Transavia logo

Transavia reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Bezoek de website
Transavia reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
997
Transavia logo
Website
transavia.com
Categorie
Vakantie & reizen
Bezoek de website

Reviews en Ervaringen Transavia

Je hebt binnenkort een vliegreisje te boeken? Twijfel je nog enigszins over de maatschappij die je kiest? Je overweegt Transavia en nu wil je graag meer weten over beoordelingen van Transavia? Wij hebben de reviews van Transavia op een rij gezet. Lees wat de ervaringen zijn en neem een weloverwogen beslissing om bij Transavia je vlucht te boeken. Er wordt beweerd dat de prijzen laag zijn. Misschien twijfel jij nog of dat klopt. Het kan handig zijn om de ervaringen van andere klanten hierover te lezen. Was er daadwerkelijk geen sprake van extra bijkomende kosten?

Over Transavia

Transavia is een low cost luchtvaartmaatschappij. Wil je dus voor geen al te hoge prijs een ticket kopen, dan zit je hier helemaal goed. Het bedrijf bestaat al jarenlang, want het is opgericht in 1965. Al meer dan 50 jaar worden passagiers naar allerlei mooie bestemmingen in Europa gebracht. Er zijn zeker meer dan 100 bestemmingen waar je een ticket voor kunt kopen. Bij Transavia weet je zeker dat je een scherpe prijs betaalt, want dat is een belangrijk uitgangspunt van dit bedrijf. Er is nooit geen sprake van boekings- en betalingstoeslagen. Wil je dus voordelig vliegen, dan vlieg je met Transavia. Het comfort van de passagiers staat hoog in het vaandel. Dat merk je onder meer in de prettige stoelen die je in het vliegtuig vindt.

Waarom kiezen voor Transavia?

Wil je goedkoop vliegen, dan kies je voor Transavia. De eerste vlucht vloog in 1966 vanuit Nederland. Je weet dus dat de betrouwbaarheid inmiddels ruimschoots bewezen is. Dat kan een goede reden zijn om juist voor deze maatschappij te kiezen. Transavia is onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep. Dit betekent al met al dat Transavia behoort tot de grootste luchtvaartgroep van Europa. Er wordt naar ruim 100 bestemmingen in Europa en ook een aantal bestemmingen buiten Europa gevlogen. Onder meer naar Noord-Afrika en naar Dubai. Er zijn in Nederland en Frankrijk 6 thuishavens, maar er wordt ook wel gevlogen vanuit Spanje, Italië en Portugal. Een reden om voor Transavia te kiezen kan zijn dat je dan zeker weet dat je te maken hebt met een redelijk nieuw vliegtuig. Deze organisatie vliegt namelijk met een jonge en milieuvriendelijke vloot van 73 Boeing 737 vliegtuigen. Het gaat dan met name om het type 800. Voor kenners altijd leuke informatie om even paraat te hebben. Verder staat een stukje moderniteit hoog in het vaandel. De vliegtuigstoelen zijn extra comfortabel, maar zorgen tegelijkertijd voor een besparing op de brandstof.

Is Transavia betrouwbaar?

Dat Transavia betrouwbaar is, is onder meer te zien aan de jonge vloot waarmee gevlogen wordt. Ook het behoren tot een van de grootste luchtvaartgroepen maakt een maatschappij extra betrouwbaar. Verder neemt Transavia klachten heel serieus. De tickets zijn goedkoop, maar dat wil niet zeggen dat je het moet accepteren dat er dingen niet naar wens gaan. Dat is zeker niet wat Transavia wil. Als je verder bedenkt hoe lang Transavia mensen vervoerd door de lucht, dan zegt dat meer dan genoeg over de veiligheid en de betrouwbaarheid.

Klantenservice en klachten

Heb je klachten over deze maatschappij? Is er onverwachts een vlucht geannuleerd? Had je enorm veel vertraging? Kwamen je koffers nooit aan op de plek van de bestemming? Werd je onvriendelijk toegesproken door een steward? Transavia stelt het zeer op prijs dat deze klachten en negatieve ervaringen worden gemeld. Er is een speciale website voor, dus dat zegt genoeg. Er wordt vervolgens alles aan gedaan om de klant een goede oplossing te bieden. Je kunt contact opnemen via de website. Welke vragen of klachten je ook hebt, het is altijd mogelijk om even een e-mail te sturen.

Wil jij ook beoordelen?

Heb je recent gevlogen met Transavia? Hoe vond je het om een ticket te regelen? Had je echt te maken met een scherpe prijs? Wat vind je van de behandeling door de stewardessen? Kortom, hoe is jouw ervaring met deze maatschappij? Andere mensen kunnen er veel aan hebben als jij even een review achterlaat. Door meer te lezen over de beoordelingen en ervaringen van eerdere klanten, kunnen ook zij een weloverwogen beslissing nemen. Zowel positieve als negatieve ervaringen zijn welkom. Vermeld het ook gerust als je klachten had. Beschrijf je ook hoe er met deze eventuele klacht werd omgegaan?

Reviews over Transavia

Gerelateerde bedrijven

333Travel logo
333Travel
3 beoordelingen
6,7
Cheaptickets logo
Cheaptickets
32 beoordelingen
4,2
indicamp logo
indicamp
1 beoordeling
10

Gerelateerde blogartikelen

4,8
24% zou hier weer kopen
31 beoordelingen
Lees onze review over Transavia

Ons team van experts heeft Transavia geverifieerd op een aantal punten. De webshop van Transavia bestaat al sinds 1996 en staat bekend als een betrouwbare speler in de markt. Transavia is al vanaf hun oprichting ingeschreven bij de kamer van koophandel en hun website is beveiligd door middel van een SSL certificaat (groene slotje). Alle grote betaalmethodes van Nederland zijn beschikbaar op deze webshop.

Transavia is een Nederlands bedrijf en is al een lange tijd actief op het internet. Dit heeft ze een goede reputatie opgeleverd. Binnen ons platform kan ook jij een review achterlaten om zo andere consumenten te helpen een goede keus te maken bij hun aankopen op het internet.

Bekijk zeker even de website van transavia.com. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van Transavia.

Geplaatst op: 08-03-2021
Geschreven door: Reviews.be

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Geen communicatie bij lange vertraging + geen compensatie

Terugvlucht 3 uur vertraging waardoor ipv er op Eindhoven naar Amsterdam werd gevlogen. Nadien ijskoude bus naar Eindhoven, konden we onze eigen bagage nog in en uit laden en zoeken. Geen compensatie wegens Eindhoven gesloten en dit is dan blijkbaar een geldige reden.

Geplaatst op: 02-10-2022
Laatst bewerkt op: 02-10-2022
Geschreven door: Kevin R.

4 / 10
3/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Vreselijk slecht bedrijf!!!

Nadat Transavia ruim 3 maanden geleden mijn vlucht naar Kos 2 dagen voor vertrek heeft geannuoleerd heb ik nog altijd niets ontvangen van de wettelijk vastgestelde compensatie die ze mij hadden moeten geven. Al mijn mails blijven onbeantwoord. Walgelijk bedrijf is dit!!! Ik vlieg NOOIT meer met ze! 🤮 Ik hoop dat ze failliet gaan.

Geplaatst op: 13-09-2022
Laatst bewerkt op: 13-09-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Nog nooiteenprobleem gehad.

tot nu toe eigenlijk nooit problemen gehad met transavia. alleen de laatste keer was het eten op bij de terugreis. aangezien dit een ochtendvlucht was, was dat niet zo leuk.
voor de rest ben ik al die keren goed geholpen en heb altijd een goede vlucht gehad.

Geplaatst op: 14-09-2022
Laatst bewerkt op: 14-09-2022
Geschreven door: Petra M.

9 / 10
5/5 4/5 4/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Alleen doen als je eigen vervoer hebt

Iedere keer als ik met transavia reis heb ik zoveell vertraging en wordt ik zonder enige hulp zo laat op Eindhoven achter gelaten dat ik niet meer thuis kom.... alleen doen als je eigen vervoer hebt....

Geplaatst op: 19-09-2022
Laatst bewerkt op: 19-09-2022
Geschreven door: Boi H.

5 / 10
3/5 3/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Beschamend manier waarop.

Dinsdag 26 juli om 06.35 zou het vliegtuig vertrekken naar Larnaca/Cyprus. 5 Personen waaronder 3 kinderen. Maandagmiddag de grote koffers klaar want die zouden worden opgehaald door de kofferservice van Transavia. ( moet je voor betalen, maar is wel handig) Heerlijk alleen met handbagage naar Schiphol en gelijk bij aankomst door kunnen lopen naar Security. Maandagochtend bericht van Transavia dat wij kunnen inchecken. Helaas, maandagmiddag bericht dat de vlucht is geannuleerd. Dat sloeg natuurlijk in als een bom. Verschrikkelijk die schrik en stress. Kinderen huilen, wat een domper, zo uitgekeken naar de vakantie en nu ineens niks. Ja, een volgende vlucht boeken, maar de eerstvolgende is vol. Op zondag, 31 juli kun je nog wel mee. Maar je moet wel terug op de datum waarop je oorspronkelijk ook weer naar Nederland zou vertrekken. 9 Augustus. Dus erg korte vakantie en geen compensatie voor de bungalow die 15 dagen is gehuurd. Geen woorden voor dat Transavia zo omspringt met zijn (trouwe) klanten. Wat een narigheid en verdriet bij al die mensen die dit ook hebben meegemaakt en voorlopig gaat dit nog wel door met de annuleringen. Helaas geen geld terug van Transavia. Beroepen zich op overmacht. Wat achterbaks om je daar achter te verschuilen. Ik neem aan dat Transavia weet hoeveel passagiers er ongeveer komen op een dag. Is toch te zien aan het aantal boekingen. Maar dan op het laatste nippertje de reis annuleren. Ik vind dit minachting voor de reiziger. Zelfs vroeg in de morgen berichtje ontvangen dat je thuis kunt inchecken en om 14.00 uur berichtje dat de vlucht is geannuleerd. En niks kunnen terugvragen. Toch wel makkelijk verdiend op die manier. Er worden toch wel aardig wat vluchten geannuleerd op een dag. Wat denkt Transavia, ach, men komt wel weer, je wil toch op vakantie, nietwaar? Hebben altijd met plezier gevlogen met Transavia, helaas nu even niet.

Geplaatst op: 28-07-2022
Laatst bewerkt op: 28-07-2022
Geschreven door: Johanna Rakké

5 / 10
4/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Schandalig!

Heenvlucht prima . Terugvlucht een ramp een strategie van hen?? Dag ervoor 9 aug na! Inchecken een mail en bericht dat de vlucht gecanceld zou! zijn op dashboard van AirPort immers staat alles normaal. Van Transavia geen enkele actie we boeken dan maar uit zekerheid zelf aan andere vlucht voor 700 euro via Bologna met Ryanair! Dag zelf uur voor vertrek geen reactie op mail bericht telefoon enz. We moeten voor ons werk ( Europese school en journalist) in Brussel zijn denken ze nu echt dat alle reizigers toeristen zijn?? Dus nee niet boeken nu niet nooit meer

Geplaatst op: 10-08-2022
Laatst bewerkt op: 10-08-2022
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
3/5 1/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Respect!

Dit wil ik even van mijn hart! Vlucht op donderdag 21/07/2022 om 16:00 naar Las Palmas. Crew was top! Na een helse nacht/dag van problemen op de luchthaven van Schiphol, zijn wij ik en mijn partner en baby van 3maand super goed opgevangen! Ik heb maar 1 woord voor jullie - jullie waren top! Respect, het schouderklopje waarderen wij enorm!

Geplaatst op: 25-07-2022
Laatst bewerkt op: 25-07-2022
Geschreven door: Lesley D.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Walgelijk en klantonvriendelijk geldklopperij en geen service!!

We hadden een dure reis van Eindhoven naar Heraklion (Kreta). Expres via Eindhoven gegaan, want Schiphol is een puinhoop. Heen ging prima. De laatste avond waren we onze koffers aan het pakken, want we zouden de volgende ochtend (dinsdag) om 8:30 uur opgehaald worden en om 12:30 uur vliegen. 's morgens al online ingecheckt, dat is handig. Om 22 uur werden we gebeld door een mevrouw van FTI dat onze vlucht gecancelled was. Zonder opgaaf van reden. We konden kiezen, of zondag terugvliegen (5 dagen langer blijven!!!) of dinsdag naar Düsseldorf en dan moesten we zelf maar verder met de trein oid. Onze auto staat in Eindhoven en kunnen we ophalen tot 00:00 uur. Maar hopen dat dat lukt, anders moeten we daar nog een hotel nemen ook. Om te wachten totdat we de auto kunnen ophalen....We hadden geen enkel mailtje, of berichtje van transavia gehad. Dat vond de dame van Fti ook heel gek. Nu hopen we nog dat we wel op tijd kunnen inchecken, want op de borden staat inchecken om 16:50 uur, terwijl we om 15:15 uur zouden moeten vertrekken....maar goed mooi tijd om een fijne review te plaatsen....Dit is schandalig, geen service en geen goede oplossing. Ze laten je maar aanmodderen.....nooit meer met transavia!!!!!

Geplaatst op: 09-08-2022
Laatst bewerkt op: 09-08-2022
Geschreven door: Enith A.

5 / 10
3/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Heel erg vriendelijk ontvangst , snel ingechecked

Gewoon prima

Geplaatst op: 13-08-2022
Laatst bewerkt op: 13-08-2022
Geschreven door: Anoniem

10 / 10
5/5 5/5 4/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Gangsters

Vlucht 2 dagen voor vertrek geanuleerd, ze hebben ons gewoon in de steek gelaten , ze hebben geen andere vlucht voor ons gezocht, wij hebben zelf een vlucht dag erna gevonden via eurowings,
Airhelp is ons nu aant helpen om ons geld terug te claimen.

Geplaatst op: 26-07-2022
Laatst bewerkt op: 26-07-2022
Geschreven door: Panagiotis A.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Waardeloos bedrijf. Reageert niet op klachten, onbereikbaar

Transavia is onbereikbaar voor wijzigen/annuleren van de geboekte tickets. Urenlang aan de telefoon, dan word je er weer automatich uitgegooid… via whatsapp beloven ze binnen 24h reactie… mijn Appjes hangen al meer dan een week in hun systeem…ze wachten gewoon net zolang tot de klant hun geld niet meer kan terugvragen.

Geplaatst op: 25-06-2022
Laatst bewerkt op: 25-06-2022
Geschreven door: Robbert Jan K.

3 / 10
3/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Waardeloos

Vijf uur lang krijsende k.u.t. kinderen en op de terugreis....weer!!! Lekker op vakantie zo. Was blij dat ik weer naar mijn werk mocht.

Geplaatst op: 07-06-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Michel V.

6 / 10
4/5 2/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Slegte cabine personeel met rondbrengen eeten drinken kak lui

Slegte ervaring te krappe beenruimte. Vlucht heen en terug te laat vertrokken. Cabine personeel aso s met rondbrengen eeten drinken.
Geen goed woord voor over .Tuig van de regel.

Geplaatst op: 30-05-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Slechte ervaring met boeken

Vanmiddag op zoek gegaan naar twee retourtickets van Eindhoven naar Malaga. Nadat we beiden aan het einde vd middag akkoord kregen van onze werkgever voor de 3 vrije dagen, wilde ik de vliegtickets gaan boeken. Tot onze ontsteltenis dubbele prijzen in een paar uur tijd!! We hebben lang voor deze citytrip moeten sparen, en moeten nu helaas de tickets laten vliegen…. We zijn erg teleurgesteld!

Geplaatst op: 24-05-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Slecht

Vertraging en logistieke chaos.

Geplaatst op: 04-06-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
2/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Ongelooflijk onbeschof!

Alles verliep super richting airport, ook netjes online dagje tervoren ingecheckt. We kwamen de vertrekhal ontspannen binnen, zijn naar de infobalie gegaan om te horen waar wij moesten inchecken. Die stuurde ons richting incheckbalie, want blijkbaar maakt het niet uit of je dat op voorhand doet of niet. Er was een lange rij, maar geen probleem, wij wachten netjes op onze beurt. Tot aan de balie aangekomen, kreeg de medewerkster ons niet direct ingecheckt. En na een paar minuten zei ze plots: ‘Je bent een minute te laat, je kan niet mee. Wij hadden nog een uur en het was superrustig! De supervisor kwam erbij en zei doodleuk dat we maar op tijd moesten komen! Had die dame aan de infobalie ons dan tenminste niet kunnen waarschuwen en die aan de check in niet zo moeten treuzelen. Onze huwelijksreis is dus in het water gevallen. Bedankt daarvoor! Ze wilden ons absoluut niet verder helpen hierna! Dat moet je maar zelf regelen zeiden ze. Ik heb al veel gevlogen, maar nog nooit zo onbeschoft te woord gestaan. We zijn heel vriendelijk gebleven, maar de tranen kon ik niet bedwingen. Twee vriendinnetjes achter ons hadden net hetzelfde voor.

Geplaatst op: 02-04-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
4/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Goed

Over het algemeen goede ervaring, heel vriendelijk ontvangen door de crew, zowel de heen als de terugvlucht, enkel door omstandigheden hebben we ons terugvlucht moeten wijzigen en zijn we vervroegd terug moeten komen, daarvoor moesten we €148 extra betalen bovenop ons ticket dat we al hadden, ook jammer, dat we meer dan een uur moesten wachten op ons bagage.

Geplaatst op: 03-04-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

7 / 10
4/5 4/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Vreselijk slecht georganiseerd

Heb nog nooit zoveel vertragingen ervaren dan bij transavia. In de heen vlucht naar Athene moest u uit het niets een halfuur langer wachten in het vliegtuig voor het vertrek. Bij de terug vlucht naar Eindhoven werd er op het allerlaatste moment aangekondigd dat de vlucht 3u vertraging had wat uiteindelijk 3,5u is geworden. Hier boven op dat de bagage pas zeer laat toekwam. Vreselijk slechte planning van transavia dus... Om het allemaal nog slechter te maken is er totaal niet voldoende beenruimte als u groter bent als 1m90. Ik zou deze maatschappij niet aanraden als u niet tegen vertragingen kan, aan niemand dus.

Geplaatst op: 15-04-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
4/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Transavia volgt de Covid regels niet.

25/03/22 vlucht van Valencia -Eindhoven (afgeleid naar Schiphol).
Ondanks nog steeds de verplichting van mondkapjes dragen stewardessen en veel reizigers deze niet. Ook geeft de boordcrew geen opmerkingen.
Er werd veel gebiedt tijdens de vlucht.
Ook op de luchthaven bij het verlaten van het vliegtuig werden geen mondkapjes gedragen,en ook geen controle.

Geplaatst op: 26-03-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
4/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Klantenservice is een drama! Mag geen klantenservice genoemd worden!

klantenservice is een drama! Kreeg een jonge meid aan de telefoon die vanuit huis werkt en echt geen zin had in haar werk. Wilde mij absoluut niet verder helpen aan informatie over de huidige vlieg regels (en documenten die nodig zijn om te kunnen reizen met Transavia in Corona tijd). Ze wilde mij alleen doorverwijzen naar hun website en meer ook echt niet (de website had ik uiteraard al van te voren doorgenomen maar dingen waren nog niet heelmal duidelijk , vandaar mijn telefoontje) Toen ik specifiek vroeg naar welke documenten Transavia eist voor het reizen naar Spanje, gaf ze me maar het nummer van met ministerie van buitenlandse zaken... Heel bijzonder... Hele slechte kwaliteit van een klantenservice. (en nu moet ik nog boeken! pffff )

Geplaatst op: 16-02-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Natasja Z.

3 / 10
1/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Nooit meer mee vliegen!

Als het de laatste vliegmaatschappij is op aarde ga ik lopen! Ik heb nog nooit zulke nare en arrogante mensen mee gemaakt in mijn leven, onvoorstelbaar dat deze maatschappij nog bestaat, ik zal hier nooit meer een ticket boeken en raad iedereen aan nooit meer te vliegen met deze maatschappij!

Geplaatst op: 03-02-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: John B.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Kies voor een andere budget maatschappij. Onvriendelijk en tegen het armoedige aan.

Het lijkt ook bij Transavia steeds lastiger om personeel te vinden? Bizar wat het niveau van cabin crew en cockpit is??

Geplaatst op: 04-12-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Het inchecken is voor derde keer achter elkaar dramatisch

Wat is het een trieste bedoeling met het inchecken
Wederom een balie medewerkster voor hele volle vlucht
Wederom
Haast werk en de eerste incheck gasten (althans geen gasten als het aan Transavia ligt eerder hinderlijke klanten die je helaas moet bedienen)
Man met zuurstof beademing werd schandalig behandeld en duurde een uur voor deze persoon was ingecheckt waardoor alles vertraging opliep
Dit is al de derde vertraging achter elkaar en Corona tijd
Je zou zeggen personeel zat en alles doen aan klanttevredenheid NOT

Geplaatst op: 28-11-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
4/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Teleurstellend

Al met al een niet aan te raden ervaring met Transavia. De heenvlucht van Schiphol naar Valencia was prima. Mensen die hun handbagage mee wouden nemen mochten dat en mensen die deze gratis in het ruim wouden leggen mochten dat ook. Prima vlucht en netjes personeel. Terugvlucht daarentegen schandalig. Konden niet online inchecken en mochten geen handbagage meenemen in de cabine dat zou ineens €15 euro pp kosten ondanks dat wij de eerste waren bij de check in balie. Verder is het boarden bij Transavia een groot drama. Ze zouden eens een kijkje moeten nemen bij moederbedrijf KLM waarbij je doet boarden in zones dit zorgt voor veel minder chaos.

Al met al niet heel tevreden. Ondanks de lage prijs had ik wel een betere dienst van Transavia verwacht

Geplaatst op: 30-10-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
3/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Top service

Op 23.9 t/m 30.9 2021 vakantie geweest vua Alicante naar La Marina. Vanwege mijn ziekte kan ik geen lange afstanden lopen. Transavia is door een vriendin hiervan op de hoogte gesteld. Transavia zou zorgdragen voor mijn vervoer vanaf Airport Rotterdam naar Alicante en terug.
En zo is het ook gegaan op vlucht 5053 7.00 uur. Met een rolstoel nasr her vliegtuig en met een lift naar boven gedragen. En kreeg ook nog een zitplaats samen met mijn vriendin op rij 2 ipv rij 23. Aangekomen op Alicante stond de rolstoel en begeleider al klaar. Voortgeduwd vanaf vliegtuig tot aan het autoverhuurbedrijf in de hal. En ook op de retourvlucht was alles prima geregeld. Dus bij deze wil ik een groot compliment maken voor de goede zorgen en ook vooral het meedenken. Bedankt Transavia.👍👍👍

Geplaatst op: 11-10-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Carmen B.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Onduidelijkheid over COVID en schoonmaak

Onduidelijkheid over wat je aan COVID bewijzen moet laten zien bij boarden vanuit Nl maar ook vanuit Spanje. Transavia claimt dat er bij elke vlucht schoongemaakt wordt. Helaas klopt dit niet. We hadden een vlucht met waar de kruimels nog op de stoelen lagen en de instructie papieren te vies waren om aan te pakken, jammer. Complimenten voor de vlucht heen en terug.

Geplaatst op: 29-10-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

6 / 10
3/5 2/5 3/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Je passagiers meer dan 2 uur op de koffers laten wachten is geen service!

“Sind Transavia de bagage afhandeling heeft uitbesteed aan Viggo, lijkt veel mis te gaan.” Dit kregen wij mee van passagiers die ook stonden te wachten op hun koffer en vaker vlogen met Transavia. Wij kwam 26 sept in de nacht aan rond 00 uur. Meerdere vluchten kregen geen koffers. Communicatie was belabberd en behalve een standaard tekst van telkens 30 minuten vertraging meerdere malen kwam er niet uit. Pas nadat veel mensen met baby’s en ouderen boos aan de desk kwamen staan, kwam er pas beweging in. Echte reden voor 2 uur vertraging van koffers, zou zijn dat VIGGO geniet genoeg personeel zou hebben voor de afhandeling van bagage.
Hoe kan Transavia tickets verkopen, als men niet eens kan afregelen dat de daarbijbehorende service niet geleverd kan worden?
Ik vind dat Transavia met dit soort calamiteiten een communicatie protocol moet hebben, zodat
1. klanten weten waar ze aan toe zijn.
2. Pro actief opties krijgen aangeboden voor levering van bagage aan huis.
3. Kop koffie voor de wachtende mensen.

Wij hebben extra kosten gemaakt omdat wij vooraf een taxi hadden besteld die nu moest blijven wachten op ons.

Bottom line:
A) verkoop geen tickets als je de service niet kan waarmaken.
B) communiceer eerlijk naar je klanten en laat mensen niet 2 uur in ongewisse staan in een bagage hal midden in de nacht.
Ik hoop dat jullie hier wat mee gaan doen, want dit zijn situaties die ik van maatschappijen uit Africa of zuid Amerika verwacht, maar niet van Transavia

Geplaatst op: 04-10-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Robbert S.

5 / 10
4/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Slechte service

Bestelproces is makkelijk maar de service uitermate slecht. Annuleringsverzekering afgesloten maar dit is een andere verzekeringsmaatschappij waarbij zeker niet alles vergoed is als je annuleert. Je moet bewijsstukken aanleveren en alleen onder bepaalde voorwaarden krijg je vergoed. Dit mag duidelijker worden weergegeven bij het bestelproces. Dus kijk uit met de annuleringsverzekering.

Geplaatst op: 14-09-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
4/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Ga je schamen Transavia!

Wat een schandalige organisatie!! Mijn oom die ongeneeslijk ziek is, is afhankelijk van Transavia omdat hij beperkt kan reizen. Nu hebben ze hem twee keer op rij grof behandeld waarbij zelfs één keer sprake was van mishandeling omdat ze de door hem gereserveerde stoel aan iemand anders hadden gegeven. Ze hebben hem opgepakt en letterlijk kermend van de pijn tussen een andere stoel gepropt! Ondanks dat hij getuigen genoeg heeft volgde hij de raad van familie niet op om aangifte van de mishandeling te doen. Hij besloot nooit meer te reizen. Nu hij alle moed verzameld heeft om toch nog een keer naar Spanje te gaan hebben ze geprobeerd dit keer alles nog beter dan best te regelen door een stoel ' te kopen'. Hiervoor moet je extra betalen maar dan ben je zeker van je plaats. Het is bijna knap van Transavia om voor de derde keer zo grof de fout in te gaan want opnieuw is zonder dit te communiceren de gereserveerde stoel omgezet naar een gewone stoel. Ze kunnen dus niet op vakantie nu terwijl elke vakantie de laatste kan zijn... Ze moesten zich echt kapot schamen!!

Geplaatst op: 28-08-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Petra V.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Opgelicht door TRANSAVIA

Eind mei op de vlucht Bologna (Ita) - Eindhoven is op een zondagmiddag onze boardingspass door medewerkers van TRANSAVIA geweigerd omdat onze coronatest een paar uur verlopen was. Vervelend, temeer omdat de commerciële testcentra op zaterdag daar gesloten zijn en op dat moment de testuitslag maar 24 uur oud mocht zijn. Speciaal daarom op vrijdagmiddag laat laten testen. Helaas dus, en ook de eigen zelftesten mochten daar geen verschil in maken. En zo bleven wij met verschillende andere passagiers (die ook geen tijdige test konden overleggen) achter in Italië. Awel, c'est la vie :-(

Die coronaregels begrijp ik nog wel (hoewel een tijdig testresultaat dus niet mogelijk was op dat moment). Maar vanaf dat duidelijk was dat we achter zouden blijven ging het nogmaals mis. TRANSAVIA bleek op geen enkele manier bereikbaar te zijn om onze vlucht om te boeken. Niet telefonisch (15+ pogingen) en niet via Twitter, Facebook en Whatsapp). Nu na ruim 2 maanden heb ik daar nog steeds geen reactie op gehad. En dat terwijl ze op hun site breeduit pretenderen 24/7 bereikbaar te zijn van 08:00 uur tot 22:00 uur. En dat gestelde vragen via Whatsapp of Social Media vandaag nog beantwoord worden. Niet dus :-(. Een mooi schoolvoorbeeld van misleidende reclame-uitingen (was dat niet strafbaar gesteld?).

Terug in NL schriftelijk melding gemaakt dat ik mijn vlucht niet kon omboeken met een bijhorende claim. Binnen 2 dagen was de afwijzing van TRANSAVIA al binnen (ze lezen de inkomende berichten dus wel). Aangezien die reactie nergens op gestoeld was heb ik wederom gereclameerd. Inmiddels zijn daar ook 4 schriftelijke herinneringen achteraan gegaan want TRANSAVIA reageert nergens op. Zelfs brieven naar bestuursleden van TRANSAVIA worden niet beantwoord. En inmiddels zijn we ruim 3 maanden (!) verder.

Helaas kan ik niet anders dan te concluderen dat ik te maken heb gekregen met oplichters die opereren onder de naam TRANSAVIA. Inmiddels ben ik ook in de weer met de Italiaanse evenknie van het ILT en de politie om aangifte te doen tegen deze vliegmaatschappij en ben ik de stukken aan het voorbereiden om die over te zetten naar de advocaat.

Mensen, wees gewaarschuwd voor deze malafide vliegmaatschappij die we beter kennen onder de naam TRANSAVIA ......

Geplaatst op: 13-08-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Erik V.

3 / 10
1/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over Transavia


Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven

333Travel logo
333Travel
3 beoordelingen
6,7
Cheaptickets logo
Cheaptickets
32 beoordelingen
4,2
indicamp logo
indicamp
1 beoordeling
10

Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is Transavia een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 31 beoordelingen geplaatst over Transavia. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4,8 gekregen, waarbij 24% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is Transavia actief?

Transavia is vooral actief in de categorie vakantie & reizen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) familiereizen , hotels , strandvakanties , vakantiehuizen , vakantieparken en zonvakanties.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heeft u een positieve indruk gekregen door de Transavia reviews? Dan kunt u naar de website van Transavia gaan en uw bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie