Webshops logo software-en-programmas

De beste softwarepakketten van MAGIX

https://ervaringensite.nl/storage/img/knowledge-base-articles/de-beste-softwarepakketten-van-magix/1.png

Bewerk jij graag foto’s en video’s? Wil je professionele films creëren of je eigen muziek produceren? Dan heb je software nodig. Applicaties op een laptop of een computer waarmee je dit soort zaken kunt doen. Er zijn uiteenlopende ontwikkelaars die software voor foto-, video- & muziekbewerking ontwikkelen. Daaronder het Duitse bedrijf MAGIX dat al sinds het begin van je jaren ‘90 niet alleen betaalbare, maar ook gebruiksvriendelijke softwarepakketten op de markt brengen. Wil je meer weten over MAGIX en welke softwarepakketten zij aanbieden? Lees dan verder!

Wie is MAGIX?

Magix werd in 1993 opgericht door drie Duitse ondernemers en het bedrijf is sindsdien gevestigd in Berlijn. Al sinds de jaren ‘90 focussen zij zich op betaalbare, gebruiksvriendelijke en professionele bewerkingsprogramma’s en het aanbod wordt alsmaar groter. Zij focussen zich niet alleen op de gebruikers die foto’s en video’s willen bewerken, maar ook op muzikanten en muziekproducenten en webdesigners. Zij bieden dan ook een fors assortiment in uiteenlopende programma’s aan.

Magix logo
Magix
9,5  / 10

Pricing

MAGIX heeft een vrij duidelijk structuur als het aankomt op de prijzen van de softwarepakketten. Je kunt de softwarepakketten voor een vast bedrag aanschaffen of voor een abonnement kiezen waarbij je per maand of per jaar een bedrag betaald. Het grote voordeel van een abonnement is dat je maar een klein bedrag per maand of jaar kwijt bent en altijd van de laatste versies van de software gebruik kunt maken. Uiteraard zijn de jaarabonnement goedkoper dan de maandabonnementen. Bij de aanschaf van een volledig pakket zou je na een jaar een upgrade kunnen kopen om weer van de nieuwste versie met nieuwe functies gebruik te kunnen maken. 

Geschikt voor Windows-gebruikers

Heb je Windows 8, 10 of 11? Dan kun je met de software van MAGIX prima uit de voeten. Afhankelijk van het bronmateriaal dat je wilt bewerken of het design dat je wilt maken heb je een PC of een computer met een Intel Core i5 of hoger en 8 GB of hoger aan intern werkgeheugen nodig. Hier geldt de regel dat hoe beter de specs des te sneller de software draait. Wil je meer weten over welke laptops geschikt zijn voor foto- en videobewerking? Lees dan ons blog hierover! Helaas is de software van MAGIX (nog) niet geschikt voor mac OS gebruikers.

Videobewerking

We beginnen met het bespreken van de videobewerkingssoftware waar MAGIX groot mee is geworden. Als antwoord op de professionele programma’s van de concurrentie bracht MAGIX als één van de eerste een bewerkingsprogramma op de markt die niet alleen professioneel en gebruiksvriendelijk, maar ook aantrekkelijk geprijsd was. Op dit moment bieden zij Video Deluxe en Video Pro X pakketten aan. Intuïtieve software waarmee je de mooiste films kunt maken. 

Er zijn 3 versies van Video Deluxe beschikbaar. Standaard, Plus en Premium. Uiteraard heb je met de Plus en Premium versies meer voordelen. Alle programma’s bevatten honderden effecten, overgangen, titels en professionele beeldstabilisatie, maar bij zowel de Plus als de Premium heb je meer keuze hierin. Een groot verschil tussen Video Deluxe, Plus en Premium is dat je met de Plus en Premium ook een gedetailleerde kleurcorrectie kunt uitvoeren. Die is bij de standaardversie ietwat beperkt. Ook zijn Plus en Premium betere keuzes als je multicam montage wilt verrichten. De Plus en Premium hebben ook een extraatje waarmee je een geanimeerde reisroute aan de film kunt toevoegen en de Premium versie heeft nog als extraatje dat je 100 sjablonen voor sfeervolle lichteffecten krijgt.

Je kunt ook kiezen voor Video Pro X en deze software is uitgebreider dan de 3 versies van Video Deluxe. Meer controle en meer overgangen, titels en effecten terwijl de interface net zo gebruiksvriendelijk is. Sterker nog, zelfs gebruiksvriendelijker, omdat je thumbnails bijvoorbeeld heel eenvoudig kunt uitvergroten. De Video Deluxe en Video Pro X software ondersteunt vrijwel ieder beeld- en audioformaat en je hebt de mogelijk om je films als bestand op te slaan of om direct op een Dvd of Blu-ray Disc te branden. Alle softwareprogramma’s zijn ook geschikt om oude videobanden of digitale tapes om te zetten naar een computerbestand!

https://ervaringensite.nl/storage/img/knowledge-base-articles/de-beste-softwarepakketten-van-magix/13.png

Fotobewerking

In de tak van fotobewerking biedt Magix 2 programma’s aan; PhotoStory Deluxe 2022 en Photo Manager Deluxe. Eenvoudige software waarmee je jouw foto’s kunt omtoveren tot adembenemende slideshows en kunt beheren. Zo heb je en houd je altijd controle over jouw foto’s en video’s die je op jouw harde schijf of in de cloud hebt staan.

Photostory Deluxe 2022 is een programma dat gemaakt is om slideshows van je foto’s mee te maken. Verzamel je favoriete foto’s en maak er een mooie film van. Vol met mooi overgangseffecten, lichteffecten, correcties en intro’s en outro’s. Je kunt er zelfs mooie muziek onder zetten als je dat wilt. Vervolgens kun je deze slideshows eenvoudig exporteren naar een bestand en afspelen op bijvoorbeeld de televisie. 

Photo Manager Deluxe biedt eveneens mogelijkheden aan om een slideshow van je foto’s te maken, maar het is meer een beheerprogramma waarmee je foto’s eenvoudig kunt beheren, opslaan en kunt verwijderen. Heb je een geen structuur in je foto’s op je harde schijf? Dan biedt de Photo Manager Deluxe zeker een aantal voordelen. Want de intelligente software kan een hoop organisatorisch werk voor jou uit handen nemen door foto’s te clusteren en eenvoudig weer te geven. Zo heb je binnen een mum van tijd jouw fotobibliotheek weer op orde!

FotoDigitaliseren.nl logo
FotoDigitaliseren.nl
9,5  / 10

Muziek maken en produceren

De Music Maker van MAGIX is één van de eerste softwarepakketten die de Duitse ontwikkelaar uitbracht en tot op de dag vandaag wordt Music Maker nog steeds door miljoenen gebruikers wereldwijd gebruikt. Zelfs in de muziekindustrie! Inmiddels hebben zij een breed assortiment in applicaties waarmee je muziek kunt maken, bewerken en kunt produceren.

Van Music Maker zijn er gratis, plus en premium versies uitgebracht. Met de gratis versie kun je al jouw eigen muziek maken, maar met de plus en premium edities van Music Maker heb je veel meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld om honderden effecten en geluiden aan je muziek toe te voegen en je kunt zelfs instrumenten aansluiten op je PC en je eigen muziek met de Music Maker plus of premium opnemen, bewerken en gebruiken. 

Met Producer Planet heb je een eenvoudige applicatie waarmee je jouw video’s en liedjes extra glans geeft. Je gaat als een echte professional te werk en je hebt de beschikking over duizenden effecten, titels, intro’s, outro’s en effecten om jouw creaties bij het publiek onder de aandacht te brengen!

Soundforge is een relatief nieuw product van MAGIX en het stelt de gebruiker in staat om professionele opnames te maken. Hetzij zang of spraak. Maar net waar je de behoefte aan hebt. Van je opnames kun je kant-en-klare luisterboeken en podcast maken en je kunt ingezonden stukken tekst gebruiken om in een liedje te verwerken. Je hebt een zee aan tools om tot het beste resultaat te komen en je kunt zelf je luisterboeken en podcasts direct vanuit Soundforge exporteren naar bijvoorbeeld iTunes. Er zijn twee versies beschikbaar; Soundforge Pro en Soundforge Suite. Soundforge Suite biedt logischerwijs meer mogelijkheden en meer tools aan om opnames te bewerken en te gebruiken. Soundforge is ook de eerste applicatie van MAGIX die voor mac OS gebruikers beschikbaar is.

Acid Pro en Acid Pro Suite zijn mooie applicaties voor creatieve muzikanten. Die vanaf een sample die ze met de software opnemen kunnen omtoveren tot een compleet nieuw liedje. Hoor je weleens een nummer op de radio waarbij je denkt “hey, die tune ken ik!”? Dan luister je waarschijnlijk naar een liedje dat met behulp van Acid Pro of Acid Pro Suite tot stand is gebracht. Het grote verschil tussen Acid Pro en Acid Pro Suite is dat de Acid Pro Suite meer mogelijkheden biedt om samples en loops te creëren.

Met Samplitude Pro X of Samplitude Pro X Suite heb je de volledige controle over je samples en kun al luisterend jouw samples bewerken. Met een gigantische hoeveelheid tools kom je tot het beste resultaat. Uiteraard heb je met de Samplitude Pro X Suite meer mogelijkheden. Met Samplitude Music Studio heb je nog meer mogelijkheden en kun je jouw creaties echt omtoveren tot een liedje. Het is simpel gezegd je digitale muziekstudio waarin je jouw creativiteit de vrije loop kan laten en de mooiste songs mee kunt creëren.

Bax-shop logo
Bax-shop
3,3  / 10

Ontwerpen en publiceren

Wil je een goede tegenhanger voor Adobe Photoshop die ook nog eens veel goedkoper is? Dan is de Photo & Graphic Designer van MAGIX een goede oplossing! Bewerk je foto’s of maak de mooiste illustraties met de uitgebreide software van de Duitse ontwikkelaar! Of je nu een foto wilt bewerken, een logo of een social media post wilt ontwerpen. Photo & Graphic Designer is voor al deze taken geschikt!

Ook als je websites wilt ontwerpen heeft MAGIX een softwarepakket waarmee je binnen een handomdraai professionele en responsive websites in elkaar zet. Kies een sjabloon, vul je tekst in en kies je kleuren. Dan is je website al klaar om online te zetten! De standaard versie is al zeer uitgebreid, maar wil je meer keuze in sjablonen en illustraties? Dan is Web Designer Premium een betere keuze!

Voor ieder project een pakket

MAGIX heeft voor ieder project wel software beschikbaar. Of je nu foto’s wilt bewerken, logo’s en websites wilt ontwerpen of video’s wilt maken. Of als je aan de slag wilt gaan met muziek maken en produceren of 3D modellen wilt creëren. Neem maar eens kijkje op de website van MAGIX, want de keuze is reuze!