakelijk of business casual gekleed bent. En een foute kersttrui valt natuurlijk niet onder deze categorieën.

De beste outfits kopen

Je hebt nu een goed beeld bij wat de mooiste kleding voor het kerstdiner is en vooral waar je op moet letten als je een feestelijke outfit wil kopen. Met onze handige tips en trucs moet het uitzoeken van een outfit geen probleem meer zijn, maar dan is er natuurlijk nog wel de vraag waar je kleding voor het kerstdiner kunt kopen. Wij hebben de meest betrouwbare partijen voor je op een rijtje gezet.

Bonprix

Bonprix is een online kledingzaak waar je de mooiste outfits kunt kopen. Rond de feestdagen hebben ze speciale categorieën waar zowel mannen als vrouwen kunnen winkelen voor de mooiste kleding voor het kerstdiner en Kerstmis an sich. De website is veilig, gebruiksvriendelijk en je hebt genoeg mogelijkheden om kleding te bestellen en eventueel retourneren als het niet naar wens is of als het niet past.

Bonprix logo
Bonprix
5,8  / 10

Otto.nl

Otto.nl is eveneens een online webshop waar je onder andere kleding kunt bestellen. Tegen zeer betaalbare prijzen overigens. Het van origine postorderbedrijf biedt een breed assortiment aan en ze hebben rond de feestdagen een speciaal assortiment en ook speciale aanbiedingen. Ook bij Otoo.nl kun je volop kleding bestellen en retourneren wanneer het niet naar wens is of als het niet past. Een ander bijkomstig voordeel is dat je eventueel de rekening in termijn kunt betalen.

Otto.nl logo
Otto.nl
4,4  / 10

Peek & Cloppenburg

Voor luxueuze kleding en mooie outfits is de bekende kledingzaak Peek & Cloppenburg de beste keuze om te gaan shoppen. Ze hebben een groot assortiment in verschillende soorten outfits en ook rond de feestdagen pakken ze altijd groots uit met een speciaal assortiment aan kerstkleding en speciale aanbiedingen. Dus voor wat mooiere en duurzame kleding kun je het beste bij Peek & Cloppenburg bestellen.

Peek & Cloppenburg logo
Peek & Cloppenburg
6,1  / 10

Beoordeeld door consumenten

De online kledingwinkels die wij bespreken hebben enkel overwegend positieve beoordelingen. Van consumenten die bij de online kledingzaak hebben besteld. Op basis van de informatie die is geschreven denken wij ook dat de kledingzaken die wij aanprijzen betrouwbaar zijn. Uiteraard kun je ook zelf de beoordelingen lezen en beoordelen of de winkel waar je wilt bestellen bij je eigen en wensen past.

Help ons mee

Je kunt ons meehelpen om het verhaal over de webshops compleet te maken door een review te schrijven. Schrijf een zo eerlijk mogelijke review en vertel meer over zowel de plus- als minpunten. Baseer je review uitsluitend op jouw eigen ervaringen en vertel ons en onze bezoekers waarom je juist wel of niet met de webshop zaken zou moeten doen. Wij danken je alvast voor jouw tijd en de genomen moeite om een review te schrijven.