Alensa logo

Alensa reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Bezoek de website
Alensa reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
1519
Alensa logo
Website
alensa.be
Categorie
Webshops
Bezoek de website

Reviews en Ervaringen Alensa

Bestel jouw lenzen eenvoudig online bij Alensa. Je shopt eenvoudig op sterkte en kunt kiezen uit een ruim assortiment. Je leest hier meer over deze webshop, de services en zelfs ervaringen van klanten van Alensa. Zij kunnen hier hun persoonlijke ervaringen met Alensa delen en een eigen review achterlaten.

Over Alensa

Alensa is koploper op het gebied van online verkoop van lenzen. Met een aanbod van maar liefst meer dan 200 producten en actief in meerdere Europese landen, is Alensa een perfect verkooppunt voor jouw nieuwe lenzen. Alensa startte in 2007 in Tsjechië en Slowakije. In de jaren die volgde, heeft Alensa zich flink uitgebreid in Europa.

Maandelijks verwerkt Alensa maar liefst meer dan 100.000 bestellingen in heel Europa. Met een team van maar liefst 100 personeelsleden zorgt Alensa ervoor dat jouw bestelling altijd snel verzonden kan worden. Het is dan ook niet voor niets dat klanten vaak terugkomen bij Alensa.

Waarom kiezen voor Alensa

Lenzen, vloeistof en andere benodigdheden kun je het eenvoudigst gewoon online kopen bij Alensa. Je hebt hier een ruim aanbod en kunt altijd jouw sterkte op voorraad vinden.

Omdat Alensa een grote afzetmarkt heeft in Europa, kunnen zij groot inkopen. Zij kopen direct van de fabrikant en kunnen daardoor de goedkoopste prijzen aanbieden aan hun klanten. Wil je voordelig lenzen kopen van jouw favoriete merk? Dan is de kans groot dat je bij Alensa het voordeligste aanbod zult vinden.

Vandaag besteld? Dan kun je jouw pakketje van Alensa morgen al in huis verwachten. Alensa levert altijd snel en scoort maar liefst 97% voor op tijd gebrachte bestellingen. Ben je waarschijnlijk niet thuis? Dan kun je jouw bestelling ook afhalen bij een afhaalpunt of de bezorgdatum zelf aanpassen. Wanneer jouw lenzen op zijn, wil je natuurlijk niet te lang zonder zitten. Bestel gelijk en heb morgen jouw nieuwe lenzen al in huis.

Als drager van lenzen zul je vaker nieuwe lenzen nodig hebben. Daarom maakt Alenza het je nog gemakkelijker om lenzen te bestellen. Je kunt gratis een account aanmaken en hier favoriete lenzen opslaan in jouw favorietenlijst. Ook kun je eenvoudig een herhaling van een eerdere bestelling plaatsen. Je hebt namelijk altijd een overzicht van eerdere bestellingen.

Is Alensa betrouwbaar?

Alensa is niet alleen al vanaf 2007 actief, maar ook koploper op het gebied van online verkoop van lenzen. Ze bezorgen door heel Europa en hebben een groot team. Alensa is al zeker betrouwbaar gebleken. Ze bieden alleen volgens de EU goedgekeurde lenzen aan en hebben een veilige webshop.

Wanneer je online gaat betalen bij Alensa, hoef je je geen zorgen te maken. Zij hebben niet alleen een beveiligde betaalomgeving, ook bieden zij alleen veilige betaalopties aan. Je kunt bijvoorbeeld betalen met jouw bank en veilig online kiezen voor Ideal. Alensa accepteert ook creditcards, Paypal en enkele betaalmethodes om achteraf te kunnen betalen. Je kunt jouw betaalgegevens veilig opslaan in jouw account op Alensa. Je hoeft bij een volgende betaling deze gegevens dan niet meer in te voeren.

Klantenservice en klachten

Lenzen online bestellen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Alensa biedt veel informatie aan op de website. Weet je toch niet zeker of je een goede aankoop doet? Bel dan eerst even met de klantenservice om persoonlijk advies in te winnen. Je kunt namelijk niet alleen al jouw vragen stellen aan de klantenservice, je mag hen ook om advies vragen. Aarzel dus niet om de Alensa klantenservice te bellen of te mailen met vragen.

Ben je niet tevreden over Alensa of heb je een klacht over jouw bestelling? Alensa wilt dit graag weten, zodat ze je kunnen helpen en een oplossing kunnen bieden. Bel de klantenservice daarom wanneer je niet tevreden bent. Zij denken graag met je mee en zorgen altijd voor een gepaste oplossing.

Wil jij ook beoordelen?

Koop jij jouw lenzen standaard online bij Alensa? Schrijf dan hier een review over jouw ervaringen met de webshop. Schrijf bijvoorbeeld iets over waarom jij het handig vindt om online bij Alensa te bestellen, iets over het aanbod of over de snelheid van de bezorging. Jouw persoonlijke ervaring met Alensa is belangrijk voor nieuwe klanten. Zij krijgen op deze manier een veel beter beeld van Alensa en hun services.

Reviews over Alensa

Gerelateerde bedrijven

Lowlens logo
Lowlens
3 beoordelingen
8,3
Lentiamo logo
Lentiamo
2 beoordelingen
10
SmartBuyGlasses logo
SmartBuyGlasses
5 beoordelingen
6

Gerelateerde blogartikelen

6,2
38% zou hier weer kopen
9 beoordelingen
Lees onze review over Alensa

Alensa is geverifieerd door ons expert team. De webshop Alensa bestaat al jaren en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is Alensa lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via Alensa. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

De reputatie van alensa.be is positief te noemen. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ook al een lange tijd actief op het internet. Je kunt zelf ook meehelpen andere gebruikers een goede keus te maken bij hun aankopen. Dit kun je doen door een review achter te laten op deze pagina.

Bekijk zeker even de website van alensa.be. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van Alensa.

Geplaatst op: 17-03-2021
Geschreven door: Reviews.be

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Slecht

Mailadres wordt afgekeurd, dus inschrijven lukt niet. Mail gestuurd zoals men adviseert. Binnen 1 of 2 werkdagen zou geantwoord worden. Geen reactie. Mijn advies: wat meer betalen bij een betrouwbare leverancier, Sightfull of Lowlens of Lensplaza

Geplaatst op: 26-05-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
2/5 1/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Verschrikkelijk

Verschrikkelijk slechte klantenservice!!! Mijn bestelling is nog steeds niet geleverd terwijl ik op 15 april een mail heb gekregen dat het verstuurd is. Track and trace geeft tot op heden nog steeds aan dat het pakket niet ontvangen of aangemeld is. Als ik klantenservice mail krijg ik geen reactie. Als ik bel krijg ik een medewerkster aan de telefoon die alleen maar het zinnetje "u moet wachten" op iedere vraag die ik stel geeft. Als ik dan vervolgens weer bel omdat ik met haar niet verder kom krijg ik iemand die gebrekkig Nederlands spreekt en geen idee heeft wanneer of hoe dit op een correcte manier afgehandeld kan worden. Ik heb betaald voor iets wat ik niet krijg en ik moet maar rustig gaan zitten wachten of ik wel of niet iets krijg en of en wanneer ik dan eventueel mijn geld terug kan krijgen. Belachelijk slecht dit en dat terwijl ik altijd een tevreden klant was. Jullie moeten je schamen!!!!

Geplaatst op: 22-04-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Lisa A.

4 / 10
1/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Multyfocale bril die totaal onbruikbaar is, dus waardeloos

Ik heb op de website van Alensa een multyfocale bril gekocht met dezelfde specificaties als een veiligheidsbril van mijn werk. Ik gebruik deze veiligheidsbril zeer regelmatig op mijn werk en ben daar tevreden over. Nadat ik de bril van Alensa heb ontvangen was het meteen duidelijk dat deze glazen niet geschikt waren voor mij, ik kon er niet goed mee zien zowel dichtbij als op afstand.
De communicatie met Alenza leek voorspoedig te verlopen maar ze wilde geen verantwoordelijkheid nemen voor de in mijn ogen foute bril. Ik zit nu opgescheept met een schadepost van ruim 250 Euro en een bril die ik niet kan gebruiken!!!
Mijn advies aan iedereen bestel hier geen multyfocale bril
Erik

Geplaatst op: 17-03-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Erik C.

5 / 10
3/5 1/5 3/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Slechte kwaliteit en geen service

Extreem slechte service. Had hier nieuwe lenzen besteld, helemaal volgens de specificaties die ik al jaren heb. De ontvangen lenzen waren echter niet goed, ik zag er wazig door. Contact met Alensa was vreselijk. Ze konden zogenaamd de bestelling niet terugzien dus waarschijnlijk had ik (na 31 jaar lensdrager met ongewijzigde specificaties) verkeerd besteld! Andere optie was volgens hun dat ze wellicht niet goed zouden passen... Dan zit er toch een fout in de lenzen? En ik kreeg de opmerking maar naar de opticien te moeten gaan... Terugnemen deden ze niet want seal was verbroken. Ja logisch moet ze toch dragen? Bestelde voorheen ook bij andere partijen (Vision Direct en Toplenzen) en nooit een probleem gehad. Ook niet met switchen van merk. Nooit Alensa!

Geplaatst op: 14-02-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Harry V.

6 / 10
3/5 1/5 5/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Geen lenzen ontvangen , telefoonnummer werkt niet .

Ervaring altijd goed geweest , altijd de bestelling ontvangen , behalve de laatste bestelling en de telefoon is zo te horen afgesloten ...

Geplaatst op: 25-01-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Margo W.

9 / 10
5/5 5/5 5/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Slechte ervaring bij bestelling

Bestelling geplaatst op 25/11. 2 weken later nog steeds geen pakje ontvangen. Tracking bij BPost geeft als resultaat dat ze het pakje niet kunnen leveren zoals gepland. Wanneer ik hiervoor een email stuur naar Alensa krijg ik volgend antwoord : 'Indien het pakket bij geen van uw buren is te vinden, zou ik u graag vragen om een verklaring hierover te schrijven. Gelieve in het Engels of het Nederlands te schrijven dat niemand het pakket xxxxxx heeft gezien. Vermeld de datum van vandaag en print de document. Zet uw handtekening onder de tekst en maak een foto van de verklaring. Zodra ik de foto van u heb, kan ik een onderzoek starten bij de koerierdienst.'
Wanneer ik hierop antwoord dat dit nogal omslachtig is en dat mijn verklaring via email wel voldoende moet zijn krijg ik geen verder antwoord meer. Nochtans kunnen ze via de tracking code zelf zien dat het pakje nooit in ontvangst genomen werd.
BEDANKT ALENSA!!
Dit is mijn eerste en laatste bestelling geweest bij jullie !!

Geplaatst op: 06-12-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

3 / 10
1/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Superslechte service

Een deel van mijn bestelling was niet op voorraad. Kan gebeuren. Eerder kreeg ik dan, als ik er om vroeg, een deel van mijn bestelling vast geleverd.
Dat doen ze niet meer, administratief te lastig. Dus ik moet 2 a 3 weken wachten op iets wat ik nu meteen nodig heb, omdat iets anders niet op voorraad is!
Na 3 weken gebeld, want ik had nog steeds niets ontvangen. Blijkt één ding nog steeds niet op voorraad te zijn, dus nog langer wachten op de rest!
Echt nooooooit meer alensa, wat een waardeloze service!

Geplaatst op: 11-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
4/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Fenomenaal

De contactlenzen zijn snel en goed verpakt afgeleverd. Nog gratis ook. Wel 2 werkdagen moeten wachten. Wil je ze sneller geleverd hebben moet je voor de betaalde optie kiezen.
De prijzen bij dit bedrijf zijn fenomenaal!!! te noemen na enige vergelijking met andere webshops op internet.

Geplaatst op: 29-07-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Johan V.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over Alensa


Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Lowlens logo
Lowlens
3 beoordelingen
8,3
Lentiamo logo
Lentiamo
2 beoordelingen
10
SmartBuyGlasses logo
SmartBuyGlasses
5 beoordelingen
6

Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Alensa een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 9 beoordelingen geplaatst over Alensa. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6,2 gekregen, waarbij 38% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Alensa actief?

Alensa is vooral actief in de categorie webshops en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) brillen en lenzen.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heeft u een positieve indruk gekregen door de Alensa reviews? Dan kunt u naar de website van Alensa gaan en uw bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie