Petplan logo

Petplan reviews, ervaringen en beoordelingen

Bezoek de website
Petplan reviews, ervaringen en beoordelingen
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
42
Petplan logo
Website
figopet.nl
Categorie
Verzekeringen
Bezoek de website

Je kunt een hoop zorgen om je huisdier hebben. Of je nu een hond, kat, konijn of papegaai hebt. Het laatste wat je wilt is je zorgen maken over de rekening van de dierenarts. Zeker wanneer er een grote ingreep, zoals een operatie nodig is. Daarom is het ook belangrijk om je huisdier te verzekeren. Dan weet je zeker dat je niet voor torenhoge kosten komt te staan als je huisdier medische hulp nodig heeft. Petplan is een verzekeraar die gespecialiseerd is in huisdierverzekeringen. Je kunt bij hen een verzekering afsluiten die bij jouw en je huisdier past.

Wie zijn Petplan?

Petplan heeft wereldwijd al meer dan 45 jaar ervaring met dieren die medische hulp nodig hebben en zij bieden huisdiereigenaren verzekeringen aan voor honden en katten. Als één van de weinigen is het ook mogelijk om bij Petplan een verzekering voor een konijn en papegaaiachtigen af te sluiten. Sinds 2006 is Petplan met het hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd in Nederland.

Wat kan Petplan aanbieden?

Petplan biedt verzekeringen aan voor huisdieren. Honden en katten kun je sowieso verzekeren, maar bij Petplan is het ook mogelijk om konijnen en papegaaiachtigen te verzekeren. Dat is vrij uniek, omdat vrijwel geen enkele andere verzekeraar die opties heeft.

Hondenverzekering

Je hond is een vriend en vaak ook onderdeel van het gezin. Je moet er toch niet aan denken dat er iets met je trouwe viervoeter gebeurt. En als er iets gebeurt wil je ook de zekerheid hebben dat je de medische kosten kunt dragen. Met een hondenverzekering van Petplan wordt dat al een stuk eenvoudiger. Je kunt uit een basis-, plus- of totaalverzekering kiezen en er zijn ook aanvullende verzekeringen beschikbaar. Voor bijvoorbeeld castratie en sterilisatie, crematie bij overlijden, chemo- en radiotherapie en wereldwijde dekking op de ziektekosten. 

Kattenverzekering

De kat heeft vaak een eigen willetje. Je kameraadje trekt er graag op uit. Met alle risico’s van dien. Je kat kan een ongeluk krijgen of aangevallen worden door andere dieren die buiten leven. En je kat kan ook altijd plotseling ziek worden. Daar wil je niet aan denken, maar je moet jezelf er wel op voorbereiden. Daarom is een kattenverzekering geen overbodige luxueuze, want als er iets gebeurt weet je zeker dat je de kosten van een dierenarts of dierenziekenhuis kunt betalen. Bij Petplan kun je kiezen uit een basis-, plus-, of totaalverzekering en ook aanvullende verzekeringen voor behandelingen tegen kanker, crematie, castratie en sterilisatie en wereldwijde dekking op de ziektekosten zijn beschikbaar.

Konijnenverzekering

Voor veel dierenliefhebbers is het konijn het lievelingsdier en je wilt natuurlijk te allen tijde voorkomen dat er iets met je konijn gebeurt. Ook een konijn kan betrokken raken bij een ongeval of ziek worden. Soms ernstig. Dan wil je natuurlijk wel de kosten voor de dierenarts kunnen betalen. Met een konijnenverzekering ben je van die zorgen af. Je kunt kiezen voor een basis-, plus- of totaalverzekering en je kunt een aanvullende verzekering voor een crematie na overlijden afsluiten. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan als er iets met het konijntje gebeurt.

Papegaaienverzekering

Het vrolijke gezang en gebrabbel van jouw papegaai wil je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk horen en nu kunnen papegaaien ontzettend oud worden. Toch kunnen ook papegaaien plotseling erg ziek worden en dan moet je met je diertje naar de dierenarts. Bij ernstige aandoeningen kunnen de kosten aan een dierenarts ontzettend snel oplopen. Gelukkig kun je jezelf daarop voorbereiden door een verzekering voor je papegaai af te sluiten. Je kunt kiezen uit een basis-, plus- en totaal verzekering en je kunt ook een aanvullende verzekering afsluiten voor de crematie wanneer je papegaai komt te overlijden.

Chippen is vereist!

Voordat je een verzekering afsluit is het goed om je huisdier te laten chippen. De chip is sowieso slim om te doen als je hond, kat of andere huisdieren met de noorderzon verdwijnen. Wanneer het diertje ergens gevonden wordt kan de eigenaar met een scan snel worden opgespoord. Daarnaast is de chip belangrijk voor de verzekering. Je kunt wel een verzekering afsluiten als je huisdier niet gechipt is, maar voor de declaraties is een chip vereist. Een declaratie kan alleen worden behandeld wanneer er een chip in het huisdier aanwezig is.

Leeftijdsgrenzen

Petplan werkt wel met leeftijdsgrenzen. Dat houdt in dat je dieren vanaf een bepaalde leeftijd niet meer kunt verzekeren. Uiteraard wegens het logische feit dat dieren steeds meer medische klachten ontwikkelen naarmate ze ouder worden. Bij honden is de leeftijdsgrens gesteld op 7 jaar terwijl dat bij katten 11 jaar is. Konijnen kunnen vanaf 5 jaar niet meer verzekerd worden en bij papegaaien is er geen leeftijdsgrens aanwezig. Puur om het feit dat een papegaai gemiddeld tussen de 50 en 60 jaar oud wordt.

Verschillende soorten pakketten

We lieten al even doorschemeren dat je bij het uitkiezen van een verzekering keuze hebt uit een basis-, plus- en totaal verzekering, maar de grote vraag is natuurlijk waar de verschillen in zitten. We nemen de verschillende verzekeringen even onder de loep.

Basisverzekering

Bij een basisverzekering is de maximale dekking op jaarbasis € 3.000,- terwijl er ook een eigen bijdrage vereist is. Bij een consult, een onderzoek, heup- en gewrichtsbehandeling en aanvullende zorg is er een eigen bijdrage van 50%. Bij medicijnen en operaties is de bijdrage 20%. Terwijl bij een basisverzekering geen zaken, zoals een gebitsreiniging worden vergoed.

Plusverzekering

De plusverzekering is al iets uitgebreider en je hebt een maximale dekking van € 4.000,- per jaar. De eigen bijdrage is voor een consult, onderzoek, heup- en gewrichtsbehandeling en aanvullende zorg slechts 25%. Terwijl de eigen bijdrage bij medicijnen en operaties slechts 20% is. Voor specialistische zorg, zoals een gebitsreiniging is de eigen bijdrage bij een plusverzekering 50%. De overige 50% wordt door de verzekeraar vergoed.

Totaal verzekering

Wil je op alle behandeling slechts een eigen bijdrage van 20% betalen en een maximale dekking van € 5.000,- per jaar hebben? Dan is de totaal verzekering voor je hond, kat, konijn of papegaai de beste keuze. Zo geniet je van een vrijwel complete dekking en heb je geen zorgen over de financiën als er iets met je huisdier aan de hand is.

Premies

Wanneer je een verzekering afsluit voor je huisdier, betaal je een maandpremie. Helaas valt hier weinig over te zeggen, omdat de premie afhankelijk is van de soort verzekering die je kiest, het soort dier en de leeftijd van je huisdier en of je aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld een crematie afsluit. De gemiddelde maandpremie voor een huisdierenverzekering is tussen de € 25,- en € 30,-. 

Goed om te weten

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten voordat je een huisdierenverzekering van Petplan afsluit. Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

Specialisten met achtergrond in dierengeneeskunde

Bij Petplan werken specialisten die je van advies kunnen voorzien. Deze specialisten hebben allen een achtergrond in dierengeneeskunde. Zo weet je zeker dat het advies dat je krijgt klopt en dat je dit zonder problemen kunt opvolgen zonder dat je jouw eigen dierenarts hoeft te raadplegen.

Dierenarts doorgeven

Het is belangrijk om bij Petplan de gegevens van jouw dierenarts door te geven. Daar ben je tegenwoordig zelfs toe verplicht. Dat neemt niet weg dat je wel de volledige vrijheid hebt in naar welke dierenarts je met het huisdier gaat.

Declareren

De rekening voor de medische kosten betaal je altijd zelf. De rekening kun je vervolgens heel simpel via de e-mail of via de website declareren. Petplan streeft ernaar om declaraties zo snel mogelijk te behandelen en om uit te betalen. 

Is Petplan een betrouwbaar bedrijf?

Wij denken dat Petplan een betrouwbare verzekeraar is. De reviews over de verzekeraar zijn dan ook overwegend positief! In de reviews wordt vooral gesproken over dat huisdiereigenaren netjes geholpen worden en dat het declareren super eenvoudig is. De overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website is bereikbaar via petplan.nl en beveiligd met een SSL/TLS-certificaat. Te herkennen aan het groene slotje dat voor het webadres in de browserbalk staat. Daarnaast is Petplan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zijn de algemene voorwaarden zeer duidelijk. 

Is Petplan goed te bereiken?

Petplan heeft specialisten met een achtergrond in diergeneeskunde in dienst en deze specialisten kunnen klanten helpen met advies en bij het kiezen van de juiste verzekering. Petplan is dan ook eenvoudig te bereiken via de e-mail, telefoon en live chat. Zo kun je vrij snel antwoord krijgen op jouw vragen over jouw huisdieren en de verzekeringen die zij aanbieden. Naast een goede klantenservice is er op de website ook een uitgebreide kennisbank aanwezig waar je de antwoord op veelgestelde vragen kunt terugvinden.

Wil jij ook beoordelen en een review schrijven?

Heb jij bij Petplan een huisdierverzekering afgesloten? Zowel wij als de bezoekers van onze review website zijn benieuwd naar jouw ervaring met dit bedrijf. Door jouw duidelijke en eerlijke review kunnen we het verhaal over Petplan compleet maken. Terwijl de consumenten die ons platform bezoeken en op basis van jouw review een goed besluit kunnen nemen of zij zaken willen doen met Petplan. Omschrijf dan ook zo gedetailleerd mogelijk hoe jouw ervaring met Petplan was, wat er goed ging en wat er eventueel beter kan. Denk dan bijvoorbeeld aan het beschrijven van hoe simpel of moeilijk het was om een verzekering af te sluiten of hoe snel de declaratie is uitgekeerd. Wij willen je alvast bedanken voor jouw review over Petplan!

Reviews over Petplan
Gerelateerde bedrijven
nowinsure.com logo
nowinsure.com
2 beoordelingen
9
Foyer Global Health Insurance logo
Foyer Global Health Insurance
2 beoordelingen
8,5
Europ Assistance logo
Europ Assistance
4 beoordelingen
6,8
Gerelateerde blogartikelen
7,2
69% zou hier weer kopen
17 beoordelingen
Ervaringen met Petplan

Ons team van experts heeft Petplan geverifieerd op een aantal punten. De webshop van Petplan bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare speler in de markt. Petplan is al vanaf hun oprichting ingeschreven bij de kamer van koophandel en hun website is beveiligd door middel van een SSL certificaat (groene slotje). Alle grote betaalmethodes van Nederland zijn beschikbaar op deze webshop.

Petplan is een Nederlands bedrijf en is al een lange tijd actief op het internet. Dit heeft ze een goede reputatie opgeleverd. Binnen ons platform kan ook jij een review achterlaten om zo andere consumenten te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen op het internet.

Wij raden het aan om eerst even op de website van figopet.nl te kijken voor actuele openingstijden. Hier kun je ook hun uitgebreide assortiment bekijken.

Geplaatst op: 05-03-2021
Geschreven door: Reviews.be

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Onbetrouwbaar

Eind vorig jaar is mijn huisdier ernstig ziek geworden en helaas had ik geen verzekering afgesloten. Na vele duizenden euro's te hebben geinvesteerd in de gezondheid van mijn huisdier heb ik begin januari besloten om toch maar een verzekering te nemen. Ondanks dat PetPlan een van de weinige verzekeraars is die ook wat oudere huisdieren wil verzekeren, ben ik totaal niet te spreken over de service. Dat er een wachttijd is waarbinnen er geen enkele declaratie mag worden ingediend is nog tot daar aan toe, maar dat er geen enkele vergoeding mogelijk is voor vergelijkbare gezondheidsproblemen in de toekomst die zijn ontstaan in die wachtperiode van 30 dagen is volkomen absurd!! PetPlan schaam je! Volkomen waardeloos!!!

Geplaatst op: 15-03-2023
Laatst bewerkt op: 15-03-2023
Geschreven door: Paul B.

3 / 10
2/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Onjuiste interpretatie voorwaarden

Wij hebben een verzekering voor de hond. Bij jaarlijkse inenting door dierenarts net over de grens verwijderde dierenarts een huidgezwelletje. Vele malen goedkoper dan een dure Nederlandse dierenarts. Petplan weigert echter te vergoeden ondanks dat zij ook veel goedkoper uit zouden zijn.
Petplan weigert kennelijk standaard alle claims en zien wel of dat standhoudt. Vreselijk klantonvriendelijk bedrijfsmodel.

Geplaatst op: 24-02-2023
Laatst bewerkt op: 24-02-2023
Geschreven door: Robert R.

3 / 10
2/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Slechte service en moeilijk met uitbetalen

Mijn stiefzoon (slechtziend) kreeg geen vergoeding voor operatie hulphond omdat er 3 maand betalingsachterstand was. Geen herinneringen gehad. Ik deze betaald maar was in de periode van OK te laat, dus nee hoor geen vergoeding van tegen de 1900 euro. @Geleidehondenschool Herman Jansen prees deze verzekering aan, net als Raad van Beheer houdenvanhonden. Onvoorstelbaar! Nee, waardeloze en vooral slechte verzekering. Kan je beter naar Ohra gaan, die doen wat ze beloven, uitbetalen zoals het hoort.

Geplaatst op: 07-03-2023
Laatst bewerkt op: 07-03-2023
Geschreven door: Rob B.

3 / 10
1/5 1/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Petplan betaald pas na 1 maand uit! Zeer slecht

Vergoedingen oké
Uitbetaling zeer slecht
Prijs gemiddeld
Service heel slecht

Geplaatst op: 05-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Ellen H.

6 / 10
4/5 1/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Bezint eer gij begint

Na ruim 900 euro dierenartskosten voor een kat die 2 bacterieen in de luchtwegen had die moeilijk te bestrijden waren, vergoed Petplan mij ruim 6 euro. Dat is 0,6% van de kosten die ik gemaakt heb. Dit na jarenlang voor 3 katten premies betalen. Ik voel me enorm opgelicht, bel of de berekening klopt en dat schijnt zo te zijn. Telefoniste deed nog haar best om te motiveren waarom het wél een goed idee zou zijn om verzekerd te blijven. Wat denk je zelf? Bezint eer gij begint, ik had de premies beter op een eigen spaarrekening kunnen zetten.

Geplaatst op: 19-08-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Yvonne S.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Slecht

Ik heb een jonge kat, helaas epilepsie. Dus zocht een verzekering voor haar medicatie. Dus gebeld, en dat was allemaal geen probleem.

Nav dat gesprek krijg ik een polis toegestuurd, en verwacht dat het aansluit op mijn wensen.
Blijkt na de eerste declaratie, het uitgesloten te zijn.

Blijkt dan ook nog eens, dat ik er een dik jaar aan vast zit... oplichterij eerste klas..'de verantwoordelijkheid ligt bij u om de -5 pagina's aan voorwaarden- door te lezen. U heeft zelf akkoord gegeven...

Oplichters en totaal niet klantvriendelijk.

Geplaatst op: 10-05-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Sander V.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Super blij mee

Waren al jaren verzekerd, maar nu gebruik van moeten maken en alles was goed geregeld

Geplaatst op: 28-09-2020
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Wouter

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Netjes alles vergoed

Wij moesten met Dickie (hond) naar de arts en alles is gelukkig weer goed gekomen. Alles hebben we vergoed gekregen dus top Petplan

Geplaatst op: 28-03-2018
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Baasje D.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Na afwijzing toch gedeeltelijk uitgekeerd

Wij hadden een hand welke we bij Petplan hadden verzekerd welke al wat mankeerde aan zijn oog. Het is dan ook logisch dat hiervoor niks uitgekeerd word. Nu kreeg onze hond naast het probleem met zijn oog ook een ontstekening aan zijn pootje. BIj het indienen kregen we van Petplan te horen dat dit niet vergoed werd. Ik was hier natuurlijk totaal niet over te spreken en heb direct gebeld. Inmiddels is alles nu besproken en bleek dat de factuur van de dierenarts niet duidelijk genoeg was waardoor het leek of de ontstekingsremmers voor zijn oog was.

Inmiddels is alles goed geregeld en hebben we het bedrag alsnog vergoed gekregen.

Geplaatst op: 26-06-2016
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Tellen

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Declareren

Vroeger kon ik gewoon declareren via de dierenarts. Tegenwoordig moet ik dit nu zelf doen wat toch wel wat tijd kost. Gelukkig heb ik sinds een week nu de app wat het een stuk gemakkelijk maakt!

Geplaatst op: 08-06-2016
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: R.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Netjes afgehandeld

De declaratie is netjes afgehandeld binnen de tijd wat hier voor staat. Duidelijk communicatie!

Geplaatst op: 01-06-2016
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: M S.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Goede dierenverzekering

De dierenverzekering van Petplan is goed. Het pakket voor mijn hondje dekt de meeste behandelingen en ziektes en dat is heel prettig. De prijs is er wel naar maar je geeft jezelf toch ook graag een goede ziektekostenverzekering dus waarom je huisdier niet.

Geplaatst op: 18-10-2014
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Zeer blij met deze dierenverzekering

Via via werd ik gewezen op het verzekeren van mijn huisdier. Daar had ik nog nooit over nagedacht. En bij navraag bleek Petplan de beste aanbieder te zijn. Ik heb vervolgens een verzekering voor mijn Labrador afgesloten. 2 Jaar later kreeg mijn Labrador serieuze problemen met zijn gezondheid, maar alles was gedekt en dat scheelde me veel geld. En het belangrijkste was dat mijn hond gewoon de beste verzorging kreeg en er helemaal weer bovenop is gekomen. Alles was snel geregeld en prima afgehandeld door Petplan.

Geplaatst op: 29-03-2014
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Kattenverzekering is goed

Als je veel om dieren geeft zoals ik en mijn man doen, dan wil je graag je beste vriend in huis verzekeren. We hebben diverse katten en ik zou niet weten wat ik zou moeten doen zonder ze.

Een kattenverzekering lijkt overbodig en voor sommige mensen maar raar. Maar dat geld niet voor mij. Mensen willen ook dat hun kinderen goed verzekerd zijn, en waarom dan niet je huisdier.

Petplan is een verzekeraar waar zelf dierenartsen werken en je merkt gewoon dat ze dezelfde passie en betrokkenheid hebben met dieren. Ik ben erg tevreden en een gelukkige klant.

Geplaatst op: 03-03-2014
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

8 / 10
4/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Verzekeren huisdier geen overbodige luxe

Tijdje geleden had mijn kat een aanrijding gehad. Dankzij de goede dekking van de Petplan verzekering werden alle kosten gedekt en is mijn kat weer helemaal hersteld en zit ik niet met een dikke rekening.

Mijn kat is heel belangrijk voor me en ik zou niet weten als er wat mee zou gebeuren. Een goede verzekering is gewoon heel belangrijk en zou het willen verplichten.

Petplan is een goede verzekering en je merkt dat de mensen achter deze verzekering zelf echte dierenliefhebbers zijn.

Geplaatst op: 27-02-2014
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Petplan red mijn kat!

Ik heb 3 katten verzekerd bij Petplan en je weet pas wat je aan Petplan hebt op het moment dat je ze nodig hebt. Een van mijn katten kreeg een ernstige kwaal aan zijn hart en daarvoor moest ik dure medicijnen aanschaffen om hem levende te houden. Petplan vergoed deze medicijnen altijd netjes waardoor mijn "Boris" nog steeds kan rondlopen op deze aardbol. Ik kan petplan dan ook niet anders dan dankbaar te zijn okal weet ik dat ik betaal ervoor. Toch doen zij wat ze beloven en ben ik ze zo mega dankbaar!

Geplaatst op: 26-02-2014
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over Petplan
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
nowinsure.com logo
nowinsure.com
2 beoordelingen
9
Foyer Global Health Insurance logo
Foyer Global Health Insurance
2 beoordelingen
8,5
Europ Assistance logo
Europ Assistance
4 beoordelingen
6,8
Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Petplan een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 17 beoordelingen geplaatst over Petplan. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 7,2 gekregen, waarbij 69% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Petplan actief?

Petplan is vooral actief in de categorie verzekeringen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) huisdierverzekeringen.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heeft u een positieve indruk gekregen door de Petplan reviews? Dan kunt u naar de website van Petplan gaan en uw bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie