Alternate logo

Alternate reviews, ervaringen en beoordelingen

Bezoek de website
Alternate reviews, ervaringen en beoordelingen
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
659
Alternate logo
Website
alternate.be
Categorie
Webshops
Bezoek de website

Reviews en Ervaringen Alternate.nl

Klantenervaringen zijn van groot belang voor een inkijkje in een webshop of winkel. Lees hieronder meer over Alternate.nl en maak gebruik van de persoonlijke ervaringen van klanten van deze webshop. Je leest alles over Alternate.nl, de betrouwbaarheid, waarom je moet kiezen voor Alternate.nl en vervolgens wat klanten vinden van deze webshop.

Over Alternate.nl

Alternate.nl heeft zijn roots in Duitsland. Hier werd Alternate in 1992 opgericht en was het een grootmacht op het gebied van online verkoop van computers, computercomponenten en multimediaproducten in heel Europa. In de jaren die volgden is Alternate.nl alleen maar gegroeid en verder uitgebreid. Vandaag de dag kun je niet alleen voor computers terecht bij Alternate.nl, ook voor andere elektronische huishoudelijke producten en gereedschappen.

Alternate.nl heeft fysieke vestigingen in Duitsland, België en in Nederland. Vanuit hier wordt er naar heel Europa online bestelling verzonden. In 1998 werd de eerste Nederlandse vestiging in Ridderkerk geopend, als aftakking van het Duitse moederbedrijf. Met meer dan 1.200 medewerkers is Alternate.nl een van de grootste en meest succesvolle online e-commerce platformen van Europa. Er worden circa 10.000 pakketten per dag verzonden.

Waarom kiezen voor Alternate.nl

Alternate.nl is dé expert op het gebied van computers, multimedia, elektronica en meer. Met het enorme aanbod en de jarenlange ervaring, is Alternate.nl een populair e-commerce platform geworden. Je shopt hier zowel de grote en bekende merken, als kleinere merken. Het is een professionele webshop, waar je wordt voorzien van duidelijke informatie, productfoto's en specificaties bij ieder product.

Daarnaast is het erg gunstig om bij Alternate.nl te bestellen, omdat jouw bestelling altijd snel wordt geleverd. Wanneer de producten van jouw bestelling op voorraad zijn, kan jouw bestelling direct worden verzonden en heb je jouw bestelling vaak al binnen 1 à 2 werkdagen in huis.

Ook heeft Alternate.nl altijd leuke acties en bijzondere deals. Daarom kun je altijd voordelig online bestellen. Maak gebruik van de acties en shop met korting bij Alternate.nl.

Is Alternate.nl betrouwbaar?

Alternate.nl is sinds vorige eeuw al een van de grootste op het gebied van online verkoop van computer en meer. Daarom is Alternate.nl altijd een betrouwbare webshop om te winkelen. Het grote aanbod, de jarenlange ervaring en de meerdere vestigingen, maken het tot een betrouwbaar bedrijf.

Alternate.nl is niet voor niets zo ver gekomen. Het grote online aanbod is een, maar een groot klantenbestand opbouwen is een tweede. Dankzij de handige webshop is het voor klanten eenvoudig om online te bestellen bij Alternate.nl. Daarnaast kunnen zij altijd veilig online betalen en zelf kiezen hoe zij de betaling afronden. Dit kan via een vooruitbetaling met een overschrijving per bank, maar bijvoorbeeld ook veilig per bank door gebruik te maken van Ideal. Ook kun je veilig betalen met Visa, Mastercard of Paypal.

Klantenservice en klachten

De Alternate.nl is goed te bereiken en je komt altijd in contact met een Nederlandssprekende klantenservicemedewerker. Je kunt voor al jouw vragen bellen of mailen. Ook is het mogelijk om tijdens het online shoppen bij Alternate.nl, de chathulp te raadplegen. Dit is een online chat waar je met een een medewerker van Alternate.nl kunt chatten. Zo kun je gelijk antwoord krijgen op jouw dringende vragen. Natuurlijk kun je ook altijd in de winkel in Ridderkerk geholpen worden door de Alternate.nl klantenservice.

Om de naam van Alternate.nl hoog te houden, gaat deze webshop altijd professioneel en effectief om met klachten. Zij proberen klachten zo snel mogelijk te helpen en te verhelpen. Er wordt gelijk gekeken naar een goede oplossing om de klacht goed af te handelen. Heb je een klacht? Dan kun je deze via de klantenservice melden.

Wil jij ook beoordelen?

Ben jij een vaste klant bij Alternate.nl of heb je hier weleens een bestelling online gedaan? Hoe was jouw ervaring bij deze webshop? Vertel bijvoorbeeld over de ervaring met de online service of over jouw bestelling. Was je tevreden met jouw bestelling en zou je een bestelling bij Alternate.nl aanraden aan anderen? Laat hieronder jouw persoonlijke ervaring achter en help andere klanten.

Reviews over Alternate
Gerelateerde bedrijven
EUGardencenter logo
EUGardencenter
7 beoordelingen
9,7
Inktwereld logo
Inktwereld
1 beoordeling
9,5
Lampen24 logo
Lampen24
6 beoordelingen
5,2
Gerelateerde blogartikelen
6,2
56% zou hier weer kopen
18 beoordelingen
Verkeerd verzonden en niet geholpen met herstel

Op zondag een bestelling gedaan, deze is met DPD verstuurd maar geweigerd bij leverpunt "De Buren" en terug gestuurd naar Alternate. Op woensdag gebeld met Alternate en ja het pakket was retour ontvangen maar stond nog niet in het systeem dus ze konden niets. Donderdag weer contact en ze zouden hun best doen het te verzenden. Omdat ik geen mail had ontvangen vrijdag gebeld en toen bleek het pakket daar nog te staan, de expeditie had het niet verstuurd. Ze wijzen altijd naar andere en nemen geen verantwoording en behandelen je al helemaal niet als klant. Heb aangegeven dat ik de bestelling niet meer hoef en mijn geld terug wil, maar dit kan weer een week duren!?!

Geplaatst op: 29-03-2024
Laatst bewerkt op: 29-03-2024
Geschreven door: Bram E.

5 / 10
4/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Teleurstelling na teleurstelling

Ik heb een pc gekocht wat al na een paar weken het totaal niet deed. Probleem zat in de grafische kaart en de voeding volgens hun en was gerepareerd wat 6 weken duurde.

Ondanks de "reparatie" ontdekte ik nadat ik de pc terug kreeg dat de computer de grafische kaart niet werkt. Ik heb tijdens het kopen nog extra kosten gemaakt om het een met spoed het zo snel mogelijk terug te krijgen.

Dus weer terug gestuurd met de afspraak dat de reparatie ongeveer een week ging duren. Maar helaas, die afspraak werd niet nagekomen en ik moest zelf weer contact opnemen met Alternate. Retour gaat niet wat de twee weken zijn al verstreken.

Begin Augustus gekocht, het is nu eind Oktober. Dit moet gewoon niet kunnen.

Bij een ondeugdelijk product, moeten ze volgens de wet een nieuwe product sturen. Of door een ander te laten repareren op hun kosten.

Kijk goed naar je rechten als je de keuze hebt gemaakt hier iets duurs te kopen.

Mijn pc koste meer dan 4000 euro, en extra betaald voor een spoed service. Duswel een premium service voor een premium prijs.

Ik zal ze nooit meer vertrouwen en hoop dat ze eindelijk hun woord nakomen met "We gaan met spoed de pc reparen." Loze beloftes tot zover.

Geplaatst op: 24-10-2023
Laatst bewerkt op: 24-10-2023
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
3/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Perfect. Goedkoop en snelle levering.

Perfect. Goedkoop en snel geleverd. Ik heb een vileda xl emmer besteld en is keurig bezorgd op de gewenste dag. En ook op het gewenste adres aangezien het een cadeautje was voor mijn nichtje haar nieuwe huis en ik het daar heb laten bezorgen.

Geplaatst op: 09-10-2023
Laatst bewerkt op: 09-10-2023
Geschreven door: Esther

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Geen garantie of retour bij Alternate.

Het is me opgevallen dat ik niet de enige ben met dit probleem en Alternate hier een gewoonte van maakt om hun verantwoordelijkheden te ontlopen. Defect moederbord aangekregen, 1 pin ontbrak in de socket. Bij het terug brengen beschuldigen ze mij ervan dat ik dit zelf heb gedaan en ze mij niet verder willen helpen... Schandalige service.

€300 recht in de vuilbak.

Geplaatst op: 31-07-2023
Laatst bewerkt op: 31-07-2023
Geschreven door: Amin

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Zwaar telleurgesteld is zacht uitgedrukt.

Koop voor 3500 euro aan pc onderdelen, moederboard van 435 euro deed niets vanaf begin af aan.
Per ongeluk met het verpakken een socket schijnbaar kapot gemaakt en mijn ssd's vergeten en meegestuurd.
Binne 1 dag was mijn retour op de zaak, na 2weken werd er een x naar gekeken. Kreeg maar half antwoord via de mail dat het verwerkt was. Niet wat er met de ssds zou gebeuren waarover ik al gebeld had.
Ondertussen een 'nieuwe' moederboard in huis gehaald die refurbished bleek te zijn, er zaten al plakkertje op die achter de graphicscard geplakt zouden worden.
Vervolgens met installeren een melding dat er een nieuwe cpu verbonden is NV corrupted or structure changed, ofwel gebruikt.
Dit opgestuurd en vervolgens een mail terug gekregen dat dat kan met nieuwe moederboards en daarmee afgewimpeld.
Nu ondertussen 1maand verder wachtende op het moederboard waarvan de socket gerepareerd moest worden en naar de fabrikant gestuurd (voor 70 euro) terwijl deze na socket reparatie nogsteeds kaduuk is....
Wachtende op 435 van het moederboard wat ze dus nog moeten krijgen en ik niet meer nodig heb en ik kan fluiten naar het prijsverschil dat ik, terug zou moeten krijgen voor dat refurbished board dat wel werkt maar volgens hun nieuw opgestuurd is ondanks deze toch echt gebruikerssporen bevat.
Wat het probleem ook is hier in dit bedrijf, de mensen, het beleid, het zo lang mogelijk mensen aan t lijntje houden en doen alsof je dom bent of het extra beetje onklantvriendelijkheid die je krijgt bij je aankoop van een product dat een redelijk maandsalaris kost.
Voor mij niet voor herhaling vatbaar, hoop dat mensen 2x nadenken en de reciews goed doorspitten voor ze hier hun spul halen.
Mijn advies, stel iets leuks samen op de site en ga naar je local pc shop vraag ze daar of ze wat voor je kunnen regelen.
Slechtste ervaring met een winkel ooit en ook de eerste keer dat ik het waard vond om ergens een rescensie over te schrijven.
Heb alleen maar ziekelijke woorden hiervoor over.
Overigens wil ik graag vermelden dat ik overal 0 sterren probeer in te voeren maar gedwongen 1 ster (2/10 punten) in moet vullen om mijn rescensie te plaatsen.
Waardeloos.
Met vriendelijke groet,
Ontevreden klant 9828496

Geplaatst op: 27-07-2023
Laatst bewerkt op: 27-07-2023
Geschreven door: Nick B.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Zeer slechte service

Snelle levering, alleen kapot product (BIG Linde Kinder Heftruck) gekregen, nadat we deze zelf in elkaar gezet hadden en daar een paar uur mee bezig zijn geweest. Gevraagd of het verkeerde onderdeel opgestuurd kan worden, maar dat is helaas niet mogelijk en dan moet ik zelf maar contact opnemen met de leverancier! Lekker makkelijk zeg. Of ik mag het product weer uit elkaar halen(weer een paar uur werk) en deze terugsturen(voor € 5,95!) naar hun, dan krijg ik zodra ze weer binnen zijn (duurt een paar weken) een vervangend product. Waarom moet dit allemaal zo moeilijk en kan er geen vervangend onderdeel opgestuurd worden?

Geplaatst op: 17-05-2023
Laatst bewerkt op: 17-05-2023
Geschreven door: Erna M.

5 / 10
3/5 1/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Top bedrijf

Ik ben vaste klant voor computer onderdelen vind het een goed bedrijf nog geen problemen met ze gehad

Geplaatst op: 22-04-2023
Laatst bewerkt op: 22-04-2023
Geschreven door: Mike T.

9 / 10
5/5 4/5 4/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Naaie je waar je bij staat

Koop je een game pc van 2500 euro werkt die niet vervanging was beloofd en nu ineens naar de fabriek wat een zielige boel zijn het ga binnekort self wel ff langs dat warenhuis want dit is niet normaal!

Geplaatst op: 15-03-2023
Laatst bewerkt op: 15-03-2023
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
2/5 2/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Ja
Defect moederbord

Heb processor op juiste wijze gemonteerd. Absoluut niets fout gedaan. Pc werkte niet geen signaal.
Heb meerdere pc,s geassembleerd.
Heb moederbord met processor opgestuurd naar Alternate voor controle.
Wst bleek, enkele pinnen socket omgebogen op plaatsen wat onmogelijk door het plaatsen van de processor kan gebeuren. 12 december 2022 gekocht, het moederbord nog niet terug. Duurt schandalig lang er is absoluut geen coulance van Alternate. Was eerst tevreden maar men laat nu weinig service zien
Ik raad iedereen aan. Film de socket bij het plaatsen van de processor zodat je achteraf niet met gezeik komt te zitten.

Geplaatst op: 24-01-2023
Laatst bewerkt op: 24-01-2023
Geschreven door: Henk V.

6 / 10
4/5 1/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Nee
Een kans gegeven

Ik was sceptisch door alle negatieve reviews, maar besloot ze toch een kans te geven ik kocht lego duplo hartvormige doos voor €16,99 bij Bol.com €33,99 en een duplo bouwplaat voor €9.99 bij Bol.com ook heel wat duurder denk dat ik mezelf wel €30,00 ongeveer bespaart heb en ik ben blij dat ik ze de voordeel van de twijfel heb gegeven alles is prima aangekomen

Geplaatst op: 15-12-2022
Laatst bewerkt op: 15-12-2022
Geschreven door: Monique V.

9 / 10
4/5 4/5 5/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Geweldige levering binnen minder dan 24 uur

ik had vergeleken op andere websites en op Alternate was het het goedkoopst

Geplaatst op: 06-01-2023
Laatst bewerkt op: 06-01-2023
Geschreven door: Anoniem

9 / 10
4/5 4/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Moederbord defect

moederbord retour defect en perfect terug gestuurd deze sturen foto's van de schade dat die zelf heeft gemaakt om uit de garantie geen moederbord meer en 300 euro kwijt gemakkelijk om de koper de schuld te geven
koop nooit daar ze zijn oplichters en leugenaar

Geplaatst op: 02-09-2022
Laatst bewerkt op: 02-09-2022
Geschreven door: Anoniem

6 / 10
3/5 1/5 5/5 2/5
Nogmaals kopen? Ja
Goederen

die winkel heeft een heel slecht reputatie voor na verkoop
goedkoop maar heel slecht

Geplaatst op: 02-09-2022
Laatst bewerkt op: 02-09-2022
Geschreven door: Anoniem

3 / 10
2/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Zeer slechte serves

Ik vind dit het slechtste bedrijf ooit! Ik heb een computer aangeschaft wat niet naar behoren werkt. Ik heb hun de computer toegestuurd waarop ze geen probleem konden vast stellen. KNAP TOCH ?! een computer wat niet werkt en ze zeggen dat mijn herroepingsrecht verlopen is. Dus 2600 euro gewoon weg. Echt belachelijk. Ik raad iedereen aan om hier niks te kopen. daarbij is de verzending ook echt een ramp bij dit bedrijf

Geplaatst op: 24-06-2022
Laatst bewerkt op: 24-06-2022
Geschreven door: Shirley V.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Waardeloze klantenservice!

Waardeloze service, begrijpen niet wat klantenservice inhoudt! Monitor gekocht, was na paar maanden al wat mee (groene streep door hele scherm), na contact scherm opgestuurd voor reparatie, volgens Alternate was er niets mis mee, maar ze gingen hem toch naar fabrikant (AOC) sturen, dat zou max 8 weken duren. Na 6 weken maar eens gaan mailen, werd ik afgescheept met een standaard antwoord dat fabrikant nog moest reageren. Meerdere malen gemaild, om te horen wat de status was, steeds hetzelfde antwoord, zeer frustrerend. Na ruim 11 weken kreeg ik eindelijk te horen dat de monitor kapot was volgens fabrikant (toch bijzonder dat volgens Alternate er niets mis was en dat dit 11 weken heeft moeten duren) en toen kreeg ik de vraag of ik een ander scherm wilde. In eerste instantie werd er als 'alternatief' een scherm aangeboden van 40 euro goedkoper en hierin werd niets over nieuwe garantietermijn of over terugbetaling van verschil aankoopbedrag gemeld. Pas bij expliciete navraag, vernam ik dat er geen sprake zou zijn van vernieuwde garantietermijn, louter bij aankoop van een duurder scherm. Dus restitutie van aankoopbedrag gevraagd, wat nog een aantal dagen geduurd heeft. Nu ga ik dus een nieuw scherm (met nieuwe garantie periode) elders kopen. Oftewel ongelooflijk kortzichtige en slechte klantenservice, niet gericht op het helpen van de klant! Absoluut geen aanrader!

Geplaatst op: 30-04-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

7 / 10
4/5 1/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Nee
Service is echt heel slecht

Beste,
Na 2 jaar problemen met mijn AORUS moederbord dus opgestuurd naar alternate in de online omgeving staat garantie tot okt 2022 direct conflict over de garantie periode alternate gaf aan dat het 2 jaar was maar ik zei hier heb je het bewijs (screenshot) er staat okt 2022 en dat is het tot op heden nog steeds niet geweest.
moederbord opgestuurd nagekeken door technische dienst zou liggen aan de bios was gemaakt dus alles weer ingebouwd.
Na 2x opnieuw opstarten weer het zelfde probleem weer het moederbord aangemeld en terug gestuurd.
na anderhalve week bericht MB gaat naar leverancier nu na 4 a 5 weken maar weer is contact gezocht en toevallig was vandaag het MB terug naar alternate gestuurd er zoui een beta versie bios op het MB staan vreemd want op de AORUS website staat nergens vermelding van beta versies.
De telefoniste gaf aan dat hij ook nog door de technische dienst zou worden gecontroleerd !!! hoe bedoel je hij komt terug van de fabrikant en jullie gaan weer controleren wat heeft de fabrikant dan gedaan vroeg ik ?
Kreeg daar niet echt antwoord op.
Vraag me echt af wat hier allemaal van waar is ook omdat ik zie dat heel veel mensen hier mee te maken krijgen bij het aanmelden van een product dat defect is.
Oja ook nog toch maar een nieuw MB besteld want ja kan gewoon niet voor x aantal weken zonder pc dus besteld netjes binnen gekregen tegenvaller was wel dat deze doos zeker al was geopend en het MB al het plastic van af was plus de M.2 heat spul helemaal beschadigd was.
Koste 325,- je zou verwachten dat je krijgt waar je voor betaald NIEUW in doos.
Al moet ik meer betalen voor een ander artikel
bij dit bedrijf bestel ik nog niet misschien een bus perslucht.

Geplaatst op: 29-03-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Erik S.

7 / 10
4/5 1/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Nee
Prima, volgende werkdag bezorgd

Ondanks slechte recensies toch besteld omdat het artikel nergens anders meer te verkrijgen was. Maar ik heb er niks op aan te merken. Volgende werkdag geleverd. product perfect in orde!

Geplaatst op: 01-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

9 / 10
5/5 4/5 4/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Fijne webshop

Ik heb al vaker wat spullen besteld voor mijn computer en ze leveren altijd erg snel. Alles zit ook goed verpakt en ik heb nog nooit iets kapot gekregen. Ze zijn meestal ook goedkoop tegen de concurrenten.

Geplaatst op: 16-07-2021
Laatst bewerkt op: 04-09-2022
Geschreven door: Denise V.

8 / 10
5/5 4/5 4/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over Alternate
Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven
EUGardencenter logo
EUGardencenter
7 beoordelingen
9,7
Inktwereld logo
Inktwereld
1 beoordeling
9,5
Lampen24 logo
Lampen24
6 beoordelingen
5,2
Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Alternate een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 18 beoordelingen geplaatst over Alternate. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6,2 gekregen, waarbij 56% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Alternate actief?

Alternate is vooral actief in de categorie webshops en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) computer , elektronica , speelgoed , gereedschap , hobby , kantoor , witgoed , software en programmas , warenhuizen , smarthome en tuin.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heeft u een positieve indruk gekregen door de Alternate reviews? Dan kunt u naar de website van Alternate gaan en uw bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie