TUI logo

TUI reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten

Bezoek de website
TUI reviews, ervaringen, beoordelingen en klachten
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
220
TUI logo
Website
tui.be
Categorie
Vakantie & reizen
Bezoek de website

TUI reviews

Ga jij graag op reis, maar weet je niet hoe je dat aanpakt? Wil je een compleet verzorgde reis en wil je een simpel totaalplaatje over hoeveel jouw droomvakantie kost? Wintersporters, vakantiegangers die de zon willen opzoeken en liefhebbers van cruises zijn vast en zeker bekend met reisbureau TUI! TUI is de specialist op het gebied van reizen en vakanties en zij hebben dan ook een gigantisch aanbod hierin! Maar hoe weet je zeker dat het een betrouwbaar bedrijf is en dat zij de beloftes die zij doen waarmaken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, wat zowel ons team van specialisten als de gebruikers hebben TUI beoordeeld. Naast de reviews van gebruikers vind je ook meer informatie over TUI, wat ze doen en waar ze voor staan. Ben jij al een klant van TUI? Schrijf dan een uitgebreide recensie en deel jouw ervaringen met onze bezoekers!

TUI ervaringen

Ons team van experts heeft TUI deskundig beoordeeld en geverifieerd. Het bedrijf werd al in 1967 opgericht en zij specialiseren zich in vakanties en reizen die een lach op het gezicht van de reizigers toveren. Het bedrijf is in Nederland opgericht, maar opereert inmiddels internationaal. 

Het aanbod is zeer uitgebreid en zij bieden verschillende soorten vakanties en reizen aan. Voor mensen met zowel een grote als kleine beurs. Ze bieden zowel inspirerende verblijfplaatsen als de reis zelf aan. Je kunt kiezen om alleen de accommodatie of een vliegticket te boeken of een compleet verzorgde vakantie. De keus is aan jou!

De reis configurator op de website van TUI is zeer uitgebreid en met slechts een aantal handige keuzes krijg je al direct een goed aanbod in beschikbare reizen. Of dat nu in Europa of andere continenten is. TUI heeft locaties overal ter wereld en geen bestemming is onmogelijk!

Over TUI

I-Kook heeft meer dan 150  jaar ervaring en is daarmee een gevestigde speler in de markt. Zij specialiseren zich in vakanties en reizen. Van vakantiehuisjes tot aan luxueuze hotels en van busreizen tot aan cruises. 

Geen bestemming is te gek!

TUI heeft een gigantisch aanbod in reizen op uiteenlopende locaties in de wereld. Het enige dat ontbreekt is eigenlijk een reis naar de maan, maar bij TUI kun je voor alle bestemmingen terecht. Of je nu liever dichterbij huis blijft of een verre reis maakt. Of als je gewoon een verzorgde vakantie wilt in een exotisch resort of op een luxueus cruiseschip. 

Service van TUI

TUI heeft een goede service en de reviews zijn overwegend positief. Via de website kan je direct met hen in contact komen via de klantenservice of je kunt jouw vragen aan de virtuele assistent stellen. Daarnaast kan je via “Mijn TUI” heel veel zaken zelf regelen! En natuurlijk is er ook een uitgebreide kennisbank aanwezig waarin antwoorden op veelgestelde vragen worden gegeven. 

Betalingsmogelijkheden

Op de website zijn er bekende en veilige betalingsmethoden aanwezig, zoals iDeal, creditcard of via een bankoverschrijving. Daarnaast kun je ook met de TUI voucher betalen en kunnen Belgische klanten gebruik maken van Bancontact / Mister Cash. 

Gebruiksvriendelijkheid website TUI

TUI heeft een zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website. Met een duidelijke navigatie en je kunt heel snel navigeren naar jouw favoriete reisbestemmingen. Daarnaast bieden zij een uitgebreide kennisbank waar je antwoorden op veelgestelde vragen kunt terugvinden. De website is beveiligd met een SSL/TLC-certificaat dat te herkennen is aan het slotje dat voor de URL van de website in de browserbalk staat. 

Is TUI betrouwbaar?

Wij denken dat TUI een betrouwbaar bedrijf is om zaken mee te doen. De overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website draagt hier een steentje aan bij terwijl de website volledig beveiligd is. Het privacyreglement voldoet aan de Europese wetgeving en uiteraard is TUI ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Met meer dan 150 jaar ervaring en duizenden tevreden klanten, is TUI nog altijd groeiende en zij streven naar mooie en betaalbare reizen voor iedereen. De reviews over TUI zijn dan ook overwegend positief. 

Bijzonderheden TUI

TUI is het bekendste vakantiemerk van Nederland en zij adverteren dan ook veelvuldig op het internet en op televisie. Naast een zeer uitgebreide website met niet alleen veel informatie, maar ook een gigantisch reisaanbod, hebben zij ook tientallen reisbureaus verspreid over Nederland. Waar je met een adviseur jouw droomvakantie kunt doornemen en direct kunt boeken. 

Contact opnemen met TUI

Contact opnemen met TUI is geen probleem. Ze zijn bereikbaar via telefoon en je kunt op de website je vragen stellen aan de virtuele assistent. Je kunt TUI ook bereiken via social media kanalen. 

Klantenservice en klachten

TUI heeft een gespecialiseerde klantenservice die jou kunnen helpen bij klachten en de medewerkers staan klaar om je te helpen. TUI is goed bereikbaar en bieden voldoende opties in hoe je contact met hen kunt opnemen. 

Wil jij ook beoordelen?

Ben jij al klant bij TUI? Zowel wij als de bezoekers van Ervaringensite.nl zijn benieuwd naar jouw ervaring met dit bedrijf. Door jouw duidelijke en eerlijke recensie kunnen we het verhaal over TUI compleet maken. Terwijl de bezoekers van ons platform en op basis van jouw beoordeling een goed besluit kunnen nemen of zij zaken willen doen met TUI. Omschrijf dan ook zo gedetailleerd mogelijk hoe jouw ervaring was, wat er goed ging en wat er eventueel beter kan. Wij willen je alvast bedanken voor jouw review!

Reviews over TUI

Gerelateerde bedrijven

Roompot logo
Roompot
30 beoordelingen
5,6
333Travel logo
333Travel
3 beoordelingen
6,7
TUI fly logo
TUI fly
5 beoordelingen
8,2

Gerelateerde blogartikelen

5,7
46% zou hier weer kopen
101 beoordelingen
Lees onze review over TUI

Het bedrijf TUI is geverifieerd door ons. De webshop tui.be is al jaren een betrouwbare partij om te bestellen. TUI is lid bij de KvK (kamer van koophandel) en hun website beschikt over een SSL certificaat (het groene slotje). Dit slotje geeft aan dat het veilig is om te bestellen via de online betaalmethodes die ze aanbieden. TUI maakt gebruik van de meest voorkomende betaalmogelijkheden in Nederland.

De reputatie van tui.be is positief te noemen. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ook al een lange tijd actief op het internet. Je kunt zelf ook meehelpen andere gebruikers een goede keus te maken bij hun aankopen. Dit kun je doen door een review achter te laten op deze pagina.

Bekijk zeker even de website van tui.be. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van TUI.

Geplaatst op: 05-03-2021
Geschreven door: Reviews.be

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Onbetrouwbare organisatie

Terugvlucht werd week voor vertrek geannuleerd en halve dag vervroeg naar een tijdstip dat we niet konden halen. Bij vraag dit te verplaatsen naar een latere vlucht ipv. vroegere (met extra verblijf en eetmaal als gevolg) werd 250 eur opleg gevraagd. Bovendien was de vertrekvlucht uren vertraging opgelopen door een panne van het vliegtuig. Na indienen klacht standaardmail gekregen dat verwijst naar kleine lettertjes. Ryanair blijkt goedkoper en betrouwbaarder.

Geplaatst op: 25-01-2023
Laatst bewerkt op: 25-01-2023
Geschreven door: Gerrit F.

4 / 10
3/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Vervelende website waar je telkens een vertrek en einddatum moet ingeven om te weten wat de prijs is of het bericht krijgt dat voor die periode de reis niet meer beschikbaar is

Hopeloze website die maakt dat ik eerst bij een andere reisorganisatie een reis bekijk om adieu te kijken tegen welke voorwaarden Tui series aanbiedt. Ik boek namelijk nog altijd liever bij Tui vanwege de goede service. Echter hun website mag voor mij op de schop

Geplaatst op: 20-12-2022
Laatst bewerkt op: 20-12-2022
Geschreven door: Roland

7 / 10
1/5 4/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Teleurstellend

Vanaf 30 november 2022 ben ik op mijn bestemming aangekomen (CURACAO). Tot heden heb ik mijn koffer niet ontvangen. Als ik om hulp vraag om mijn koffer te achterhalen krijg geen concreet antwoord of wordt ik gelogen. Men schuift alle schuld op naar een ander afdeling, zo wordt elke dag van de muur naar de kast gestuurd, en niemand die mij een eerlijk en concreet antwoord kunt geven.

4 dec. had voor mijn een mooie dag moeten zijn maar helaas was dit niet het geval omdat de koffer die mijn trouwkleding bevat tot heden niet aangekomen is.

Tui geeft de schuld aan SWISSPORt en anders om.

ik verblijf tot 28 dec. en moet dagelijks kleren kopen ..

Geplaatst op: 06-12-2022
Laatst bewerkt op: 06-12-2022
Geschreven door: Marionella J.

5 / 10
4/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
TUI komt geen beloftes na

Ik heb een vijf sterren hotel bij TUI geboekt en kwam terecht op een kamer waar de elektriciteit uitviel: in 40 graden uitpakken zonder airco, douchen zonder licht, in de kamer zitten met flashlight in de hitte en gordijnen konden niet dicht, dus we hadden ook geen privacy op de kamer. De volgende dag kregen we een nieuwe kamer, maar ter compensatie voor de eerste vreselijke dag is ons 100,- toegezegd op de dag van verplaatsen. Eenmaal in Nederland aangekomen wist TUI hier niets van. Heb inmiddels 3x een klacht ingediend, en elke keer zeggen medewerkers dat mijn klacht niet goed is binnengekomen/ behandeld waardoor het niet opgepakt kan worden en ik de klacht opnieuw mag indienen. Elke keer dus 6 weken wachten om opnieuw een klacht in te dienen. En de oplossing? Die heb ik nooit gekregen. Mijn verwachting was een vijfsterren hotel maar de eerste dag was vreselijk. TUI heeft mij daarvoor een compensatie toegezegd, maar nooit gegeven. En als je contact opneemt met hun klantenservice kunnen ze niets voor je doen omdat het “niet hun afdeling is”. Dus ik mag klachten blijven indienen, 4 maanden na mijn reis, omdat TUI hun beloftes niet kan nakomen. Hele mooie reclames, maar service weten ze niets van. Ik heb een zeer slechte ervaring aan contact met TUI en afspraken die we hebben gemaakt.

Geplaatst op: 19-11-2022
Laatst bewerkt op: 19-11-2022
Geschreven door: Isha L.

5 / 10
5/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Gebroken verslaagde reiziger

Heb citytrip geboekt nu 21/12 tot 23/12 met mijn dochter, die was vergeten dat ze mondeling examen had 23/12 dus kon niet mee maar was geniet en betaald , ik vraag juist om mijn mand naam op het ticket te zetten ipv mijndochter haat naam, gewoon wisselen ik wou zelfs beetje kosten meebetalen maar 626,00€ bovenop 1260,00€ die ik betaald heb enkel ontbijt vind ik veel. Heeft met fraudec tecmaken zeggen ze is optocht niets ftaude

Geplaatst op: 05-12-2022
Laatst bewerkt op: 05-12-2022
Geschreven door: Nadia R.

4 / 10
4/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Da anulatie verzekering is heel slecht!!

Hallo,
Door het feit dat ik een perforatie had in mijn trommelvlies wilde ik de vlucht annuleren.
Ik had ook een annulatie verzekering genomen.
Helaas zoeken ze steeds uitvluchten om niet te hoeven tussen komen!
Alles betaald, maar geen tussenkomst door Tui!
Nooit meer met Tui !!!!

Geplaatst op: 14-12-2022
Laatst bewerkt op: 14-12-2022
Geschreven door: Jos D.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Slechte organisatie TUI fly

TUI fly heeft het weer goed voor elkaar gekregen!
Enkele dagen geleden wilden we terug vliegen van Gran Canaria naar Oostende; voorzien vertrek Las Palmas 18u35.
Rond half zeven zijn we volgens de gezagvoerder klaar voor vertrek maar direct daarna komt er een nieuwe mededeling : we moeten nog wachten op een tiental passagiers met zware lichamelijke beperkingen.
We hebben dan nog 1u30 minuten zitten wachten tot iedereen op zijn plaats was gezet.
Voor de goede orde : deze mensen hebben zeker het recht om te reizen maar dan met aangepast vervoer. Bij een eventuele evacuatie van het vliegtuig zijn deze personen een gevaar voor zichzelf maar ook voor de andere passagiers door de vrije ruimte te versperren; enkele passagiers konden bijna niet zelfstandig meer bewegen......;na contact genomen te hebben met een luchtvaartdeskundige blijkt er geen duidelijke wetgeving ter zake te bestaan....typisch belgisch hé! Dus zegt TUI: hup hup, allemaal mee. Tijdens de anderhalf uur wachten kon zelfs een flesje water er niet van af en een verontschuldiging voor de lange wachttijd heb ik ook niet gehoord.....in één woord : TUI fly op zijn best .
Nogmaals : al mijn sympathie voor deze personen met zware beperkingen maar breng hun veiligheid en die van de andere passagiers niet in gevaar!

Geplaatst op: 29-10-2022
Laatst bewerkt op: 29-10-2022
Geschreven door: Reginald D.

7 / 10
4/5 3/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Tui heeft mij en mijn gezin in de steek gelaten

Nooit via tui op vakantie gaan.
Middels dit te schrijven dien ik een klacht in voor de accommodatie tijdens onze vakantie in Rome.
Ik heb via jullie een reis voor 5 personen met twee kamers geboekt naar Rome in agust-2022 in Villa Rosa Hotel.
De accommodatie was erg slecht. De kamers waren niet wat we verwachtte adhv de informatie en foto’s op jullie website.
De bedden waren vies, er zaten vlekken op de matrassen en kussenslopen. De kamers waren ontzettend klein. Toen we de kamers binnen stapte rook het naar een openbaar toilet. Verder zat er schimmel op de muren, douchecabines en op de vloeren. Beestjes en vliegen waren vaste bewoners in de kamers. Bovendien was er geen koelkast in de kamer en dit warme weer was koud water een vereiste. In het doucheputje en de badkamer was er niet goed schoongemaakt. Dit was niet wat er verwacht wordt van een drie sterren hotel. Een hotelkamer zou op zijn minst schoon moeten zijn.
Vanaf dag één heb ik contact gezocht met TUI en mijn klachten via alles gemeld. De eerste dag kreeg ik te horen van TUI dat wij drie andere hotels mochten kiezen en naar ze konden mailen zodat we verplaatst kunnen worden van hotel. Later bleek dit onjuist te zijn en hadden de medewerkers van de klantenservice ons verkeerde informatie doorgegeven.
Op dag twee heb ik vanaf de ochtend geprobeerd om contact te zoeken met TUI. Uiteindelijk aan het eind van de dag heb ik gehoord dat er twee opties zijn:
1- ik moet zelf een hotel zoeken en de kosten zelf betalen en later declareren bij TUI
2- De situatie accepteren en na deze zogenaamde vakantie klachten indienen.
Voor de eerste optie kon ik niet kiezen vanwege een beperkte hoeveelheid aan geld en kennis over hotels in Rome. We werden dus gedwongen om voor keuze twee te gaan.
Op dag drie van onze ‘vakantie’ kreeg ik te horen dat het hotel de mogelijkheid had om een kamer te wisselen. Toen ik naar de receptie ging vertelde ze mij dat het verschil tussen de kamers nihil was en dat er maar één kamer verwisseld kon worden.
Ik heb weer contact gehad met TUI, maar ik ben van de kast naar de muur gestuurd.
Op dag vier van de ‘vakantie’ ben ik weer naar de receptie geweest, maar ze zeiden dat zij niets kunnen doen. Er was misschien de mogelijkheid om van kamers te wisselen op de laatste nacht, echter is hier niks van gekomen.
Ik heb elke dag mijn klachten via e-mail en telefoon aan TUI gemeld, maar helaas hebben zij mij en mijn gezin in de steek gelaten. Ik ben 5 dagen van de vakantie bezig geweest met het contacteren van TUI, maar tevergeefs.
Wij betreuren dat onze reis zo slecht is gelopen, er was voor ons geen lol meer aan. Al met al hebben we vakantiedagen verspilt en geld betaald aan een reis die niet eens een beetje op een vakantie leek.

Geplaatst op: 12-10-2022
Laatst bewerkt op: 12-10-2022
Geschreven door: Sam A.

4 / 10
2/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Heel goed

De vlucht met TUI tb1751 was fantastisch qua vriendelijkheid en professionaliteit van het kabinepersoneel.
Dank u Anne voor de perfecte service. Dikke pluim

Geplaatst op: 02-11-2022
Laatst bewerkt op: 02-11-2022
Geschreven door: Sabine K.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Heel goed

De vlucht met TUI tb1751 was fantastisch qua vriendelijkheid en professionaliteit van het kabinepersoneel.
Dank u Anne voor de perfecte service. Dikke pluim

Geplaatst op: 02-11-2022
Laatst bewerkt op: 02-11-2022
Geschreven door: Sabine K.

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Nogmaals kopen? Ja
Heel goed, service in Turkije meer dan uitstekend

Wij willen heel graag Canan complimenteren voor de wijze waarop zij ons geholpen heeft met de rollator van mijn man. Die was in Amsterdam blijven staan. Zij geeft gezorgd dat hij zo snel mogelijk in Turkije was. Alle lof voor de zorg en snelle service. Hans en Carla.

Geplaatst op: 06-10-2022
Laatst bewerkt op: 12-10-2022
Geschreven door: Carla S.

9 / 10
4/5 5/5 4/5 4/5
Nogmaals kopen? Ja
Je word voor de gek gehouden

We hebben een reis naar Turkije geboekt en ik wilde een zitplaats reserveren maar dat hoefde niet volgens tui we hebben rij 11 de helle rij want we waren met 5 personen en ik heb op google gekeken of dat een goede plek was maar daar werd vertelt dat rij 11 de slechtste rij zou zijn en heb toen gebelt met tui en werd gerust gestelt dat daar niks van bekent is en we daar geen zorgen over hoefde te maken maar rij 11 heeft geen raampje en de stoel gaat niet naar achteren en de excursies die de reisleiding je aanbiedt zijn ook bijna 2 keer zo duur dat is niet helemaal eerlijk vind ik

Geplaatst op: 08-10-2022
Laatst bewerkt op: 08-10-2022
Geschreven door: Soefie R.

4 / 10
1/5 2/5 1/5 3/5
Nogmaals kopen? Nee
Stoel reservatie

Wij willen stoelen reserveren maar dit gaat niet! wij worden ook niet verder geholpen! Fijn voor een reis van 10u!

Geplaatst op: 25-08-2022
Laatst bewerkt op: 25-08-2022
Geschreven door: Christiaens N.

5 / 10
4/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
We voelen ons bestolen.

Ik probeer een Kajakken en snorkel excursie sinds 19 juli te annuleren voor 4 personen op aanraden van de reisbegeleiding. Helaas is dat niet mogelijk via gotui.com. Volgens de voorwaarden die ons uiteindelijk is medegedeeld via een telefoonnummer van tui heeft dat 7 dagen vor de excursie moeten gebeuren. Dat lukte niet via de website en de telefoonlijnen waren allemaal bezet en op de 19 juli onbereikbaar. Uiteindelijk is het wel gelukt om te annuleren op 21 juli via een telefoonlijn maar krijgen wij nul Euro restitutie. Uiteraard zullen wij daar een zaak van maken. 1 keer maar nooit meer via TUI.

Met vriendelijke groet,
Jeffrey Hulst

Geplaatst op: 21-07-2022
Laatst bewerkt op: 21-07-2022
Geschreven door: Jeffrey V.

6 / 10
4/5 2/5 3/5 2/5
Nogmaals kopen? Ja
Bizar slecht

Befrijf komt met geen enkele oplossingen. Heeft een zoek het maar zelf uit beleid. Echt betaal maar gewoon iets meer voor klm maar niet met tui vliegen of boeken drama

Geplaatst op: 21-08-2022
Laatst bewerkt op: 21-08-2022
Geschreven door: Anoniem

3 / 10
2/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Wat een nare organisatie

Slechte booking, geen contact te krijgen na probleem. Geld kwijt

Geplaatst op: 14-08-2022
Laatst bewerkt op: 14-08-2022
Geschreven door: Anoniem

4 / 10
2/5 2/5 1/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Niet leveren wat beschreven staat

Wij hebben eind mei een weekje rhodos geboekt bij tui. Het betrof een all inclusive reis. In het hotel was het eten al niet appetijtelijk om te zien. Het eten was op de schalen gekwakt verkleurd niet vers het aangeboden fruit verkleurd doordat het veel te lang ongekoeld werd aangeboden. Iedere dag exact de zelfde zaken op het buffet. Verder was het smakeloos en van slechte kwaliteit. Er was gedurende de dag slechts 1 bar over met 1 personeelslid erachter . Dit resulteerde in regelmatig 20 minuten wachten in de rij op een drankje. Erger nog frisdrank was aangelengd met water de witte wijn was niet gekoeld en werd lauw geserveerd. Wij waren genoodzaakt om voor lunch en diner buiten de deur te gaan eten.
Na onze klacht bij TUI werd dit afgedaan met een bloemenbon. Helaas voor TUI gaan wij verdere stappen zetten en schakelen een advocaat in. Indien ik ergens voor betaal verwacht ik ook waar voor mijn geld

Geplaatst op: 19-07-2022
Laatst bewerkt op: 19-07-2022
Geschreven door: Martin N.

4 / 10
3/5 1/5 2/5 2/5
Nogmaals kopen? Nee
Tui destroyed my holiday and we feel robbed

They promoted Sentido Bellvue Hotel as a 5 stars hotel all inclusive. When you arrive there you realize you was robbed and you arrived in hell(spoild food , dirty hotel, no acces to the beach-no seats, no wifi ).Tui agents on spot lied to us and were irresponsable . We changed the hotel and we went to Djerba and Tui agents said that will change the flight from Djerba . They put us to check out and after 7 hours of driving in desert they informed that our flights wasnt changed and they forgot to tell us. Tuibe informed that we have transfer from the new hotel to airport, again another lie. We were blocked in Djerba nobody from Tui helped us . We needed to find on our own a way to escape from there. The Tui agents from App and from the spot said that they cannot do something, to buy new flight and after to request a refund (that is not quaranteed) .
3000 euro paid for a nightmare thanks to Tui.

Geplaatst op: 07-08-2022
Laatst bewerkt op: 07-08-2022
Geschreven door: Bunea A.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Beloven maar wat

Goedemiddag Tamsin,

Ik heb precies gezegd wat je collega´s mij hebben verteld wat ik moest doen nadat zij met de centrale hebben gesproken. Ik moest een reis boeken, het reserveringsnummer, paspoorten en bankrekeningnummer sturen, dan zouden ze het bedrag van de giftvouchers overmaken. Er is in totaal meer dan €2500 aan de reis van 1 week uitgegeven en dan komt u met het verhaal dat de vouchers niet terugbetaald worden.
Ik heb geen zin om wat er gebeurd is nog een keer uit te leggen. Tui staat voor mij voor:

- Oplichting-
- Leugens
- Zwendel
- Afspraken niet nakomen
- Amateurs

Beginnend bij Trustpilot zal ik reviews gaan verspreiden en de kans is groot dat dit voorval op de Nederlandse TV komt.

Ik wens u veel succes bij dit bedrijf.

Met vriendelijke groeten,
Rob Giltay

Geplaatst op: 20-07-2022
Laatst bewerkt op: 20-07-2022
Geschreven door: Rob G.

3 / 10
2/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Helaas deed TUI niet aan de verwachtingen wat ik bij zo een grote organisatie zou passen

Bij aankomst bleek een van onze koffers vermist te zijn. Navraag bij de afhandelaar ter plaatse bleek dat de koffer waarschijnlijk nooit is ingeladen. De afhandelaar ter plaatse geeft bewust een fout nummer op en de afhandelaar op Schiphol neemt de telefoon niet op. Verschillende medewerkers via de chat van TUI gesproken maar allemaal zeggen bel dit nummer of bel dat nummer allemaal nummers die niet werken op worden opgenomen, alleen zelf komt niemand van TUI in actie, de reisleiding ter plaatse en de medewerkers van de accommodatie waren wel bereid om ons te helpen. Binnenkort vliegen we terug en wie weet staat de koffer nog op Schiphol. TUI heeft ons er niet van kunnen overtuigen om vaste klant te worden.

Geplaatst op: 11-07-2022
Laatst bewerkt op: 11-07-2022
Geschreven door: Gerson C.

7 / 10
5/5 1/5 4/5 3/5
Nogmaals kopen? Nee
Veel beloven weinig leveren.

Mooie vakantie uitgekozen naar Portugal alles oké.
Krijgen een week van te voren bericht dat er door de water schaarste in de Algarve geen water in het zwembad was.
wij op weg , schiphol een bende maar daar kan TUI niets aan doen.
aangekomen in ARMAÇÃO DE PÊRA in appartementen complex Algar ziet er prima uit , krijgen we te horen dat het zwembad al 3 jaar dicht is , dat de beloofde bar al sinds 2016 niet meer gebruikt word van de twee liften is er maar een in werking.
Tui heeft veel beloofd maar niet geleverd , veel oude informatie op de site.
Nee TUI dit is echt de laatste maal met wij met jullie op vakantie gaan en zal het ook zeker niemand aanraden.

Geplaatst op: 03-07-2022
Laatst bewerkt op: 03-07-2022
Geschreven door: Henk H.

4 / 10
2/5 2/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Dramatische klantenservice alvorens de reis is gestart

Ik ga op 3 augustus met een groepsreis mee. Afgelopen vrijdag reisschema bekeken, prima. De vlucht komt op dezelfde dag aan in Cancun (totale vliegreis 10 uur incl. overstap in Varadero). Kijk ik vanochtend weer, is dit aangepast naar een reistijd van 37 uur waarvan 24 uur in Varadero.. Even contact opnemen, telefonisch konden ze het niet oplossen. Prima, dan per mail wel contact kunnen leggen. Dramatisch want ik krijg geen antwoord op mijn vraag. Krijg een reactie, je hebt geen transitvisa nodig voor Cuba. Ja dat snap ik, maar klopt het dat ik een tussenstop heb van 24 uur? Wordt er een overnachting geregeld..? Meneer leest enkel wat hij wil lezen. Heel verdrietig allemaal en dan moet de reis nog beginnen. Tel je dan bijna 3k EUR voor neer..

Geplaatst op: 04-07-2022
Laatst bewerkt op: 04-07-2022
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
3/5 1/5 2/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
TUI Belgium is na corona super duur geworden

Zeer positief wat betreft vertrek uit Antwerpen, dat is luxe. Ter plaatse, Split en Makarska, is de service veel minder geen hostess of host, zowel op luchthaven als in hotel alles gaat via app maar men vergeet dat er nog oudere mensen zijn die geen smartfoon hebben.
TUI maakt veel reclame dat zij de goedkoopste zijn maar dat is zeker niet waar volgens ons zijn zij bij de duurste reisorganisators in België.

Geplaatst op: 09-06-2022
Laatst bewerkt op: 09-06-2022
Geschreven door: Ludo B.

6 / 10
4/5 2/5 2/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Uitvlucht om geen tickets terug te betalen na annulering verzekering

Na het ontvangen van jullie mail vraag ik me af waarom iemand dan een annuleringsverzekering moet nemen.
Ik ben volledig niet akkoord met jullie uitleg
Azeneth had al meer dan 10 jaar een donornier en alles was ok toen ik de reis boekte voor mijn zoon Maarten en zijn vriendin Azeneth op 17/2 /2022
Begin april begon ze ziekteverschijnselen te krijgen en begonnen de onderzoekingen,die duidelijk maakten dat de donornier niet goed meer werkte na meer dan 10 jaar
Dus heb ik de annulering gedaan op 12/4/2022
Dan werd er ook over gegaan naar nierdialyse 3 keer per week in afwachting op een nieuwe nier
Dus als alles ok was ,meer dan 10 jaar was het toch normaal dat ik een reis kan boeken.
Dat er bijna 2 maanden later problemen gingen komen met de donornier had niemand verwacht,zelfs de artsen niet
Dus vind ik het wel heel erg dat jullie dit nu niet willen terug betalen,desnoods ben ik al tevreden met een voucher ter waarde van het bedrag omdat ik toch altijd bij Tui boek
Tussen kerst en nieuwjaar ga ik met mijn man elk jaar naar Kaapverdië met Tui ,wat ookal dure tickets zijn 2000 euro,dus kan ik die voucher dan gebruiken.
Dus bekijk aub nog eens of jullie iets kunnen doen,800 euro is tenslotte veel geld voor mij
Mvg Sonja kokkelenberg

Geplaatst op: 27-06-2022
Laatst bewerkt op: 27-06-2022
Geschreven door: Anoniem

5 / 10
3/5 1/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja
Belachelijke service. Nooit meer TUI.

4 dagen voor vertrek kregen we te horen dat er werkzaamheden bij het hotel zijn en dat we onze reis gratis om mogen boeken. Echter telefonisch te horen gekregen dat op zo’n korte termijn omboeken niet meer mogelijk is… en dat terwijl er al een maand werkzaamheden waren dus ze dit tijdig aan hadden kunnen geven. Gelukkig 1 dag voor vertrek heeft iemand toch nog iets kunnen regelen. Wij kwamen aan op bestemming en onze koffer was helaas naar een ander land gevlogen. Kan natuurlijk gebeuren, maar hoe TUI hiermee om is gegaan is echt ongelofelijk. Zij hebben een 24/7 chat waarop zij zogenaamd altijd bereikbaar zijn, echter reageren ze soms nieteens dezelfde dag (wat ze wel zeggen). Dag van aankomst meerdere keren met TUI gebeld, maar niemand wist wat ze moesten doen met een verloren koffer, niemand kon iets en iedereen schoof het door op een ander. Uiteindelijk kon niemand ons helpen. Tot 2x toe een ander telefoonnummer gekregen die beide niet in gebruik waren. 1 dag na aankomst was onze koffer teruggekomen Rotterdam Airport. 3 dagen later zou de eerstvolgende vlucht naar ons toekomen. Elke dag minimaal 3/4 keer gebeld om te zorgen dat die koffer mee komt naar ons. 4x te horen gekregen dat het geregeld is en dat dit goed gaat komen. De ochtend dat de vlucht vertrekt bel ik nogmaals TUI om het te controleren. DAN PAS krijg ik een telefoonnummer van het vliegveld, wat zij mij al 4 dagen lang konden geven. Het vliegveld wist van niks en heeft niks doorgekregen van TUI dat deze koffer mee moet. Helaas te laat en de koffer kon niet meer mee. Uiteindelijk zelf met het vliegveld geregeld dat de koffer via Transavia mee mocht vliegen naar ons. Einde middag is de koffer in land van bestemming aangekomen en TUI doet vervolgens nogsteeds niets. Ik krijg alleen te horen dat ik maar moet afwachten. Pas de dag daarna is de koffer bij ons hotel aangekomen en toen was de vakantie al bijna voorbij. Alle tijd en belkosten die ik hieraan heb geïnvesteerd wordt niet naar omgekeken. Het feit dat ik elke dag de hele dag aan de telefoon was met TUI en ik daardoor niet van mijn vakantie heb kunnen genieten doet er voor hen niet toe. Ik heb geen woorden voor de service van TUI, behalve dat ik het écht belachelijk vind. Ik zou TUI hierdoor zeker niet aanbevelen, bespaar jezelf de moeite en de verpeste vakantie….

Geplaatst op: 31-05-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Sanne H.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Super slecht !!

Op Zaterdag 09 -07 2022 een vlucht geboekt naar Rhodos . Vliegtuig zou gaan om 17.45 uur . Het is nu 18.16 uur en geen vliegtuig of enige Informatie Dit heb ik nog nooit meegemaakt. BELACHELIJK !!

Geplaatst op: 09-07-2022
Laatst bewerkt op: 09-07-2022
Geschreven door: Alfred V.

4 / 10
3/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Downgrade van TUI Dreamliner naar Wamos zeepkist

TUI verkoopt Dreamliner vluchten terwijl ze al weten dat ze door Wamos zullen worden uitgevoerd. Dat is een veel slechtere maatschappij met veel slechter materiaal, service en personeel. Als je een Dreamliner boekt kun je meteen na boeken een stoel reserveren. Als TUI al weet dat het Wamos wordt, kun je dat niet.
Alle reserveringen voor betere stoelen worden omgezet naar economy. Ook als je fysiek daar niet in kunt reizen, door beperkingen.
Dat is bedrog, crimineel gedrag. Onze reis gaat dus niet door en dat kost ons bijna 5000 euro.
Wamos staat zeer slecht bekend. Slechte service, weinig beenruimte, slecht eten en drinken (waar je voor moet betalen), geen entertainment en ga zo maar door.

Ik ben een facebook groep gestart om mensen te verzamelen om actie te ondernemen: Tui bedrog Wamos

Geplaatst op: 20-05-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Erwin W.

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Slechte meedenkservice

We hadden een reis geboekt naar Macedonie , maar 1 week vooraf werd ik ziek . Waarschijnlijk had ik 4 dagen na onze boeking wel kunnen reizen , en had dan zelf de vlucht naar Macedonie wel betaald , maar had dan in ieder geval i.p.v 15 toch nog 11 dagen naar Macedonie kunnen gaan . Maar het geval was dat onze hotelkamer dan aan iemand andere gegeven zou worden . Vindt dit toch wel erg slecht van Tui

Geplaatst op: 06-06-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

6 / 10
4/5 1/5 4/5 2/5
Nogmaals kopen? Ja
Slechte service en beloftes worden niet nagekomen

1 week voor vertrek mail gekregen waarin koel word bevestigt dat de reis word omgeboekt naar wazige vliegmaatschappij. Geen comfort stoelen beschikbaar en dus geen splinternieuwe Boeing van de TUI website. Als compensatie word aangeboden alleen de extra kosten van comfort Seats terug te boeken….. na 1 uur wacht muziekje bij klantenservice bevestigt gekregen dat ze niets voor ons kunnen betekenen en de reis niet omgeboekt kan worden.

Geplaatst op: 19-05-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Marcel R.

4 / 10
3/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Misleidende info en barre service

Misleidende informatie, klopt niks van. Je kiest een accommodatie op basis van valse info. Wil je hier een oplossing voor dan kan je wachten tot je een ons weegt. Service is nog slechter dan de info op de website

Geplaatst op: 02-06-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Niranjani R.

3 / 10
2/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee

Schrijf een review over TUI


Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Roompot logo
Roompot
30 beoordelingen
5,6
333Travel logo
333Travel
3 beoordelingen
6,7
TUI fly logo
TUI fly
5 beoordelingen
8,2

Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is TUI een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 101 beoordelingen geplaatst over TUI. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5,7 gekregen, waarbij 46% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is TUI actief?

TUI is vooral actief in de categorie vakantie & reizen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) vliegticket aanbieders , all-inclusive , allround , cruises , familiereizen , hotels , lastminute reizen , rondreizen , strandvakanties , vakantieparken , verre reizen , wintersport en zonvakanties.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heeft u een positieve indruk gekregen door de TUI reviews? Dan kunt u naar de website van TUI gaan en uw bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie