AliExpress logo

AliExpress reviews, ervaringen en beoordelingen

Bezoek de website
AliExpress reviews, ervaringen en beoordelingen
Beoordeel Bezoek de website Schrijf een beoordeling
274
AliExpress logo
Website
aliexpress.com
Categorie
Webshops
Bezoek de website

Reviews en Ervaringen AliExpress

Ben je geïnteresseerd in verschillende beoordelingen over AliExpress? Hier vindt je verschillende reviews over AliExpress op een rijtje. Bekijk de ervaringen van andere gebruikers en bepaal zelf of je AliExpress gaat gebruiken voor toekomstige aankopen.

Over AliExpress

AliExpress is onderdeel van de in 1999 in het Chinese Hangzhou opgerichte Alibaba Group. Alibaba verkoopt zelf geen producten, maar functioneert als een online marktplek. Het doel van AliExpress is het via internet aanbieden van in China geproduceerde producten voor het buitenland. In eerste instantie verkochten ze bulkproducten met een minimale afname van 20 tot 50 stuks. Omdat de producenten in een later stadium hun producten ook per stuk gingen verkopen ontstond er een nieuw platform voor de particuliere markt. De producten worden vaak goedkoop aangeboden. Dit is mogelijk door een korte lijn met de consument, het ontbreken van fysieke winkels en productie in grote aantallen. Levering in Europa vindt plaats tussen 3 en 60 dagen en kiest een consument om het product per schip te laten verschepen dan zijn er vaak geen verzendkosten aan verbonden.

Waarom kiezen voor AliExpress

Via AliExpress heeft de Europese consument keuze uit een haast onuitputtelijk bron van verschillende producten. Of het nu gaat om een voorwerp met de waarde van € 2, een luxe horloge of een compleet kostuum, via AliExpress zijn de goederen door middel van enkele muisklikken besteld. Omdat verzendkosten ontbreken of erg laag zijn gehouden betaal je niet meer voor een verzending uit China dan een verzending uit eigen land. Bepaalde producten worden regelmatig door verschillende verkopers aangeboden. Hier is ook sprake van concurrentie waardoor het de moeite waard is om op zoek te gaan naar de beste aanbieding. In China maken ze veel gebruik van coupons; speciale kortingsbonnen voor speciale gelegenheden, specifieke verkopers of juist gericht op je eigen account. Door gebruik te maken van coupons betaal je nog minder voor de al laag geprijsde artikelen.

Is AliExpress betrouwbaar

AliExpress is als marktplaats van aanbieders niet aangesloten bij een keurmerk of geschillencommissie. Wel staan ze er om bekend dat ze slechte bedrijven stevig aanpakken en van hun platform verwijderen. Gaan de transactie niet zoals beloofd dan krijgt de klant gelijk en zal zijn geld terugontvangen. Als koper is het belangrijk om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de verschillende aanbieders te kunnen beoordelen. Hiervoor zijn verschillende manieren ontwikkeld. AliExpress beoordeeld de reputatie van de aanbieders. Deze staat boven het product aangegeven zoals een medaille voor een goede reputatie en een kroontje voor een excellente reputatie. Daarnaast zijn er beoordelingen door klanten van zowel de verkoper als de losse producten. Door een automatische vertaling naar het Nederlands zijn de beoordelingen niet altijd duidelijk te begrijpen of ronduit grappig. Tenslotte is het mogelijk om contact op te nemen met de verkoper. Omdat verkopers hun reputatie hoog willen houden is de service over het algemeen zeer goed.

Klantenservice en klachten

Als online marktplek is AliExpress voor klantenservice en klachten vanuit Nederland bijna niet telefonisch te bereiken. Wel is het mogelijk om via de website gebruik te maken met een geautomatiseerd chat en antwoordsysteem voor veel voorkomende vragen. Is er een probleem met de aankoop zoals een defect of geen levering dan kan je een zogenaamde dispute openen. Hier kan de klacht in het Engels worden geformuleerd waarna men de klacht beoordeeld. Krijg je als klant gelijk dan zal het geld op je bankrekening worden teruggestort. Soms zal men vragen om het product ter beoordeling terug te sturen.

Wil jij ook beoordelen

Heb jij ook gewinkeld bij AliExpress en wil je een beoordeling achterlaten voor andere bezoekers dan kan je hier je bevindingen achterlaten. Hierdoor help je anderen om op de beste manier AliExpress te gebruiken

Reviews over AliExpress

Gerelateerde bedrijven

Otto.nl logo
Otto.nl
23 beoordelingen
4,4
Conrad logo
Conrad
10 beoordelingen
7,1
Welhof logo
Welhof
32 beoordelingen
5,2

Gerelateerde blogartikelen

4,9
34% zou hier weer kopen
13 beoordelingen
Lees onze review over AliExpress

AliExpress is geverifieerd door ons expert team. De webshop AliExpress bestaat al sinds 2006 en staat bekend als een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Daarnaast is AliExpress lid van de kamer van koophandel en is hun website beveiligd met een SSL certificaat (groen slotje). Dit SSL certificaat geeft aan dat het via de online betaalmethodes veilig is om te bestellen via AliExpress. Ze bieden de grootste betaalmethodes van Nederland aan op hun webshop.

De reputatie van aliexpress.com is positief te noemen. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ook al een lange tijd actief op het internet. Je kunt zelf ook meehelpen andere gebruikers een goede keus te maken bij hun aankopen. Dit kun je doen door een review achter te laten op deze pagina.

Bekijk zeker even de website van aliexpress.com. Dit geeft je een beter beeld van de webshop. Daarnaast staat daar hun uitgebreide assortiment en natuurlijk de openingstijden van AliExpress.

Geplaatst op: 05-03-2021
Geschreven door: Reviews.be

10 / 10
5/5 5/5 5/5 5/5
Expert review
Pure diefstal geld kwijt

Sommige artikelen betaald nooit ontvangen wel betaald. Krijg toch geen geld terug. Wat een diefstal

Geplaatst op: 03-07-2023
Laatst bewerkt op: 03-07-2023
Geschreven door: Ann A.

5 / 10
3/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Wel betaald, maar nooit product ontvangen en geen klantenservice bereikbaar

23 januari kabel besteld en betaald. Daarna nooit meer iets gehoord: geen track-and-trace, een bericht en nooit artikel ontvangen.
Ook blijkt AliExpress vrijwel niet bereikbaar en kun je niet reageren. Weggegooid geld dus. Wees gewaarschuwd: TRAP ER NIET IN en koop gewoon via een Nederlands en betrouwbaar bedrijf. Nooit bij AliExpress meer!

Geplaatst op: 03-05-2023
Laatst bewerkt op: 03-05-2023
Geschreven door: R S.

3 / 10
1/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Slecht bedrijf

De bestelde produkten worden niet geleverd.

Geplaatst op: 07-02-2023
Laatst bewerkt op: 07-02-2023
Geschreven door: A Jansen

4 / 10
1/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Tan’s store aliExpress is echt waardeloos. Laten je wel betalen maar leveren nooit.

Geen goederen geleverd. E mail verkeer hopeloos standaard verhaal het is altijd chinees nieuwjaar dus niet bereikbaar.

Geplaatst op: 24-08-2022
Laatst bewerkt op: 24-08-2022
Geschreven door: Martin H.

5 / 10
3/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Laatste tijd onbetrouwbaar

het laatste half jaar komen er geregelt geen pakjes aan en staat er bij track and trace bezorging mislukt.
bezorg tijden van drie maanden
en word er bij somige verkopers na bestelling een betaling om extra geld gevraagd
krijg uiteindelijk wel me geld terug maar blijft een slechte zaak.

Geplaatst op: 28-06-2022
Laatst bewerkt op: 28-06-2022
Geschreven door: Len K.

7 / 10
3/5 5/5 5/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Onbetrouwbaar

Besteld maar niet geleverd. Tracking geeft aan dat het in Mexico is geleverd. Geen geld terug. Opgelicht dus. Niet kopen hier.

Geplaatst op: 24-07-2022
Laatst bewerkt op: 24-07-2022
Geschreven door: Ruud

4 / 10
3/5 1/5 3/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Laat je niet beet nemen!

Ik dacht dat ALi Express een betrouwbare partner was, dat blijkt niet het geval. Ik heb besteld en betaald, dan krijg ik bericht dat ik nog nmoet betalen, anderss wordt de order afgebroken. Er is verder nergens een lijn te vinden waar je het probleem kan bestellen. Het gevolg is dat ik producten heb betaald zonder ze te ontvangen. Ik hoop dat deze praktijken snel worden stopgezet.

Geplaatst op: 05-06-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Gerald B.

5 / 10
4/5 1/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Dit jaar zeer slecht.

Dit jaar heb ik van 8 bestellingen 5 niet ontvangen. In deze gevallen een geschil ingediend bij de verkopers. 3 verkopers hebben het aankoop bedrag teruggestort. Nadat de bezorgtijd is verlopen mengt Aliexpress zich in het geschil. Aliexpress sluit het vgeschil met vermelding 0 euro te vergoeden. Dat vis ook vorige jaar een keer gebeurd. In sommige gevallen hebben zij de bestelling geupdated. Bijvoorbeeld 2 bestellingen van verschillende verkopers en 1 pakketjes. Ik stop met bestellen bij Aliexpress en zoek een andere weborder.

Geplaatst op: 02-06-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Henk K.

4 / 10
4/5 1/5 2/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Alle bestellingen komen niet meer binnen.

Zie boven. Bestel niks meer bij Ali

Geplaatst op: 27-06-2022
Laatst bewerkt op: 27-06-2022
Geschreven door: Anoniem

6 / 10
4/5 3/5 4/5 1/5
Nogmaals kopen? Ja
Corrupt...nooit betalen met overschrijving

Slechte ervaring met 👉Power Voltage store...je kan daar niet betalen ..je moet eerst contact nemen met de verkoper die u aanraad te betalen met een overschrijving..Na de betaling belooft hij dat je een ID TRACK NUMMER krijgt en binnen de zeven dagen mijn bestelling zou krijgen.... NOPE DIKKE LEUGENS...Na mijn betaling kreeg ik geen track ID nummer ..laat staan in contact blijven met de verkoper...ik ben veel geld kwijt door een corrupte winkel van AliExpress..en ergste is die winkel blijft maar bestaan waar AliExpress helemaal niks aan doet..ik koop nooit niks meer bij AliExpress

Geplaatst op: 30-06-2022
Laatst bewerkt op: 30-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Echt slecht

Vreselijk! Het is slecht voor de koper én de kinderen die werken en gewoon geen geld krijgen. Verlaag dit cijfer alsjeblieft!!!!!!

Geplaatst op: 17-04-2022
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Anoniem

2 / 10
1/5 1/5 1/5 1/5
Nogmaals kopen? Nee
Bestelling gaat altijd prima

Ik heb al meerdere keren hier besteld door de super goede prijzen van de producten. De levering kan inderdaar wel lang duren maar dit is het voor mij zeker waard. Ik heb een keer iets niet binnen gekregen maar dat werd gelukkig snel opgelost door de vriendelijke klantenservice!

Geplaatst op: 17-04-2021
Laatst bewerkt op: 08-06-2022
Geschreven door: Ruben V.

7 / 10
5/5 3/5 3/5 3/5
Nogmaals kopen? Ja

Schrijf een review over AliExpress


Bestelproces *
0
/ 10
Service *
0
/ 10
Prijs *
0
/ 10
Levering *
0
/ 10


Gerelateerde bedrijven

Otto.nl logo
Otto.nl
23 beoordelingen
4,4
Conrad logo
Conrad
10 beoordelingen
7,1
Welhof logo
Welhof
32 beoordelingen
5,2

Gerelateerde blogartikelen

FAQ (Veelgestelde vragen)

Is AliExpress een betrouwbaar bedrijf?

Er zijn 13 beoordelingen geplaatst over AliExpress. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4,9 gekregen, waarbij 34% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

In welke sectoren is AliExpress actief?

AliExpress is vooral actief in de categorie webshops en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) elektronica , hobby , speelgoed , voordeelshops en warenhuizen.

Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

Heeft u een positieve indruk gekregen door de AliExpress reviews? Dan kunt u naar de website van AliExpress gaan en uw bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf. We verzamelen reviews van alle grote bedrijven in Nederland en België.

Alle subcategorieën uit deze categorie